Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi wewnętrzne interdoor-a mialo byc super

Recommended Posts

Drzwi wewnętrzne miałam wstawione 2 lata temu , ale mieszkamy w nowym domku dopiero 1 miesiąc i dlatego dopiero teraz o tym piszę.Otóż po zamontowaniu wszystkich drzwi (8szt.) drzwi typ livorno ,futryna- vera od razu zgłosiliśmy problem "strzelających klamek". Przy każdym naciśnięciu klamka wydawała głośny nieprzyjemny dźwięk, jedynie 1 para drzwi otwierała się prawidłowo.Firma poinformowała nas ,że to jest normalne ,ponieważ uszczelki jeszcze są nowe i gdy ju z zamieszkamy i będziemy korzystać z drzwi otwierając je i zamykając , uszczelki dopasują się i drzwi będą cichutkie.Ok ,przyjęliśmy to do wiadomości biorąc pod uwagę ,że INTERDOOR to poważna firma, a te jedne drzwi to wyjątek potwierdzający regułę.Niestety przeliczyliśmy się. W chwili obecnej kiedy użytkujemy już drzwi ( oczywiście gwarancja minęła) nie ma szans na ciche otwarcie drzwi , jest to na co dzień bardzo uciążliwe , a nasze niezadowolenie sięgnęło zenitu kiedy jeden z domownikow byl chory i dźwięk strzelającej klamki roznosił się głośnym echem po całym domu. Czy ktoś nam może w tej kwestii pomoc? Wezwaliśmy fachowca ,żeby na jednych drzwiach wyregulował zamek tak aby klamka nie strzelała.Niestety ponoć problem jest dużo poważniejszy,ale ciekawa jestem jaki.Czy ktoś może nam w tym temacie pomoc?Bardzo proszę

.... Czy ktoś nam może w tej kwestii pomoc? Wezwaliśmy fachowca ,żeby na jednych drzwiach wyregulował zamek tak aby klamka nie strzelała.Niestety ponoć problem jest dużo poważniejszy,ale ciekawa jestem jaki.Czy ktoś może nam w tym temacie pomoc?Bardzo proszę

:) no to co Ci ten fachowiec powiedział - chyba jakoś rozszerzył temat po wizycie. Zapłaciłaś rozumiem a to zobowiązuje.

Ja obstawiam problem z orzechem - w taniźnie z Chin to dosyć często spotykany hałas.

A ja ma wątpliwości czy to klamka strzela.

Drzwi wstawione dwa lata temu. Ciekaw jestem jak było z ogrzewaniem przez ten czas? Obstawiam że skrzydła się powyginały, bo na podstawie tak zdawkowych informacji możemy tylko sobie "strzelać" i wróżyć.