Syl12 09.10.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam,Moja sprawa dotyczy tej samej firmy. Poszukałem i jest wiele spraw, ktore juz przegrali. Napewno nic nie płaćcie. Faktura pro forma jest ofertą i jeżeli zapłacicie raz to napewno nie uchronicie sie od kolejnych opłat. Do płatności jest niezbędna faktura VAT, a do tego potrzebny jest NIP lub pesel. Akceptacja regulaminu nie jest zawarciem umowy, jeżeli nie otrzyma się linka aktywującego. Ja również zgłosiłam to na policję i mam w razie czego prawnika. Na innych forach piszą, ze UOKIK zajmuje się sprawą tej firmy. Nie dajcie się naciągnąć, bo oni na to liczą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron1982 09.10.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 (edytowane) Czy są na tym forum osoby ze Świdnicy lub powiatu świdnickiego (woj. dolnośląskie)? Gazeta ze Świdnicy jest zainteresowana opisaniem sprawy ale potrzebna jest osoba poszkodowana z tego regionu, by sprawe opisać jako lokalną. Jeśli jest jakaś osoba z tego regionu, to proszę o kontakt z numerem telefonu na maila [email protected], który podam redaktorowi gazety. Edytowane 10 Października 2014 przez aron1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz58 10.10.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Witam.Moder zrobił rach ciach ciach i wywalił 2 strony bez względu czy było żle napisane czy tylko tak sobie ale to zawsze prawo władającego.Wracając do sprawy każdy nawet potencjalnie poszkodowany powinien napisać doniesienie do prokuratury oraz do uokiku i opisać szczegółowo jak został "zrobiony" przez ale-gratka.pl która ma nazwę podszywającą się pod alegratka.pl firmy medialnej POLSKAPRESS.Można też pójść do federacji konsumentów ale oni raczej niewiele mogą.Z poważaniem Igielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron1982 10.10.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Sporo postów zostało usuniętych przez administratora i pewne informacje są nie spójne. Więc jeśli coś wydaje się nielogiczne, to zapewne brakuje tam jednej lub więcej wypowiedzi. Edytowane 10 Października 2014 przez aron1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron1982 10.10.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Nie używajmy słów oszust, złodziej itp. Szkoda naszego pisania. Znajdźmy zamienniki dla tych słów, by posty nie były usuwane. np. cwaniak, uczciwy inaczej, krętacz (to słowo chyba też powinno być zaakceptowane przez administratora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merekkocz 11.10.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 tylko gdzie był moderator przez ten czas na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zofia Żak 12.10.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Witam, Moja sprawa dotyczy tej samej firmy. Poszukałem i jest wiele spraw, ktore juz przegrali. Napewno nic nie płaćcie. Faktura pro forma jest ofertą i jeżeli zapłacicie raz to napewno nie uchronicie sie od kolejnych opłat. Do płatności jest niezbędna faktura VAT, a do tego potrzebny jest NIP lub pesel. Akceptacja regulaminu nie jest zawarciem umowy, jeżeli nie otrzyma się linka aktywującego. Ja również zgłosiłam to na policję i mam w razie czego prawnika. Na innych forach piszą, ze UOKIK zajmuje się sprawą tej firmy. Nie dajcie się naciągnąć, bo oni na to liczą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara864 15.10.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam. Dzisiaj byłam u rzecznika praw konsumenta w moim mieście.Wierzcie mi po tej wizycie ciśnienie skoczyło mi do 300.Panią rzecznik więcej interesował lakier na jej paznokciach niż moja sprawa.Były tylko dwa pytania o fakturę i czy zaakceptowałam regulamin.po kilku minutach usłyszałam że pani rzecznik może napisać do firmy expol pismo czy muszę im płacić za otrzymaną fakturę.Podziękowała i kazała czekać na wiadomość od niej.Czy czyjeś wizyty u rzecznika też tak wyglądały?Wydaje mi się że w tych urzędach siedzą takie robokopi zaprogramowane do paragrafów i to co wychodzi poza paragraf,regulamin nie jest do załatwienia,a to że zrobiono to podstępnie ,to się nie liczy.Może są osoby czujące się oszukane przez expol z okolic gdańska,ęlbląga.Napiszcie możemy połączyć nasze siły.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emka85 16.10.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Witajcie. Ja pierwsze wezwanie dostałam 26 sierpnia. Potem przyszły jeszcze dwa. Postanowiłam nie wdawać się w żadne e-mailowe dyskusje i poczekać jak to się rozwinie. Pomyślałam, że wszelkie próby kontaktu z tą firmą i tak nie przyniosą żadnego efektu, a tylko pokażą, że przejmuję się tą ich rzekomą umową. Z początkiem września przyszło ostatnie wezwanie, od tej chwili cisza - nie wiem czy przed burzą, czy dali sobie spokój. Sama faktura też według mnie jest dość dziwna, nie jest tam nawet wyszczególnione jakiego okresu miałaby dotyczyć. Jednym słowem pic na wodę. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Elfir usunięto link do konkurencyjnego portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajaks 17.10.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 A ja mam pytanie - czy kto z Państwa, kto zawarł internetowa "umowe" z Expolem i nie płacił i przesyłanych faktur dostał sądowy nakaz zapłaty? Mam wrażanie, ze uzyskanie go nie będzie już takie proste jak przy podpisanej tradycyjnie umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merekkocz 17.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Cały czas czekam i czekam i doczekać się nie mogę od uczciwej firmy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merekkocz 23.10.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Dostajecie państwo Emile od firmy adwokackiej która chce pozwać firmę kant i o.............8 listopada jest spotkanie w warszawie w tej sprawie z adwokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron1982 24.10.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ciekawe co z tego wyniknie. Ten adwokat zajmuje się tą sprawą już 2 lata, albo nawet ponad 2 lata. Narazie siedział cicho i nie poczynił żadnych konkretnych zdecydowanych działań. Kontakt z tym adwokatem też bardzo trudny. Nie odpisywał na maile, nie odbierał telefonu, a jak odebrał to za każdym razem mówił, że nie ma czasu teraz rozmawiać i oddzwoni ale nigdy nie oddzwonił. Było tak w moim przypadku i pewnej grupy osób, które miały identyczne doświadczenie z tym adwokatem. Jak dla mnie nie jest to profesjonalne podejście i można mieć wiele wątpliwości co do tego prawnika. Nikomu nie odradzam pójścia na to spotkanie ale zachowajcie ostrożność, by kolejna osoba nie próbowała się dorobić waszym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merekkocz 27.10.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Szanowni Państwo, Uprzejmie informuję, że w związku z wkraczaniem na bardzo zaawansowane stadium przygotowania przez Kancelarię "SL Lawyers" zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa na szkodę Klientów spółki "PPH EXPOL Sp. z o.o.", Kancelaria organizuje w dniu 8 listopada 2014 r. bezpłatne spotkanie, które poprowadzi r. pr. Rafał Sikorski. Spotkanie jest niezobowiązujące, więc serdecznie zapraszamy zarówno osoby zdecydowane na zgłoszenie się jako pokrzywdzone jak i te które wciąż się wahają. Mecenas Sikorski odpowie na Państwa pytania i wątpliwości oraz przekaże plan działań, które będą podjęte w niniejszej sprawie. Spotkanie odbędzie się w Warszawie na terenie Kampusu Centralnego Uniwersytetu Warszawskiego przy ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 o godzinie 13:00. Z uwagi na konieczność wcześniejszego przygotowania sali oraz drobnego poczęstunku bardzo proszę o zwrotne potwierdzenie udziału w spotkaniu drogą mailową. Z wyrazami szacunku, Anna Kowalczyk Asystentka radcy prawnego -- "SL Lawyers" Kancelaria Radcy Prawnego ul. Topiel 21 lok. 1, 00-342 Warszawa e-mail: [email protected]MOZE KOMUS SIE PRZYDA TRZEBA TEPIC TYCH OSZ........................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syl12 27.10.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witam,Na razie cisza...... Nie przesłali nic więcej. Napisałam do nich, że jeżeli świadczyli jakieś usługi, to proszę o przedstawienie wszystkich linków z ogłoszeniem, jakie wystawili na płatnych portalach i oczywiście tych wskazanych na ich stronie i kilkunastu. Zostałam oszukana i celowo wprowadzona w błąd. Prawnik stwierdził, że napewno nie należy płacić, ale jeżeli przyjdzie wezwanie do zapłaty musicie na nie odpowiedzieć na piśmie. Warto skorzystać z pozwu zbiorowego, ale to zależy czy ta kancelaria naprawdę chce to zrobić? Czy dostaliście kolejne faktury? Co oznacza ta cisza? Dajcie znać.Syl12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 28.10.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 To prawda, przez miesiac był "atak" mailowy, informacja o wpisie do rejstru dłużników, straszenie sądem. Teraz rzeczywiście Expol milczy, ale w ciagu tygdnia powinna przyjść kolejna faktura, patrząc na to kiedy przyszły poprzednie, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merekkocz 28.10.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 faktury to chyba nie wysyłają tylko jakieś proforma faktury a to chyba tylko do ubikacji z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 28.10.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 No jasne ze pro forma, fakture vat musileliby sobie zaksięgować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara864 30.10.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Witam.Czy ktoś w pażdzierniku otrzymał fakturkę z Exspolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 31.10.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 nasi ulubieńcy mają sie dobrze i założyli nową stronke, tym razem "alegratka eu", oczywiscie sposób działania ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts