מרכבה 03.12.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 okna fixy 3 szyby [w warstwie ocieplenia?] Na razie robię ramę pod sklejanie drewna, myślę że spokojnie można polować na U 0,2 . Jakie na "oko" wyjdzie zapotrzebowanie kwh/m2? około 20-35kWh rocznie na 1m^2 zależy ile styro jaki długi sezon grzewczy wyjdzie z obliczeń. Myślę że dołożenie izolacji i dołożenie okiennic można śmiało celować w to co zrobił J-J . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master102 03.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Jak najgrubsza warstwa styropianu grafitowego znanej marki, na oknach też nie warto oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.12.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Kwestia przeliczenia, nastawiam się na samogrzejność z zysków bytowych.A w większy mórz , dogrzanie pasywne słońcem. Proste skuteczne podejście do tematu.Nie liczę w tedy w 100% na słońce, liczę ale w tedy kiedy jest pewne w 95% że w silny mróz będzie tak owe.I zliczają moc zysków bytowych projektuje się tak dom aby wyszło na zero lub lekki nadmiar przy średniej np stycznia.Stąd izolacja rośnie i rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaMat 02.07.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Odświeżam temat z tego względu, że znalazłem artykuł wart uwagi - Ile kosztuje budowa domu?. Koszty budowy mogą się diametralnie różnić - wiele zależy od materiałów, których użyjemy oraz od metody budowy. Wybierając materiały ze średniej półki oraz wykonując samodzielnie większość prac można naprawdę sporo zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 02.07.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Odświeżam temat z tego względu, że znalazłem artykuł wart uwagi - Ile kosztuje budowa domu?. Koszty budowy mogą się diametralnie różnić - wiele zależy od materiałów, których użyjemy oraz od metody budowy. Wybierając materiały ze średniej półki oraz wykonując samodzielnie większość prac można naprawdę sporo zaoszczędzić. Skorzystaj z naszej darmowej aplikacji Kalkulatory Budowlane, obliczysz sobie wszystko w dowolnym wariancie cenowym w kilka minut i całkowicie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.07.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 W niektórych pozycjach ten kalkulator pokazuje kompletne głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts