renata2005tychy 15.08.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witaj Małgoś Od początku podglądam Twój dziennik;) Uwielbiam przebudowy starych domów, mają one duszę, a do tego wspomnienia z nim związane... Włożyliście już kawał roboty, i widać że porządnie -dokładnie i czysto. Miałam możliwość remontu domu, ale wszystko przemawiało za nowym. Kibicuję i czekam na dalsze relacje Pozdrawiam . Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.09.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 To ja też się melduję ..... lubię przebudowy hihi i rozsiadam się czekając na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia67 28.09.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam!Właśnie zaczęłam czytać Twój dziennik. Czekam na nowe wpisy i zdjęcia.PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 03.10.2013 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam miło, że kogoś interesuje to co robimy:) mimo, że nie wiele się tutaj dzieje mam nadzieję, że przyjdzie taki czas kiedy będę mogła zdawać relacje non stop:) dawno tu nie zaglądałam bo niestety nie u nas na chwilę obecną postój.. bardzo długo trwały sprawy związane z kredytem...a w efekcie wstrzymaliśmy procedurę i po nowym roku od nowa złożymy wnioski do banków.. a że mamy ograniczone pole do manewru bo wszystko robimy z pensji męża to do tej pory wstawiliśmy tylko okna i zakryliśmy płytą luki u góry.. reszta dopiero wiosną o ile uzyskamy kredyt. dołączam dwie fotki. http://i44.tinypic.com/2vlpi4p.jpg http://i43.tinypic.com/2r3xguw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia67 03.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Trzymam kciuki za pozytywną opinię kredytową banku. Na pewno się uda!Pozdrawiam.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik_ 05.10.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 oooooo ale tu przybylo od czasu gdy (anonimowo) podczytywałam dziennik. Postanowiłam sie wreszcie przywitać i muszę przyznać, że ogromna praca została wykonana. Dobry pomysł z osobnym domem dla rodziców, choć żal mi nieco tych łukowych okien....Nie dało rady uratować nadproży? Czy zbyt drogie okna by były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 09.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Witam i ja ze swoim staruszkiem, źle trafiłam od początku i dopiero teraz znalazłam wątki o przebudowach, takich jak moja Podglądam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 21.01.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 No cóż..po wielu perypetiach z bankami i odmową kredytu hipotecznego jutro składamy wniosek o kredyt gotówkowy remontowy na kwotę 100tyś i mamy nadzieję, że uda nam się zrobić chociaż dachy, centralne ogrzewanie i resztę okien.. w międzyczasie będziemy remontować z pensji jak do tej pory i może do 40- tki skończymy;d hehjedyny plus że nie będziemy obciążeni hipoteką bankową bo tego najbardziej się bałam. Wczoraj byliśmy w hurtowniach budowlanych i zostawiliśmy projekt do wyceny dachu.. pod uwagę bierzemy roben piemont czarna glazura i koramic l15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.01.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Dacie radę... wiatr w oczy nie jest mi obcy ale trzeba iść do przodu.... nie w tym roku to w przyszłym, nie w przyszłym to za 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanni1907 21.01.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witam i Ja się serdecznie:) Wiosną też ruszamy z naszą nadbudową więc będzie się działo Szkoda że nie udało się z kredytem hipotecznym, ale to może i lepiej wydatki będą bardziej przemyślane. Możesz mi napisać na jakich zasadach będzie kredyt remontowy i w jakim banku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 22.01.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Powitać po długiej przerwie. Postanowiłem odświeżyć dziennik, który wcześniej prowadziła żona. My również mamy dom po rozbudowie i jesteśmy w gronie szczęśliwców posiadających kredyt hipoteczny i wiem jedno "CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI" DACIE RADĘ !! grunt to się nie poddawać ! Życzę powodzenia i będę podglądał jak idą pracę. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 23.01.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Dacie radę... wiatr w oczy nie jest mi obcy ale trzeba iść do przodu.... nie w tym roku to w przyszłym, nie w przyszłym to za 2 lata dokładnie tak jak napisałaś z jednej strony cieszę się, że bez hipoteki będziemy remontować a z drugiej strony boję się raty która nas czeka co miesiąc.. pocieszam się, że jesteśmy młodzi i kiedyś się wyremontujemy;d hehe Witam i Ja się serdecznie:) Wiosną też ruszamy z naszą nadbudową więc będzie się działo Szkoda że nie udało się z kredytem hipotecznym, ale to może i lepiej wydatki będą bardziej przemyślane. Możesz mi napisać na jakich zasadach będzie kredyt remontowy i w jakim banku. Pozdrawiam Witaj:) a co u Was dokładnie będzie robione? może jakiś projekt macie? o kredyt hipoteczny walczyliśmy od czerwca tamtego roku..w kilku bankach.. wnioskowaliśmy o 200tyś wiedząc, że to i tak za mało.. odmowa z banków dała nam wiele do myślenia i teraz cieszymy się,że tak wyszło bo kredyt na 6 lat