finlandia 17.01.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Nie odpowiadają, bo Test Cię pewnie odrobinę podpuścił - dobrze wiedział, że na trudne /niestandardowe/ pytania odpowiedzieć może z 1 % salonów Ja też miałbym wątpliwości czy dałbym im radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 17.01.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Nie odpowiadają, bo Test Cię pewnie odrobinę podpuścił - dobrze wiedział, że na trudne /niestandardowe/ pytania odpowiedzieć może z 1 % salonów Ja też miałbym wątpliwości czy dałbym im radę Fin, no wiesz! Co sobie o mnie ludzie pomyślą! Przenigdy nie pozwoliłbym sobie na "podpuszczanie" rozmówców, czy to inwestorów, czy to okniarzy, którzy proszą mnie o pomoc w ważnych dla siebie sprawach. Po prostu tłumaczę marketing na technikę okienną albo język przepisów na bardziej człowieczy i tyle. A na pytania z pewnością byś odpowiedział, nie bądź taki skromy. Pytania są standardowe, wymagają tylko czasem niestandardowych jak na branżowe przyzwyczajenia odpowiedzi i tu może pojawić się problem:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexandra79 17.01.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 człowiek ma tyle lat na ile się czuje No pewnie, że tak... W całej rozciągłości się tutaj zgadzam Witamy Panią Alexandrę Zaraz tam Panią ... Pytania są standardowe, wymagają tylko czasem niestandardowych jak na branżowe przyzwyczajenia odpowiedzi i tu może pojawić się problem:-). Też mi się tak wydaje... Domyślam się też, że może co niektórzy nie chcą lub też nie mają ochoty czy też chęci wdrażać się wnikliwiej w temat... tylko lecą tym całym marketingiem... dobrze wiedział, że na trudne /niestandardowe/ pytania odpowiedzieć może z 1 % salonów No właśnie ... I teraz moja głowa jest znaleźć ten 1% salonów Ale jak to mawiają.... szukajcie aż znajdziecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Musisz odwiedzając salony pytać czy znają opracowanie Pana Testa "systemy okienne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 18.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Witam No właśnie ... I teraz moja głowa jest znaleźć ten 1% salonów Ale jak to mawiają.... szukajcie aż znajdziecie.... a wystarczy uzupełnić w profilu miejsce zamieszkania i ... po problemie koledzy z forum mają wiedzę KTO i JAK tematem się zajmuje i chętnie zajmą się Tobą osobiście lub wskażą odpowiedni saloon Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexandra79 19.01.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Witam a wystarczy uzupełnić w profilu miejsce zamieszkania i ... po problemie koledzy z forum mają wiedzę KTO i JAK tematem się zajmuje i chętnie zajmą się Tobą osobiście lub wskażą odpowiedni saloon Pozdrawiam Już się poprawiłam Dzięki za sugestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.01.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Alex, jak tam sytuacja?? Zdecydowaliście już coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexandra79 20.01.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Nieee, jeszcze się na nic konkretnego nie zdecydowaliśmy... Jeszcze mam czas, bo kapitał jeszcze nie uzbierany Myślę, że tak do końca marca już podpiszę gdzieś umowę... Póki co, dotychczas wysłałam kilka e-maili o wycenę.... Jutro siądę i powysyłam jeszcze trochę i będę później skrupulatnie analizowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 hihi z tym kapitałem to wiecznie problem My zbieramy na ogrzewanie ... Czasu jeszcze macie trochę ,więc analizuj i przebieraj w ofertach. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.01.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Koledzy ponieważ wszyscy jesteści doświadczeni w te klocki to zapytam jeszcze o coś ... Po zamontowaniu okien mam jeszcze pianke wystającą poza ramy . Kiedy powinna byc ona prawidłowo przycięta?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Przycięcie dopiero bezpośrednio przed rozpoczęciem następnego etapu prac (tynki, docieplenie, założenie taśm...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.01.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Dzięki Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 21.01.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam Przycięcie dopiero bezpośrednio przed rozpoczęciem następnego etapu prac (tynki, docieplenie, założenie taśm...) finlandia - ojoj a jeżeli następny etap prac za 6 miesięcy ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 21.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 zdecydowanie najlepiej w ogóle jej nie przycinać o ile jest taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 21.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 No proszę ile osób tyle zdan tynki wewnątrz mamy robić w czerwcu, a na zewnątrz to raczej w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Założyłem, że nie będzie dużego przestoju:) Jeśli pianka wystaje, to pewnie się nie obędzie bez przyciania. Tylko że chodzi o to, że jeśli ktoś ma ochotę to zrobić w wolnej chwili, bo uzna że nieważne kiedy - trzeba zrobić, to jest w błędzie. Lepiej nie przycinać niż zrobić to za wcześnie. Pianka na wierzchu utlenia się pod wpływem warunków atmosferycznych, starzeje, kruszy potem przy dotknięciu palcem, wiec lepiej jeśli to stanie się to na tym naddatku przeznaczonym do przycięcia. A jak (i dlaczego ) postąpić z pianką bardziej fachowo to może już Wy tu wytłumaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.01.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 hehe Finlandia ja też chciałabym ,żeby nie było dużego przestoju Jednak pianka zostanie dopoki nie będziemy robić tynków Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.01.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam hehe Finlandia ja też chciałabym ,żeby nie było dużego przestoju Jednak pianka zostanie dopoki nie będziemy robić tynków Dzieki więc KONIECZNIE osłoń ją aby słoneczko nie operowało i nie następowała jej degradacja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.01.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A w jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borusek 23.01.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 UFFFF i dało mi się ogarnąć sprawę regulacji okien w swojej chatce . W efekcie za wszystkich 16 okien 12 wymagało gruntownej regulacji. Poszło na okna 18 tys zł wiec nie w kij dmuchał. Mocnym argumentem, że jednak trzeba wyregulować były zdjęcia z kamery termowizyjnej, a wcześniej nagranie z dyktafonu jak wiatr robił uuuuuuuu przez szpary przy uszczelkach bo inaczej to ma panie wiać bo ma wiać Przy okazji wszystkich kupującym okna u różnych dilerów stanowczo doradzam aby dopilnowali dołączonych kart gwarancyjnych, wypełnionych dokładnie podbitych pieczątką z datą i danymi sprzedawcy-dilera, bo potem niestety następuje totalna spychologia miedzy montażystą, choćby znajomy, a producentem. Oni chyba miedzy sobą nic nie mają na konkret ustalonego, no chyba tylko to żeby sprzedać i uciec w krzaki. Pilnujcie tej papierologii bo potem szukaj człowieku wiatru w polu, a on sam cie odwiedzi przez szczeliny okna ps. jeszcze jedno zostało do małej poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts