pafcion 09.01.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam, Mam problem z podłączeniem grzejnika kanałowego VERANO do rurek pex. Grzejnik jest zakończony rurką miedzianą jakby rozklepaną w postaci kuli i do tego jest nakrętka z gwintem wewnętrznym 3/4". Narysowałem to mniej więcej w załączniku. Muszę to połączyć z rurką pex. Standardowe złączki do Pex mi nie pasują bo jak niby mają się uszczelnić na tej półkulistej powierzchni. W standardowych grzejnikach stosuje się złącza gdzie od strony grzejnika wystaje jakby nypel z płaską uszczelką. Tutaj mamy kulę a do tego nakrętkę z gwintem wewnętrznym. Kompletnie nie mam pojęcia jakiej złączki użyć. Może ktoś coś doradzić?zlacze.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 09.01.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Zrób zdjęcie. Ale mnie się wydaje że będzie pasować jedna połówka od śrubunku mosiężnego 1/2 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafcion 09.01.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Faktycznie pomysł dobry. Złaczka wygląda tak jak prawa cześć srubunku na tym zdjęciu: http://instbud.com.pl/komplety/srubunek%2010%202.jpg Tylko nie postada tej uszczelki gumowej. W takim przypadku połaczenie będzie bez oringu. Nie będzie ciekło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 10.01.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) To nic przesmaruj zwykłym towotem i ma trzymać.Jak by nie było szczelne to wytnij uszczelkę z cienkiego linoleum i dobrze dopasuj. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez gersik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts