kiki2014 12.06.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 zebrałam wszystkie dowody przeciw faktury pisma które mailem do mnie pisali nawet te z wpisem do KRD i wszystkie te które ja pisałam wypowiedzenia rzekomych umów i rzecznik już sam wiedzial co i jak i nawet do tego stopnia ze jesli przyjdzie mi jakis nakaz do zapłaty to on bedzie mnie w sadzie reprezentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna2 12.06.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 zebrałam wszystkie dowody przeciw faktury pisma które mailem do mnie pisali nawet te z wpisem do KRD i wszystkie te które ja pisałam wypowiedzenia rzekomych umów i rzecznik już sam wiedzial co i jak i nawet do tego stopnia ze jesli przyjdzie mi jakis nakaz do zapłaty to on bedzie mnie w sadzie reprezentował Ok. to super wiadomość. Pisałaś do UOKiK czy do Rzecznika w Twoim mieście? To dla mnie ważne. Dzisiaj kontaktowałam się tel. z moim prawnikiem i on mnie pocieszył, że Expol jest przegrany ( Ustawa z 2000r.....) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiki2014 16.06.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 pisałam do rzecznika praw w moim mieście ale słyszałam że inne osoby pisały i do rzecznika i do UOKiK pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna2 17.06.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 pisałam do rzecznika praw w moim mieście ale słyszałam że inne osoby pisały i do rzecznika i do UOKiK pozdrawiam forumowiczów Dzięki. Wszystkich , którzy mają ten sam problem zachęcam do zwracania się o pomoc do UOKiK oraz do rzeczników miejskich. Warto !!! Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziwna 17.06.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Właśnie tez dostałam fakturę od ale-gratka EXPOL,w styczniu cos tam przeglądałam na tym portalu, a wcześniej dzwoniła to mnie pani z ich ofertą ,no i sprawdziłam nie do końca wypełniłam formularz byłam przekonana, że nie został zaakceptowany gdyż nie dostałam żadnego potwierdzenia.Zignorowałam to i bylam przekonana ,że żadnego ogłoszenia nie dodałam.a tu po tylu miesiącach niespodzianka.....faktura jak co i dlaczego???Mam zamiar to zgłosić do Rzecznika Praw konsumentów.Widzę że już sporo osób tam pisało...czy są jakieś efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziwna 17.06.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Czy muszę wypowiedzieć tą rzekomą umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecia1 17.06.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Właśnie tez dostałam fakturę od ale-gratka EXPOL,w styczniu cos tam przeglądałam na tym portalu, a wcześniej dzwoniła to mnie pani z ich ofertą ,no i sprawdziłam nie do końca wypełniłam formularz byłam przekonana, że nie został zaakceptowany gdyż nie dostałam żadnego potwierdzenia.Zignorowałam to i bylam przekonana ,że żadnego ogłoszenia nie dodałam.a tu po tylu miesiącach niespodzianka.....faktura jak co i dlaczego??? Mam zamiar to zgłosić do Rzecznika Praw konsumentów.Widzę że już sporo osób tam pisało...czy są jakieś efekty. Rozumiem, że Twój nick opisuje Twoją osobowość? Bo niby cos tam przeglądałaś, coś wpisałaś i myślałaś, że to dla jaj? Internet to nie zabawka, a juz napewno nie dla dorosłych.Dziwna oj dziwna sytuacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecia1 17.06.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Czy muszę wypowiedzieć tą rzekomą umowę? Nie, no po co przeciez Ty nic nie dodawałaś. POrywasz sie z motyka na księzyc, a nie wiesz od czego się zabrać. Wypowiedzenie umowy to priorytet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna2 17.06.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Zrób to koniecznie. Rzecznik z pewnością poinformuje Cię , co powinnaś dalej zrobić. Napisz też do UOKiK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajaks 17.06.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Czy muszę wypowiedzieć tą rzekomą umowę? Stop. Nie śpieszyłabym się z wypowiedzeniem, jeśli twierdzisz, że do zawarcia umowy w ogóle nie doszło (nie wypełniony do końca formularz, brak potwierdzenia itd.). Radze na poczatek kontakt z rzecznikiem praw konsumentów i on podpowie co dalej robić. Ja jestem "ze starego rozdania". Miałam z Expol popisana "normalną". Nie wiem do końca jak działa ta ale-gratka np. czy przesyłaja link potwierdzajacy we który należy klinkąć (co jest tożsame z zawarciem umowy) - czy też nie i jak jest to opisane (czy nie wprowadza w błąd). Natomiast to czego jestem pewna to, ze Expol wysyła faktury a automatu wszystkim osobom, które w formularzu podadzą swoje dane - zawsze ktoś się trafi kto przestraszy sie sądu czy KRD i im zapłaci - w końcu z tego zyją A tak przy okazji - dodzwonilam sie do swojego sądu. Akta mojej sprawy trafiły do nich już jakiś czas temu, ale sędzia nie ustalił jeszcze terminu rozprawy, Czekamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziwna 17.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Skontaktowałam się już z rzecznikiem i jutro idę na spotkanie, w moim przypadku umowy na razie nie polecał wypowiadać, jutro dowiem się więcej,pismo do UOKiK już wysłałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merekkocz 25.06.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 witamPo rozmowie coś nowego w sprawie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokal 26.06.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Hej, ja dostałem wczoraj zawiadomienie, że moja sprawa odbędzie się w listopadzie, także czekamy.P.S. Odbędzie się w moim miejscu zamieszkania zgodnie z wnioskiem który złożyłem w sprzeciwie do wezwania do zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron1982 26.06.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Jutro mam rozprawe. Napisze jaki będzie rezultat. Mam nadzieję, że to będą dobre wieści. Dobre oczywiście dla poszkodowanych (w tym dla mnie), a nie dla expolu. Czas na decydującą bitwę. Ku chwale Ojczyzny. Pokal, tak na marginesie, to strasznie drogie paliwo macie w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokal 26.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Wiem:( niemcy tankuja to ceny rosna:[Powodzenia jutro zatem, mam nadzieje ze dasz im popalić a sad zbierze wszystkie akta spraw aby zobaczyć ze to nie są wyjątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajaks 27.06.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jutro mam rozprawe. Napisze jaki będzie rezultat. Mam nadzieję, że to będą dobre wieści. Dobre oczywiście dla poszkodowanych (w tym dla mnie), a nie dla expolu. Czas na decydującą bitwę. Ku chwale Ojczyzny. Pokal, tak na marginesie, to strasznie drogie paliwo macie w Szczecinie. Mocno trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna2 27.06.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mocno trzymam kciuki ! Ja też. Najmocniej, jak tylko potrafię. Czekam na wiadomość, wierzę, że będzie dobra. Moja sprawa jest w toku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron1982 28.06.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Sprawa się odbyła. Nikt z expolu ani ich adwokat się nie pojawił. Przebieg sprawy był raczej pozytywny. Ze względu na brak Powoda lub jego przedstawiciela wyznaczono kolejny termin na wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajaks 29.06.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 czyli po staremu Chyba nie przewidzieli w swoim budżecie wycieczek po sądach Polsce, chociaż z drugie strony w Płońsku też sie nie pojawili. Ciekawe czy coś zyskują na takim przeciąganiu spraw, ale nie wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokal 01.07.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Ale czy oni nie płaca za każdy taki pozew po 1000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts