Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oferty-online.com Płońsk opinia

mnowak355

Recommended Posts

• Odpowiedzi 504
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Porażka expolu na własnym terenie. Rozmawiałem telefonicznie z osobą z Warszawy, która jest już po sprawie. Sąd w Płońsku wydał wyrok niekorzystny dla expolu. Wyrok jeszcze musi się uprawomocnić. Jak będę posiadał scan uzasadnienia (po uprawomocnieniu) to dam znać.

Nawet jeśli Expol odwoła sie od wyroku, to i tak jest to good news :)

Porażka expolu na własnym terenie. Rozmawiałem telefonicznie z osobą z Warszawy, która jest już po sprawie. Sąd w Płońsku wydał wyrok niekorzystny dla expolu. Wyrok jeszcze musi się uprawomocnić. Jak będę posiadał scan uzasadnienia (po uprawomocnieniu) to dam znać.

Brawo!!!!Proszę o więcej takich informacji!!!! Jest Pan Posłańcem Dobrych Wieści. Dziękuję!!!

Doskonała wiadomość widać światełko w tunelu :)

Doskonała wiadomość widać światełko w tunelu :)

Wiadomość od aron1982 to najlepsza wiadomość dnia!!! To znaczy, że nie wszyscy w naszym kraju są aż tak durni, jak pecia1 myślała. Mam nadzieję, a nadzieja umiera ostatnia, że spotka ich kara i będą musieli zwrócić nieuczciwie pozyskane od ludzi pieniądze. Pozyskane, bo chyba nie można w tym przypadku użyć określenia zarobione. Czekam niecierpliwie , podobnie jak wszyscy inni-oszukani na skan tego dokumentu. :bye:

oszukana9 podajesz maila [email protected]. Zakładam, że to Ty pisałaś do mnie z tego maila. W mailu tym była propozycja skierowania sprawy do kancelarii Radcy Prawnego R.S. z Warszawy. Niby tworzy on jakiś pozew zbiorowy. Podzielę się moimi spostrzeżeniami na jego temat. Już około rok temu dostałem do niego kontakt: mail i telefon. Wysłałem kilka maili, na żaden nie odpowiedział. Kilkakrotnie próbowałem się z nim skontaktować telefonicznie. Ciężko się do niego dodzwonić. Jak już odebrał telefon to twierdził, że nie ma czasu i umawiał się na termin w którym oddzwoni. Oddzwaniał tak samo jak odpisywał na maile. Później już nie odbierał ode mnie telefonu. Sprawę podobno prowadzi od ponad roku. Od ludzi, którzy nawiązali z nim współprace dowiedziałem się, że w tym czasie ten Radca nie poczynił zbyt wiele kroków w ich sprawie.

To moje spostrzeżenia, a decyzja czy chcecie z nim współpracować należny do was.

Na tym forum możecie do mnie pisać na maila: [email protected]

Posługuje się nim od samego początku.

Nie pomylcie go z mailem, który podaje oszukana9.

Taka cisza na forum. Czyżby nie było nowych oszukanych? Ja dostałam ponowne wezwanie do zapłaty z groźbą, że jeśli nie zapłacę, to naliczą mi odsetki, wpiszą do KRD, wytoczą proces i kto wie , co tam jeszcze planują ze mną zrobić. Ja też nie śpię lecz działam.

Witam,

mam kilka pytań.

Czy jeżeli na stronie ale-gratka zgłosiłem ofertę to jest to równoznaczne z podpisaniem umowy ?

Czy przyjdzie teraz jakaś umowa w formie papierowej ?

Przez przypadek zgłosiłem wczoraj swoja nieruchomość i cos nie pasowało więc poszukałem trochę w necie i trafiłem na ten temat.

Co teraz zrobic ? cos mam wypowiadać ?

Dziękuję za pomoc

Witam,

mam kilka pytań.

Czy jeżeli na stronie ale-gratka zgłosiłem ofertę to jest to równoznaczne z podpisaniem umowy ?

Czy przyjdzie teraz jakaś umowa w formie papierowej ?

Przez przypadek zgłosiłem wczoraj swoja nieruchomość i cos nie pasowało więc poszukałem trochę w necie i trafiłem na ten temat.

Co teraz zrobic ? cos mam wypowiadać ?

Dziękuję za pomoc

W ciągu 10 dni może Pan wypowiedzieć umowę bez potrzeby tłumaczenia się (art. 6 "Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny")

Umowę proszę wypowiedzieć pisemnie i mailowo (tak na wszelki wypadek, bo ta firma nie stosuje powszechnie przyjętych standardów).

Pozdrawiam

nutka66

W ciągu 10 dni może Pan wypowiedzieć umowę bez potrzeby tłumaczenia się (art. 6 "Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny")

Umowę proszę wypowiedzieć pisemnie i mailowo (tak na wszelki wypadek, bo ta firma nie stosuje powszechnie przyjętych standardów).

Pozdrawiam

nutka66

Witam,

ja otrzymałam ponownie groźbę umieszczenia mnie na KRD. Chyba muszę przygotować się na spotkanie z nimi w sądzie.

Pozdrawiam.

ja dostałam dwie faktury pro forma na kwoty 490 zł każda i po paru upomnieniach i straszeniem KRD oddałam sprawę do rzecznika praw konsumentów i on wystosował pismo do firmy EXPOL i na tym narazie sprawa ucichła

Czy mogłabyś dać mi namiar. Jutro jestem umówiona z adwokatem w tej sprawie, chcę się przygotować, tak na wszelki wypadek. Chętnie napiszę o tym także do rzecznika.

Pozdrawiam.

ja dostałam dwie faktury pro forma na kwoty 490 zł każda i po paru upomnieniach i straszeniem KRD oddałam sprawę do rzecznika praw konsumentów i on wystosował pismo do firmy EXPOL i na tym narazie sprawa ucichła

Pomyślałam, że byłoby dobrze, gdyby moja sprawa trafiła do tej samej osoby, zaoszczędziłoby to czasu na działanie.

Dzięki.