Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ZIEMI:) kapitalny remont.

Małgoś83

Recommended Posts

Witaj Małgoś :)

Od początku podglądam Twój dziennik;)

Uwielbiam przebudowy starych domów, mają one duszę, a do tego wspomnienia z nim związane...

Włożyliście już kawał roboty, i widać że porządnie -dokładnie i czysto.

Miałam możliwość remontu domu, ale wszystko przemawiało za nowym.

Kibicuję i czekam na dalsze relacje :)

Pozdrawiam .

Renata

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam ;) miło, że kogoś interesuje to co robimy:) mimo, że nie wiele się tutaj dzieje mam nadzieję, że przyjdzie taki czas kiedy będę mogła zdawać relacje non stop:) dawno tu nie zaglądałam bo niestety nie u nas na chwilę obecną postój.. bardzo długo trwały sprawy związane z kredytem...a w efekcie wstrzymaliśmy procedurę i po nowym roku od nowa złożymy wnioski do banków.. a że mamy ograniczone pole do manewru bo wszystko robimy z pensji męża to do tej pory wstawiliśmy tylko okna i zakryliśmy płytą luki u góry.. reszta dopiero wiosną o ile uzyskamy kredyt.

dołączam dwie fotki.

http://i44.tinypic.com/2vlpi4p.jpg

http://i43.tinypic.com/2r3xguw.jpg

oooooo ale tu przybylo od czasu gdy (anonimowo) podczytywałam dziennik. Postanowiłam sie wreszcie przywitać i muszę przyznać, że ogromna praca została wykonana. Dobry pomysł z osobnym domem dla rodziców, choć żal mi nieco tych łukowych okien....Nie dało rady uratować nadproży? Czy zbyt drogie okna by były?

• 3 months później...

No cóż..po wielu perypetiach z bankami i odmową kredytu hipotecznego jutro składamy wniosek o kredyt gotówkowy remontowy na kwotę 100tyś i mamy nadzieję, że uda nam się zrobić chociaż dachy, centralne ogrzewanie i resztę okien.. w międzyczasie będziemy remontować z pensji jak do tej pory i może do 40- tki skończymy;d heh

jedyny plus że nie będziemy obciążeni hipoteką bankową bo tego najbardziej się bałam.

Wczoraj byliśmy w hurtowniach budowlanych i zostawiliśmy projekt do wyceny dachu.. pod uwagę bierzemy roben piemont czarna glazura i koramic l15.

Witam i Ja się serdecznie:)

Wiosną też ruszamy z naszą nadbudową więc będzie się działo

Szkoda że nie udało się z kredytem hipotecznym, ale to może i lepiej wydatki będą bardziej przemyślane. Możesz mi napisać na jakich zasadach będzie kredyt remontowy i w jakim banku.

Pozdrawiam

Powitać :) po długiej przerwie.

Postanowiłem odświeżyć dziennik, który wcześniej prowadziła żona.

My również mamy dom po rozbudowie i jesteśmy w gronie szczęśliwców posiadających kredyt hipoteczny i wiem jedno "CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI"

DACIE RADĘ !! grunt to się nie poddawać !

Życzę powodzenia i będę podglądał jak idą pracę.

Pozdrawiam

Marcin

Dacie radę... wiatr w oczy nie jest mi obcy ale trzeba iść do przodu.... nie w tym roku to w przyszłym, nie w przyszłym to za 2 lata :D

dokładnie tak jak napisałaś:) z jednej strony cieszę się, że bez hipoteki będziemy remontować a z drugiej strony boję się raty która nas czeka co miesiąc.. pocieszam się, że jesteśmy młodzi i kiedyś się wyremontujemy;d hehe

Witam i Ja się serdecznie:)

Wiosną też ruszamy z naszą nadbudową więc będzie się działo

Szkoda że nie udało się z kredytem hipotecznym, ale to może i lepiej wydatki będą bardziej przemyślane. Możesz mi napisać na jakich zasadach będzie kredyt remontowy i w jakim banku.

Pozdrawiam

Witaj:)

a co u Was dokładnie będzie robione? może jakiś projekt macie? o kredyt hipoteczny walczyliśmy od czerwca tamtego roku..w kilku bankach.. wnioskowaliśmy o 200tyś wiedząc, że to i tak za mało.. odmowa z banków dała nam wiele do myślenia i teraz cieszymy się,że tak wyszło bo kredyt na 6 lat to nie to samo;d bez hipoteki chyba lepiej.. O kredyt gotówkowy expresowy wnioskowaliśmy w tym samym banku co o hipoteczny czyli PKO SA..z racji tej, że byliśmy już w danych w komputerze musieliśmy tylko przedłożyć aktualne zarobki męża i dziś uzyskaliśmy pozytywną decyzję. Kwota 100tyś na 6 lat..na konto wpłynie cała kwota, rata 2057zł. przeraża mnie to ale nie mamy wyjścia bo dom już wymaga wymiany dachu a dachy wyniosą nas ok 50tyś.

Powitać :) po długiej przerwie.

Postanowiłem odświeżyć dziennik, który wcześniej prowadziła żona.

My również mamy dom po rozbudowie i jesteśmy w gronie szczęśliwców posiadających kredyt hipoteczny i wiem jedno "CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI"

DACIE RADĘ !! grunt to się nie poddawać !

Życzę powodzenia i będę podglądał jak idą pracę.

Pozdrawiam

Marcin

witam:)

miło, że zaglądacie do mnie:) gdzie można obejrzeć efekty Waszej rozbudowy? ehh ta hipoteka.. niestety nie mamy szans w naszym kraju na normalne godne życie bez kredytów.

Jak tylko zacznie się cała akcja z wymianą dachów będą fotorelacje:)):bye:

:bye:

Rata kredytu to szok totalny, my z kredytu hipotecznego musieliśmy zrezygnować z racji dziedziczności więc będziemy robić powoli, Wiosną podnosimy ścianki kolankowe i zmieniamy dach jak uzyskamy pozwolenie, projekt się jeszcze rysuje.

Nasz domek obecnie wygląda tak:

8347f7c5dd2d660ecf61f1f5e1542dd7,10,19,0.jpg

de1e6280a880e69364393158f4909b55,10,19,0.jpg

A tak po małych zmianach: na parterze bez większych zmian bo wszystkie ściany są nośne.

parter.jpg

poddasze.jpg

Cześć Małgoś83

Efekty naszej rozbudowy znajdziesz w linku poniżej :)

Witaj:) napisałam u Was moje odczucia:)

:bye:

Rata kredytu to szok totalny, my z kredytu hipotecznego musieliśmy zrezygnować z racji dziedziczności więc będziemy robić powoli, Wiosną podnosimy ścianki kolankowe i zmieniamy dach jak uzyskamy pozwolenie, projekt się jeszcze rysuje.

Nasz domek obecnie wygląda tak:

[ATTACH=CONFIG]237448[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]237449[/ATTACH]

A tak po małych zmianach: na parterze bez większych zmian bo wszystkie ściany są nośne.

[ATTACH=CONFIG]237451[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]237453[/ATTACH]

Witaj:) dziękuje za odwiedziny. My planowaliśmy hipoteczny kredyt ale nie uzyskaliśmy z racji wpisu w IV księdze gdzie Lasy Państwowe jeszcze przez 3 lata mają umowę hipoteczną odnośnie bonifikaty i z tego też względu musieliśmy wziąć kredyt gotówkowy w takiej kwocie bo z pensji robiliśmy to co do tej pory zostało zrobione a oszczędności są małe. Mamy ten plus,że mieszkamy z rodzicami i oni bardzo nam pomagają jeśli chodzi o opłaty dlatego możemy pozwolić sobie na taką ratę. Ja ciągle szukam pracy ale na wsi z tym każdy wie jak jest.

Wasz domek ma potencjał:) będzie super:)

ło matko taka rata??? Ale tylko 6 lat, no są plusy :)

nooo;ddd ta hipoteka jednak odstrasza;d

Witam :)

Dziękujemy za miłe słowa. Cały czas coś dokupujemy, uzupełniamy i cieszymy się z nowego najmniejszego drobiazgu.

Co do raty kredytu - nasza jest duuuuuuużo niższa, dlatego że mieliśmy sporo własnych środków i brakło nam tylko na dokończenie.

Niestety z tym kredytem to i tak źle i tak niedobrze - ale jakby go nie było nie mieszkalibyśmy na swoim :) więc może nie ma co narzekać tylko spłacać i cieszyć się włsnym

"kątem" :)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam:) zaglądam ostatnio ciągle na posty o dachach;dd mam dość już..najpierw problem z kredytem..ok kasa jest i czeka.. później problem z dachówką bo nie wiedzieliśmy jaką wybrać..faworyt monza plus tobago do wczoraj..bo dostaliśmy wycenę z hurtowni na dachówkę creaton titania finesse i znów mętlik w głowie..ale to nie wszystko..casting na dekarza też się ciągle odbywa;d w sobotę był Pan, który za położenie metra dachówki bierze 100zł a podbitki 50zł.. kolejny Pan przyjedzie w tą sobotę a cena trochę mniejsza bo 40zł za dachówkę i 30/40zł za podbitkę. Znając życie ruszymy z dachem na jesieni a ja osiwieję w wieku 31 lat:D