Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vetrex & MS & Abakus

Recommended Posts

Nie odpowiadają, bo Test Cię pewnie odrobinę podpuścił - dobrze wiedział, że na trudne /niestandardowe/ pytania odpowiedzieć może z 1 % salonów :) Ja też miałbym wątpliwości czy dałbym im radę:)

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie odpowiadają, bo Test Cię pewnie odrobinę podpuścił - dobrze wiedział, że na trudne /niestandardowe/ pytania odpowiedzieć może z 1 % salonów :) Ja też miałbym wątpliwości czy dałbym im radę:)

Fin, no wiesz! Co sobie o mnie ludzie pomyślą! Przenigdy nie pozwoliłbym sobie na "podpuszczanie" rozmówców, czy to inwestorów, czy to okniarzy, którzy proszą mnie o pomoc w ważnych dla siebie sprawach. Po prostu tłumaczę marketing na technikę okienną albo język przepisów na bardziej człowieczy i tyle. A na pytania z pewnością byś odpowiedział, nie bądź taki skromy. Pytania są standardowe, wymagają tylko czasem niestandardowych jak na branżowe przyzwyczajenia odpowiedzi i tu może pojawić się problem:-).

człowiek ma tyle lat na ile się czuje :)

No pewnie, że tak... W całej rozciągłości się tutaj zgadzam :)

Witamy Panią Alexandrę :)

Zaraz tam Panią ... :no:

Pytania są standardowe, wymagają tylko czasem niestandardowych jak na branżowe przyzwyczajenia odpowiedzi i tu może pojawić się problem:-).

Też mi się tak wydaje... Domyślam się też, że może co niektórzy nie chcą lub też nie mają ochoty czy też chęci wdrażać się wnikliwiej w temat... tylko lecą tym całym marketingiem...

dobrze wiedział, że na trudne /niestandardowe/ pytania odpowiedzieć może z 1 % salonów :)

No właśnie ... :) I teraz moja głowa jest znaleźć ten 1% salonów :rolleyes:

Ale jak to mawiają.... szukajcie aż znajdziecie....:cool:

Witam

No właśnie ... :) I teraz moja głowa jest znaleźć ten 1% salonów :rolleyes:

Ale jak to mawiają.... szukajcie aż znajdziecie....:cool:

a wystarczy uzupełnić w profilu miejsce zamieszkania i ... po problemie :) koledzy z forum mają wiedzę KTO i JAK tematem się zajmuje i chętnie zajmą się Tobą osobiście lub wskażą odpowiedni saloon :)

Pozdrawiam

Nieee, jeszcze się na nic konkretnego nie zdecydowaliśmy... Jeszcze mam czas, bo kapitał jeszcze nie uzbierany :) Myślę, że tak do końca marca już podpiszę gdzieś umowę...

Póki co, dotychczas wysłałam kilka e-maili o wycenę.... Jutro siądę i powysyłam jeszcze trochę i będę później skrupulatnie analizowała... :)

Założyłem, że nie będzie dużego przestoju:)

Jeśli pianka wystaje, to pewnie się nie obędzie bez przyciania.

Tylko że chodzi o to, że jeśli ktoś ma ochotę to zrobić w wolnej chwili, bo uzna że nieważne kiedy - trzeba zrobić, to jest w błędzie.

Lepiej nie przycinać niż zrobić to za wcześnie. Pianka na wierzchu utlenia się pod wpływem warunków atmosferycznych, starzeje, kruszy potem przy dotknięciu palcem, wiec lepiej jeśli to stanie się to na tym naddatku przeznaczonym do przycięcia.

A jak (i dlaczego ) postąpić z pianką bardziej fachowo to może już Wy tu wytłumaczcie :p

UFFFF :) i dało mi się ogarnąć sprawę regulacji okien w swojej chatce :). W efekcie za wszystkich 16 okien 12 wymagało gruntownej regulacji. Poszło na okna 18 tys zł wiec nie w kij dmuchał. Mocnym argumentem, że jednak trzeba wyregulować były zdjęcia z kamery termowizyjnej, a wcześniej nagranie z dyktafonu jak wiatr robił uuuuuuuu przez szpary przy uszczelkach :) bo inaczej to ma panie wiać bo ma wiać :)

Przy okazji wszystkich kupującym okna u różnych dilerów stanowczo ;) doradzam aby dopilnowali dołączonych kart gwarancyjnych, wypełnionych dokładnie podbitych pieczątką z datą i danymi sprzedawcy-dilera, bo potem niestety następuje totalna spychologia miedzy montażystą, choćby znajomy, a producentem. Oni chyba miedzy sobą nic nie mają na konkret ustalonego, no chyba tylko to żeby sprzedać i uciec w krzaki. Pilnujcie tej papierologii bo potem szukaj człowieku wiatru w polu, a on sam cie odwiedzi przez szczeliny okna :)

ps.

jeszcze jedno zostało do małej poprawki