KK2012 08.01.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam, zamierzam postawić ogrodzenie frontowe o długości 12,6 metra. W tym będą 3 przęsła, 1 brama automatyczna 4-metrowa oraz furtka. Przęsła będę kupował w Castoramie, więc ceny znam - około 3 tysięcy złotych + automatyka. Potrzebowałbym też około 700 cegłówek z klinkieru, fugę do nich, cenę również znam - około 2 tys. zł. Nie wiem jednak jak z fundamentem oraz zaprawą do klinkieru. Fundament będzie musiał być o głębokości około metra, ale jak z szalunkiem, betonem, zbrojeniem do tego wszystkiego. Nie wiem też ile zaprawy będę musiał kupić. Jesteście w stanie podać koszta takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 06.02.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam.Jeśli chodzi o fundament to najlepiej zamówić w betoniarni. Cena około 240zł za m3. Czyli 12.6x1x0.3=3,78 m3Do tego zbrojenie. Ja bym wrzucił ze 4 druty 14. Szalunek to potrzebujesz parę desek. Może po budowie zostało.A najlepiej to się dowiedzieć u kogoś w okolicy kto ogrodzeniami się zajmuje, przeliczy, wyliczy i wszystko będzie jasne...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.02.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam, .... ...Fundament będzie musiał być o głębokości około metra, ... ...? w jakiej miescowości ten fundament chcesz kopać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 07.02.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ogrodzenie na bogato no bo klinkier fundament a przęsła z castoramy po taniości Jak zacznie ci się lać rdzawka z tych przęseł to zrozumiesz o czym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 11.02.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Rdzawkę wziąłem pod uwagę, leje się już na wystawach w marketach. Różnica w cenie jest jednak ogromna 7 tys. zł musiałbym dołożyć za porządne, a efekt byłby mizerny, bo 95% sąsiadów ma właśnie Castoramę, ogrodzenia krótkie i moje by się gdzieś zgubiło. Wolę sobie położyć 50-60 m2 dodatkowej kostki i powalczyć z rudawymi zaciekami. Za 10 lat jak spłacę kredyt za dom i będę miał już kasę na zachcianki pomyślę o kutym, a stare wyrzucę do złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 19.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Wyczyszczenie ogrodzenia z rdzawych nalotów może być bardzo trudne a czasami niemożliwe, trochę szkoda będzie konkretnej podmurówki. Jeśli ogrodzenie nie będzie się wyróżniać mimo podmurówki klinkierowej to może lepiej zainwestować w konkretne ogrodzenie stalowe które będzie bardzo dobrze zabezpieczone antykorozyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogro 02.03.2013 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Rdzawkę wziąłem pod uwagę, leje się już na wystawach w marketach. Różnica w cenie jest jednak ogromna 7 tys. zł musiałbym dołożyć za porządne, a efekt byłby mizerny, bo 95% sąsiadów ma właśnie Castoramę, ogrodzenia krótkie i moje by się gdzieś zgubiło. Wolę sobie położyć 50-60 m2 dodatkowej kostki i powalczyć z rudawymi zaciekami. Za 10 lat jak spłacę kredyt za dom i będę miał już kasę na zachcianki pomyślę o kutym, a stare wyrzucę do złom. Myślę że nie musisz dokładać aż tyle, można kupić od producenta, tanio ogrodzenie ocynkowane z 10 letnią gwarancją. Jak chcesz informację to zapraszam na priva, bo nie mogę reklamy uprawiać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts