turalyon 09.01.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam. Pytanie czy robiliscie tynki w łazienkach jeśli planowaliście tam płytki po sam sufit? Jest sens robić czy mozna dawać płytki na gołą cegłę? Buduje z porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 09.01.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam. Pytanie czy robiliscie tynki w łazienkach jeśli planowaliście tam płytki po sam sufit? Jest sens robić czy mozna dawać płytki na gołą cegłę? Buduje z porothermu Zależy jak masz pomurowane ,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 10.01.2013 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 No sciany mam proste jeśli o to chodzi. Budowlańcy sie starali. Czyli w takim przypadku można nie tynkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 10.01.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ja mam łazienkę z płytkami od podłogi po sufit. Tynki są położone na wszystkich ścianach. Koszt stosunkowo niewielki, a potem nie ma problemu z kładzeniem płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.01.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Zanim zrezygnujesz z tynków niech te ściany obejrzy kafelkarz.Jeśli nie masz fachowca od glazury to lepiej otynkuj ten kawałek, najlepiej tynk cementowo-wapienny bez wygładzania.W pesymistycznym scenariuszu klej do płytek będzie Cię kosztował fortunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 11.01.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Zanim zrezygnujesz z tynków niech te ściany obejrzy kafelkarz. Jeśli nie masz fachowca od glazury to lepiej otynkuj ten kawałek, najlepiej tynk cementowo-wapienny bez wygładzania. W pesymistycznym scenariuszu klej do płytek będzie Cię kosztował fortunę. Kafelkarz dla własnej wygody sam zażyczy tynki , będzie jemu wygodniej a i tak będzie psioczył że krzywo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 12.01.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 U mnie są tynki cem - wap wszędzie pod płytkami, mimo, że ściany były gładkie i proste z silikatów. Przy ceramice tym bardziej bym tynkowała. Następnym razem jak cię najdą podobne wątpliwości przypomnij sobie powiedzenie "chytry dwa razy płaci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 U nas pod płytki były zrobione tynki "na ostro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Kamilka 15.01.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 U mnie tynki cem-wap. też zostały położone w łazience (gdzie docelowo płytki mają być po sam sufit) ale jak ktoś tutaj wspomniał tynk był położony bez wygładzania i posiada szorstką powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 15.01.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 dokladnie j.w. Zrobione na dwa razy na ostro do laty bez wygladzania... ....oczywiscie za nizsza cene za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 15.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Tynkuj, tynkuj - zawsze te parę zł tynkarzowi wpadnie:)A na poważnie to mimo tego, że jak twierdzisz jest prosto, ja bym jednak wytynkował - tynk jest dużo tańszy niż klej do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 16.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 A ja nie tynkowałem. Sciany mam zrobione z Ytonga, równiutkie proste itp, zawołałem speca od kafelek , popatrzył podotykał i stwierdził że nie widzi potrzeby.Czymś tam smarował przed tynkowaniem , i tyle. Płytki są 30 cm od sufitu. Na tym kawałku został położony tynk. Odnośnie ilości kleju - to nie jest argument tak do końca, bo patrząc z perspektywy czasu to przed tynkowaniem domu wszędzie miałem katy proste i równe ściany - po tynkowaniu juz nie wszędzie więc z tym "dodatkowym klejem" to różnie może wyjść - w zależności jak sie ekipa postara. Wołaj płytkarza który będzie Ci robił łazienke, sam oceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.01.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 A ja nie tynkowałem. Sciany mam zrobione z Ytonga, równiutkie proste itp, zawołałem speca od kafelek , popatrzył podotykał i stwierdził że nie widzi potrzeby.Czymś tam smarował przed tynkowaniem , i tyle. Płytki są 30 cm od sufitu. Na tym kawałku został położony tynk. Odnośnie ilości kleju - to nie jest argument tak do końca, bo patrząc z perspektywy czasu to przed tynkowaniem domu wszędzie miałem katy proste i równe ściany - po tynkowaniu juz nie wszędzie więc z tym "dodatkowym klejem" to różnie może wyjść - w zależności jak sie ekipa postara. Wołaj płytkarza który będzie Ci robił łazienke, sam oceni. Kolego, nie porównuj ściany z ytonga do porothermu - ściany z ytonga to bajka dla tynkarza, z porothermu już raczej nie Ale rada z oględzinami przez płytkarza jest ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 16.01.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Kolego, nie porównuj ściany z ytonga do porothermu - ściany z ytonga to bajka dla tynkarza, z porothermu już raczej nie Ale rada z oględzinami przez płytkarza jest ok. pozdrawiam No co prawda to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts