Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oferty-online.com Płońsk opinia

mnowak355

Recommended Posts

• Odpowiedzi 504
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

wczoraj dostałam fakture 499 zl do zapłaty!!!! wysylam im poczta e-mail prośbe o usuniecie moich ogloszen w maju, gdyz dostałam tel od jakies pani i mnie ostrzegła, jednak nie dostałam żadnej odpowiedzi. A wczoraj faktura.... SZOK. Po danych z faktury znalazlam to forum takze prosze o pomoc i kontakt z kims kto jest w tej samej sutuacji, ktos pisal o pozie zbiorowym? jestem za!!! Wczoraj im odpisałam że pisałam do nich, a oni ze nie dostali zandego wypowiedzenia ode mnie, takze zeskanowalam im tego meila a oni na to że uznajż tylko przyslane listem poleconym przez pocztę lub kuriera.. śmiech na sali!!! Płacic nie zamierzam, ale boje się że wkońcu będe musiała dla świetego spokoju zapłacic spora kwotę... Prosze o pomoc osoby poszkodowane

Edytowane przez 1kasienka9

Witam,

wczoraj dostałam fakture 499 zl do zapłaty!!!! wysylam im poczta e-mail prośbe o usuniecie moich ogloszen w maju, gdyz dostałam tel od jakies pani i mnie ostrzegła, jednak nie dostałam żadnej odpowiedzi. A wczoraj faktura.... SZOK. Po danych z faktury znalazlam to forum takze prosze o pomoc i kontakt z kims kto jest w tej samej sutuacji, ktos pisal o pozie zbiorowym? jestem za!!! Wczoraj im odpisałam że pisałam do nich, a oni ze nie dostali zandego wypowiedzenia ode mnie, takze zeskanowalam im tego meila a oni na to że uznajż tylko przyslane listem poleconym przez pocztę lub kuriera.. śmiech na sali!!! Płacic nie zamierzam, ale boje się że wkońcu będe musiała dla świetego spokoju zapłacic spora kwotę... Prosze o pomoc osoby poszkodowane

hej, świętego spokoju to mieć i tak nie będziesz, faktura to chyba dopiero pierwsza, a ile ich jeszcze będzie to zależy od umowy. Walka w większości przypadków trafia do sadu, ale żadna sprawa jeszcze się chyba nie zakończyła.jak wszyscy będziesz musiała przez to przejść, polecam rzecznika praw konsumenta w Twoim mieście, im więcej zgłoszeń tym wieksza szansa, ze ktoś kiedyś przyjrzy się działalności tej firmy globalnie.

hej, świętego spokoju to mieć i tak nie będziesz, faktura to chyba dopiero pierwsza, a ile ich jeszcze będzie to zależy od umowy. Walka w większości przypadków trafia do sadu, ale żadna sprawa jeszcze się chyba nie zakończyła.jak wszyscy będziesz musiała przez to przejść, polecam rzecznika praw konsumenta w Twoim mieście, im więcej zgłoszeń tym wieksza szansa, ze ktoś kiedyś przyjrzy się działalności tej firmy globalnie.

tak pierwsza faktura, jestem taka zła że dałam się na to skusić ale skoro sama nie jestem będę coś w tym kierunku robić by to zakonczyć. Jutro wysyłam im pisemne wypowiedzenie skoro tego, ktore wysłałam w maju mailem nie uznają... czy ma ktoś wzór jak to napisać?

Witam wszystkich.

Też jestem "naciągnięty" przez Expol z Płońska.

06 maja 2014 zadzwonił do mnie jaśnie Pan z Expolu i koniecznie oferował darmową usługę (o płatnościach po tym terminie nie wspominał )

aby tylko zarejestrować się na stronie ale-gratka.pl.

Niestety zrobiłem to i ....wczoraj otrzymałem fakturę na 490,77 złotych.

Żadnej usługi reklamy nieruchomości nie wykonano. Reklamowałem się sam na stronach związanych z nieruchomościami.

Po miesiącu rzekomej darmowej usługi nie mogłem nawiązać kontaktu z Expolem.

Wejście na stronę ale-gratka.pl i akceptację regulaminu w swietle k.c. nie uważam za zawarcie umowy ponieważ wprowadzono mnie w błąd podczas rozmowy telefonicznej.

Nie zamierzam płacic i widzę więcej tutaj osób z podobnym do mnie punktem widzenia.

Po rejestracji nie był do mnie wysłany link z aktywacją.

Udałem się na Komendę Powiatową Policji - wyjaśniłem całą sprawę związana z Expolem.

Nie kazano mi płacic żadnych faktur. W przypadku gróźb ze strony Expolu mam złożyć wniosek na Policji o próbę wyłudzenia pieniędzy.

Oczywiście przeczytałem -

http://www.nowemedia.org.pl/joomla/index.php/orzecz/item/789-wype%C5%82nienie-formularza-na-www-nie-jest-chwil%C4%85-zawarcia-umowy-on-line

Jutro udaję się do rzecznika UOKiK w celu przedstawienia i wyjasnienia całej akcji z EXpolem.

Pozdrawiam wszystkich jadących ze mna na tym samym wózku i głowa do góry.

Pamiętajcie: "Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" ktoś mądry kiedyś rzekł.

ZWYCIĘSTWO!!!

Dzisiaj Sąd Rejonowy w Legnicy wydał wyrok oddalający powództwo firmy Expol. Swoją decyzję uzasadnił tym, że punkt mówiący o sposobie wypowiedzenia umowy jest jednostronnie niekorzystny i mocno ogranicza skuteczne wypowiedzenie umowy. Ponadto strona powodowa nie wykazała, ze wywiązała się z umowy i wystawiła ogłoszenie na wskazanych przez nich stronach.

To główne punkty uzasadnienia Sądu. Było jeszcze kilka ale nie zapamiętałem wszystkich. Po uprawomocnieniu się wyroku (jeśli expol się nie odwoła do Sądu Okręgowego w Legnicy) otrzymam wyrok z uzasadnieniem na piśmie.

Chciałbym podziękować wszystkim, którzy w miarę swoich możliwości współpracowali i pomagali w walce z tymi oszustami. Dziękuję za każdą informację, za każdy dokument, za każde oświadczenie, za każde dobre słowo.

To że wygrałem to nie znaczy że zapominam o sprawie i o forum. Adres mailowy [email protected] nadal będzie aktywny. Czasami częściej czasami rzadziej ale będę odczytywał maile i odpisywał.

Edytowane przez aron1982

ZWYCIĘSTWO!!!

Dzisiaj Sąd Rejonowy w Legnicy wydał wyrok oddalający powództwo firmy Expol. Swoją decyzję uzasadnił tym, że punkt mówiący o sposobie wypowiedzenia umowy jest jednostronnie niekorzystny i mocno ogranicza skuteczne wypowiedzenie umowy. Ponadto strona powodowa nie wykazała, ze wywiązała się z umowy i wystawiła ogłoszenie na wskazanych przez nich stronach.

To główne punkty uzasadnienia Sądu. Było jeszcze kilka ale nie zapamiętałem wszystkich. Po uprawomocnieniu się wyroku (jeśli expol się nie odwoła do Sądu Okręgowego w Legnicy) otrzymam wyrok z uzasadnieniem na piśmie.

Gratuluje, ja wczoraj otrzymałam swoja pierwsza fakture na 490 :( Na szczęście już widzę że warto powalczyć!!

ZWYCIĘSTWO!!!

Serdecznie gratuluję wygranej sprawy z naciągaczami !!!

Cieszę się tym bardziej, bo to światełko w tunelu dla wszystkich którzy zostali "naciągnięci" przez Expol.

Postanowiłem od momentu otrzymania faktury że nie zapłacę i będę walczy do końca.

Na pewno wazne jest aby jak najwięcej ludzi wiedziało o podstepnym działaniu Expolu.

W internecie da się zrobic rozgłos. Postanowiłem także zainteresować tym zagadnieniem Pana Janusza Weissa z Programu I Polskiego Radia.

Muszę tylko przysiąść i wszyściutko mu opisać, Myślę że to też pomoże nam wszystkim w sprawie.

Na pewno napiszę do Uokik-u niech też mają kolejną jedną cegiełkę w tej samej sprawie. Na pewno nie zaszkodzi.

Cieszę się z wydanego wyroku przez sąd - myślę że Expol nie odwoła się, no ale.... .

Pozdrawiam serdecznie :)

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą a nie pokonanym" - św. Augustyn z Hippony

• 2 weeks później...

Witam wszystkich. :)

podsyłam znaleziony link innej sprawy a mianowicie taniezakupy.pl i licytacje komornicze.pl

link: http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2013/11/tanie-zakupy-i-falszywy-komornik.aspx

Proponuję dokladnie przeczytać zwłaszcza komentarze ludzi którzy padli ofiarą naciągaczy.

Można wiele wyciągnąć wniosków dla siebie.

Na pewno nie zapłacę dla Expolu !!!!

Pozdrawiam

• 2 weeks później...