_unnamed 08.01.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Szukam na forum ale nie mogę znaleźć nic w temacie. Zastanawiam się, czy surowej ściany z silki nie można po prostu zagruntować i pomalować farbą - bez tynku.Jakie są minusy (techniczne) takiego rozwiązania? Pozdrawiam. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez _unnamed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radrem-bud 29.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Właściwie w swoim domu możesz tak zrobić nie ma problemu. Minusy są takie że jak pomalujesz i nie będzie się tobie podobało to musisz wynająć kogoś do tynkowania garażu. No i pytanie jak tynk będzie się wtedy trzymał na farbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guard 30.01.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A ja dodam trzy grosze dot. garażu. Jeśli garaż jest umieszczony w bryle budynku, to zarówno ścianę stanowiącą przegrodę między garażem a częścią mieszkalną jak i sufit garażu należy pokratkować tak, jak przegrodę zewnętrzną i ja docieplic stryopianem (no, chyba że ktoś chce w garażu utrzymywać temepraturę taką jak w mieszkaniu A skoro mowimy o dociepleniu przynajmniej jednej ściany (zalęy od projektu) i sufitu, to i tak będzie trzeba to otynkować, chyba że ktoś chce zostawić na wierzchu klej z zatopioną siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 31.01.2013 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Guard - słuszna uwaga.W projekcie garaż mam w bryle budynku. Ale też ostatnio się zastanawiałem, żeby wyrzuć grzejnik, dać styropian na ścianę od strony domu, na strop a zrezygnować z ocieplenia posadzki (zostawić tylko izolację obwodową). Podobno w takiej sytuacji garaż powinien trzymać w miarę stałą temperaturę 5-8 stopni. Tak czy siak, w przypadku położenia styro - tynk jest już uzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts