Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy robiliście tynki w łazienkach?

Recommended Posts

Zanim zrezygnujesz z tynków niech te ściany obejrzy kafelkarz.

Jeśli nie masz fachowca od glazury to lepiej otynkuj ten kawałek, najlepiej tynk cementowo-wapienny bez wygładzania.

W pesymistycznym scenariuszu klej do płytek będzie Cię kosztował fortunę.

Kafelkarz dla własnej wygody sam zażyczy tynki , będzie jemu wygodniej a i tak będzie psioczył że krzywo .

A ja nie tynkowałem. Sciany mam zrobione z Ytonga, równiutkie proste itp, zawołałem speca od kafelek , popatrzył podotykał i stwierdził że nie widzi potrzeby.Czymś tam smarował przed tynkowaniem , i tyle. Płytki są 30 cm od sufitu. Na tym kawałku został położony tynk.

Odnośnie ilości kleju - to nie jest argument tak do końca, bo patrząc z perspektywy czasu to przed tynkowaniem domu wszędzie miałem katy proste i równe ściany - po tynkowaniu juz nie wszędzie więc z tym "dodatkowym klejem" to różnie może wyjść - w zależności jak sie ekipa postara.

Wołaj płytkarza który będzie Ci robił łazienke, sam oceni.

A ja nie tynkowałem. Sciany mam zrobione z Ytonga, równiutkie proste itp, zawołałem speca od kafelek , popatrzył podotykał i stwierdził że nie widzi potrzeby.Czymś tam smarował przed tynkowaniem , i tyle. Płytki są 30 cm od sufitu. Na tym kawałku został położony tynk.

Odnośnie ilości kleju - to nie jest argument tak do końca, bo patrząc z perspektywy czasu to przed tynkowaniem domu wszędzie miałem katy proste i równe ściany - po tynkowaniu juz nie wszędzie więc z tym "dodatkowym klejem" to różnie może wyjść - w zależności jak sie ekipa postara.

Wołaj płytkarza który będzie Ci robił łazienke, sam oceni.

Kolego, nie porównuj ściany z ytonga do porothermu - ściany z ytonga to bajka dla tynkarza, z porothermu już raczej nie :)

Ale rada z oględzinami przez płytkarza jest ok.

pozdrawiam