Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja posadzek na gruncie - typowe rozwiązania

Gość iwb

Recommended Posts

Gość iwb

płacenie za wady i brak wiedzy jest większy, to typowe rozwiązania i żadnego systemu nie reklamuję

niestety większość niedouczonych wykonawców i magików amatorów nawet nie wie czym grozi błędne samo projektowanie

i żaden z nich nie zwróci uwagi na detale. Nie reklamuję firmy a jedynie możliwości techniczne rozwiązań

regulamin muratora nie określa dosłownie jakie linki mogą być zamieszczone a jakie nie

skoro uważasz że to spam możesz zgłosić ten post adminowi

Gość iwb

z miłą chęcią opiszę, tylko kto się do tego dostosuje skoro 1 na 100 wykonawców wie co to jest zasada izolacji przeciwwodnej i ciśnienie hydratacyjne negatywne ;-)

opisy szczegółowe zawarte są zawsze w projekcie lub naniesionych poprawkach w projekcie ( gotowy projekt) - tak jak się w Niemczech robi

w polsce jeszcze każdy inwestor woli dwa razy zapłacić za te same roboty izolacyjne i płacze że ma straty ciepła w posadzkach ( dot. domów bez piwnic)

Gość iwb

wiem ale nie powiem - nie do końca jest prawdą, przecież i tak wszyscy bazujecie na tym co jest narysowane

jak ci napiszę, że masz użyć zapraw elastomerowo hybrydowych do uszczelnień przerw technologicznych to ci coś powie ???

albo że masz użyć metylokrzemianu sodu jako gruntu do zapraw PCC l izolacji NHP co ci to da ???

to tylko promil wiadomości które musisz posiadać aby wykonać izolację między warstwą na podbetonie

jak ci napiszę, że masz użyć zapraw elastomerowo hybrydowych do uszczelnień przerw technologicznych to ci coś powie ???

albo że masz użyć metylokrzemianu sodu jako gruntu do zapraw PCC l izolacji NHP co ci to da ???

W jakim celu stosować w typowo zaprojektowanym domku jednorodzinnym zaprawy PCC i NHP?

Gość iwb
Nie wiem co to za związek chemiczny. Wujek Goole też nie wie. Prawdopodobnie chodziło Ci o metakrzemian sodu czyli szkło wodne sodowe.

CAS No. 31795-24-1

Chemical Name: potassium methylsilanetriolate

Synonyms: potassium methylsilanetriolate;methyl-silanetrio potassium salt;Methylsilanetriol, potassium salt;potassium methylsiliconate solution;Silanetriol, methyl-, potassium salt;Methylsilanetriol/potassium,(1:x) salt;potassium methylsiliconate,40% in water

CBNumber: CB5910771

Molecular Formula: CH3K3O3Si

Formula Weight: 208.41312

MOL File: 31795-24-1.mol

żeby robić coś trzeba jeszcze wiedzieć czym się robi :-)

Gość iwb
W jakim celu stosować w typowo zaprojektowanym domku jednorodzinnym zaprawy PCC i NHP?

np do swtorzenia warstwy szczepnej pomiędzy materiałem A i materiałem B - w przypadku PCC a NHP to nie zaprawa ;-) tego w google nie piszą ???

np do swtorzenia warstwy szczepnej pomiędzy materiałem A i materiałem B - w przypadku PCC a NHP to nie zaprawa ;-) tego w google nie piszą ???

Nie musiałem korzystac z Googla :p , bo jednak trochę PCC już układałem.

Może jednak otwarcie przyznaj się do reklamowania własnej działalności, bo kryptoreklama jest tu niemile widziana - sugeruję profil płatny.

Gość iwb

nie ma problemu, zapłacę za profil ale pod warunkiem, że każdy zapłaci mi za poradę lub sugestię i wskazanie rozwiązania - to takie proste.

dlaczego miałbym dzielić się swoją wiedzą zdobywaną latami za darmo - nauczyciel w szkole zarabia więc nauka na forum też powinna być płatna

nie ma problemu, zapłacę za profil ale pod warunkiem, że każdy zapłaci mi za poradę lub sugestię i wskazanie rozwiązania - to takie proste.

dlaczego miałbym dzielić się swoją wiedzą zdobywaną latami za darmo - nauczyciel w szkole zarabia więc nauka na forum też powinna być płatna

Tylko obecność na forum nie jest prawnie nakazana.

Wykaż się wiedzą i doświadczeniem. Zaprezentują ją na forum - Tą wiedzę i doświadczenie, które jak twierdzisz posiadasz. Jak ludzie czytając Twe "mądrości" stwierdzą, że faktycznie masz Coś mądrego do powiedzenia. Sami Cię znajdą. Oferując wynagrodzenie za Twą wiedzę. Inaczej będziesz tylko obrażonym pieniaczem... w dodatku szybko o Tobie zapomną.... Sorki... ale tak to widzę.

Gość iwb
jestem tu aby sobie humor poprawić czytając wasze wypociny piekarzy cukierników, mądre rady wszechstronnie uzdolnionych bobów budowniczych i bohaterów w swoim domu, a pracy to mam na razie na najbliższe 10 lat więc się nie martwię o nią

jestem tu aby sobie humor poprawić czytając wasze wypociny piekarzy cukierników, mądre rady wszechstronnie uzdolnionych bobów budowniczych i bohaterów w swoim domu, a pracy to mam na razie na najbliższe 10 lat więc się nie martwię o nią

A beton nawierzchniowy to C100 i sól powoduje powstawanie odprysków. Wracaj misiu do swoich mazideł.

Aj waj. Przyznaję że dawno już nie było na forum takiego chama. EOT.

Gość iwb

a co w tym chamskiego pośmiać się ??? sami sobie tworzycie opinie o swoich zmaganiach z betonem a nie wiele wiecie co z czym wiązać

ale uprzedzę odpowiedz DZIĘKI WAM MAMY TYLE ROBOTY 90% to poprawki po firmach i pomocnych wypowiedziach z MURATORA właśnie

tak więc im więcej napiszecie bzdur tym więcej mamy roboty