to nie to samo;d bez hipoteki chyba lepiej.. O kredyt gotówkowy expresowy wnioskowaliśmy w tym samym banku co o hipoteczny czyli PKO SA..z racji tej, że byliśmy już w danych w komputerze musieliśmy tylko przedłożyć aktualne zarobki męża i dziś uzyskaliśmy pozytywną decyzję. Kwota 100tyś na 6 lat..na konto wpłynie cała kwota, rata 2057zł. przeraża mnie to ale nie mamy wyjścia bo dom już wymaga wymiany dachu a dachy wyniosą nas ok 50tyś. Powitać po długiej przerwie. Postanowiłem odświeżyć dziennik, który wcześniej prowadziła żona. My również mamy dom po rozbudowie i jesteśmy w gronie szczęśliwców posiadających kredyt hipoteczny i wiem jedno "CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI" DACIE RADĘ !! grunt to się nie poddawać ! Życzę powodzenia i będę podglądał jak idą pracę. Pozdrawiam Marcin witam:) miło, że zaglądacie do mnie:) gdzie można obejrzeć efekty Waszej rozbudowy? ehh ta hipoteka.. niestety nie mamy szans w naszym kraju na normalne godne życie bez kredytów. Jak tylko zacznie się cała akcja z wymianą dachów będą fotorelacje:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 24.01.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Małgoś trzymam kciuki za kredyt, a jak Wam nie dadzą, to trzymam kciuki za robotę partiami, tak jak na razie u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 24.01.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Kwota 100tyś na 6 lat..na konto wpłynie cała kwota, rata 2057zł. przeraża mnie to ale nie mamy wyjścia bo dom już wymaga wymiany dachu a dachy wyniosą nas ok 50tyś. ło matko taka rata??? Ale tylko 6 lat, no są plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 24.01.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Cześć Małgoś83 Efekty naszej rozbudowy znajdziesz w linku poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanni1907 25.01.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Rata kredytu to szok totalny, my z kredytu hipotecznego musieliśmy zrezygnować z racji dziedziczności więc będziemy robić powoli, Wiosną podnosimy ścianki kolankowe i zmieniamy dach jak uzyskamy pozwolenie, projekt się jeszcze rysuje. Nasz domek obecnie wygląda tak: A tak po małych zmianach: na parterze bez większych zmian bo wszystkie ściany są nośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 26.01.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Cześć Małgoś83 Efekty naszej rozbudowy znajdziesz w linku poniżej Witaj:) napisałam u Was moje odczucia:) Rata kredytu to szok totalny, my z kredytu hipotecznego musieliśmy zrezygnować z racji dziedziczności więc będziemy robić powoli, Wiosną podnosimy ścianki kolankowe i zmieniamy dach jak uzyskamy pozwolenie, projekt się jeszcze rysuje. Nasz domek obecnie wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]237448[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]237449[/ATTACH] A tak po małych zmianach: na parterze bez większych zmian bo wszystkie ściany są nośne. [ATTACH=CONFIG]237451[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]237453[/ATTACH] Witaj:) dziękuje za odwiedziny. My planowaliśmy hipoteczny kredyt ale nie uzyskaliśmy z racji wpisu w IV księdze gdzie Lasy Państwowe jeszcze przez 3 lata mają umowę hipoteczną odnośnie bonifikaty i z tego też względu musieliśmy wziąć kredyt gotówkowy w takiej kwocie bo z pensji robiliśmy to co do tej pory zostało zrobione a oszczędności są małe. Mamy ten plus,że mieszkamy z rodzicami i oni bardzo nam pomagają jeśli chodzi o opłaty dlatego możemy pozwolić sobie na taką ratę. Ja ciągle szukam pracy ale na wsi z tym każdy wie jak jest. Wasz domek ma potencjał będzie super:) ło matko taka rata??? Ale tylko 6 lat, no są plusy nooo;ddd ta hipoteka jednak odstrasza;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 27.01.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 rata jest kosmiczna.... jak dla mnie oczywiście... będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 27.01.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam Dziękujemy za miłe słowa. Cały czas coś dokupujemy, uzupełniamy i cieszymy się z nowego najmniejszego drobiazgu. Co do raty kredytu - nasza jest duuuuuuużo niższa, dlatego że mieliśmy sporo własnych środków i brakło nam tylko na dokończenie. Niestety z tym kredytem to i tak źle i tak niedobrze - ale jakby go nie było nie mieszkalibyśmy na swoim więc może nie ma co narzekać tylko spłacać i cieszyć się włsnym "kątem" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 06.02.2014 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witam:) zaglądam ostatnio ciągle na posty o dachach;dd mam dość już..najpierw problem z kredytem..ok kasa jest i czeka.. później problem z dachówką bo nie wiedzieliśmy jaką wybrać..faworyt monza plus tobago do wczoraj..bo dostaliśmy wycenę z hurtowni na dachówkę creaton titania finesse i znów mętlik w głowie..ale to nie wszystko..casting na dekarza też się ciągle odbywa;d w sobotę był Pan, który za położenie metra dachówki bierze 100zł a podbitki 50zł.. kolejny Pan przyjedzie w tą sobotę a cena trochę mniejsza bo 40zł za dachówkę i 30/40zł za podbitkę. Znając życie ruszymy z dachem na jesieni a ja osiwieję w wieku 31 lat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts