jackok 08.01.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam, mam instalację o realizacji jak w załączniku. ostatnio stwierdziłem przy okazji testowania rożnych na staw sterownika oraz zaworu czterodrogowego że mam zimny powrót z bojlera. czy jest to normalna sytuacja? czy jednak jest jakiś problem (głównie chodzi tu o temp. powrotu na piec) temp na czujniku bojlera ok. 40 stopni. z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A jaka jest dokładnie temperatura powrotu? Skoro bojler jest ustawiony na 40 to powrót będzie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackok 09.01.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A jaka jest dokładnie temperatura powrotu? Skoro bojler jest ustawiony na 40 to powrót będzie mniejszy. na czujce powrotu jest to około 36. natomiast jak sprawdzam rurkę powrotu CWU jest zimna. 36 stopni na powrocie bierze się się z zmieszania cieplejszej wody z powrotu zaworu 4D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 09.01.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jak pompa CWU stoi to powrót będzie chyba chłodny, bo ciepło zostaje w zbiorniku. A jak pompa załączona to powinien być ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts