jacol26 07.01.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Drzwi wewnętrzne miałam wstawione 2 lata temu , ale mieszkamy w nowym domku dopiero 1 miesiąc i dlatego dopiero teraz o tym piszę.Otóż po zamontowaniu wszystkich drzwi (8szt.) drzwi typ livorno ,futryna- vera od razu zgłosiliśmy problem "strzelających klamek". Przy każdym naciśnięciu klamka wydawała głośny nieprzyjemny dźwięk, jedynie 1 para drzwi otwierała się prawidłowo.Firma poinformowała nas ,że to jest normalne ,ponieważ uszczelki jeszcze są nowe i gdy ju z zamieszkamy i będziemy korzystać z drzwi otwierając je i zamykając , uszczelki dopasują się i drzwi będą cichutkie.Ok ,przyjęliśmy to do wiadomości biorąc pod uwagę ,że INTERDOOR to poważna firma, a te jedne drzwi to wyjątek potwierdzający regułę.Niestety przeliczyliśmy się. W chwili obecnej kiedy użytkujemy już drzwi ( oczywiście gwarancja minęła) nie ma szans na ciche otwarcie drzwi , jest to na co dzień bardzo uciążliwe , a nasze niezadowolenie sięgnęło zenitu kiedy jeden z domownikow byl chory i dźwięk strzelającej klamki roznosił się głośnym echem po całym domu. Czy ktoś nam może w tej kwestii pomoc? Wezwaliśmy fachowca ,żeby na jednych drzwiach wyregulował zamek tak aby klamka nie strzelała.Niestety ponoć problem jest dużo poważniejszy,ale ciekawa jestem jaki.Czy ktoś może nam w tym temacie pomoc?Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 .... Czy ktoś nam może w tej kwestii pomoc? Wezwaliśmy fachowca ,żeby na jednych drzwiach wyregulował zamek tak aby klamka nie strzelała.Niestety ponoć problem jest dużo poważniejszy,ale ciekawa jestem jaki.Czy ktoś może nam w tym temacie pomoc?Bardzo proszę no to co Ci ten fachowiec powiedział - chyba jakoś rozszerzył temat po wizycie. Zapłaciłaś rozumiem a to zobowiązuje. Ja obstawiam problem z orzechem - w taniźnie z Chin to dosyć często spotykany hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 A ja ma wątpliwości czy to klamka strzela.Drzwi wstawione dwa lata temu. Ciekaw jestem jak było z ogrzewaniem przez ten czas? Obstawiam że skrzydła się powyginały, bo na podstawie tak zdawkowych informacji możemy tylko sobie "strzelać" i wróżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.01.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 skrzydła zwichrowane to kolejne miejsce hałasu. Poziomnica wszystko powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts