Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niedziennik niebudowy niedomuanki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo może to jest Twoja ekipa...

Koleś do mnie zadzwonił jak byłam w wawie, że zaworków nie ma i nie zamontuje zlewu, to proszę żeby kupił bo ja nie mam jak - powiedział, że nie kupi...

Nom :)

Za to pan elektryk miał podpiąć ale chyba się nie dogadaliśmy dokładnie bo nie podpiął.

Umywalkę zrypali, nie tyle umywalkę co szafkę, bo tak pan zrobil szuflady, że nie da się jej zamontować na brzegu tylko pod ścianą, a do kranu pod ścianą to moje dziecko w życiu nie sięgnie. No grrrrrrrrrrrrrr...

I tych rzeczy do poprawy jest cały szereg- pomijając ten blat ze zlewem.

A to drążka brakuje, a to lakier na drzwiczkach kuchennych zdarty, a to okleina uszkodzona, a to płytki wystają spod szafek bo pan się rypnął...

No mam dość... zaczynam dzwonić i prosić żeby mi to zrobili, wrrr

żądam żądam i nawet jestem dość stanowcza...

Przeprowadziłyśmy się prawie, rzeczy znaczna część już tam jest, meble pojechały, ale dziś śpimy tu bo tu mamy internet :p No i tam jeszcze olej dosycha.

Kuchnia zamontowana, ale zlew i zmywarka nie, dopiero w pn, parapety w poniedziałek, ogrzewanie w łazience w poniedziałek.

Do kolesia zadzwoniłam rano i powiedział, że naprawi w czwartek, ale chce żebym podzieliła z nim koszt blatu i mu za dojazd zapłaciła - hahahahaha,

zdurniał...

Jak przyjedzie to muszę jakąś obstawę sobie załatwić, bo może być różnie...

No to czekam na relację z pierwszej nocy na nowym mieszkaniu :) Zmieniałam już w życiu parę razy miejsce zamieszkania, ale przeprowadzić się gdzieś i już zostać - to jest zawsze przeżycie...

donoszę uprzejmie, że pierwsza noc za nami.

Jest fajnie w mieszkaniu, z całą resztą dzikie problemy, począwszy od kredytu, a skończywszy na fachowcach. Póki co mam problem z zamontowaniem internetu :) Dziś kupiłam taki na kartę, ale jest mały.

• 3 weeks później...

Jak się mieszka? :) chyba dobrze skoro nie widzę narzekań :)

Ja w sprawie pralki z kuchennego wątku, może masz nie wypoziomowaną, albo nie wszystkie blokady bębna zdjęte (śruby z tyłu), albo nie wyciągnęłaś styropianu spod pralki tego od obudowy (montowałam nową pralkę w styczniu i ilośc tych wszystkich "gadżetów" zwaliła mnie z nóg) - ona nie ma prawa tak skakać przy wirowaniu.

o, o -o - dziękuję!!! Jutro będzie pan od wszystkiego to go zmolestuję.

Nie mówię, że to jest aż tak złe tak siedzieć co drugi dzień pod pralką 30 minut, ale wolałabym poczytać np...

Mieszka mi się cudownie, jestem zachwycona moim mieszkaniem totalnie- z małym wyjątkiem.

Ale ale ale -dopiero dziś koleś blat wymienił w kuchni, jutro łazienkę mają skończyć (poprawki), szkła w kuchni na ścianie brak.

Dziś dopiero łóżko w sypialni złożyłam- ale jeszcze nie pomalowałam... i tak to leci o.

A i jeszcze jeden Billy spoczywa w kartonie.

Chociaż mam zabójczy plan jutro poddać pod Wasz osąd mój przedpokój bo to jedyne skończone- prawie- coś :)

co prawda w tym roku bojkotuję wiosenne święta poniekąd i spędzamy je z koleżanką i dziećmi na lenieniu się i piciu winka- mam nadzieję ;) - jednakże dziękuję pięknie- tak czy srak - będą miłe :)

Po pierwsze - pralka oczywiście miała blokady- teraz chodzi jak marzenie.

Po drugie zdjęcia korytarza nie mam, bo nie przywierciłam szafki, a nie przywierciłam szafki bo nie nie mam zdjęcia kabli na tej ścianie, ale cóż. Dziś już wywiercę :D

Wesołych Wam!

yyyyy no nie wrzuciłam wtedy, wrzucam teraz. Oczywiście nieskończone, niedomalowane, nie wiem za bardzo co upchnąć w drugim Billy - w jednym się książki bardziej reprezentacyjne nie zmieściły, a w dwóch pusto.

Tzn wiem co będzie docelowo- docelowo zasłonię dolną połowę Billego czymś- myślałam o serwecie szydełkowanej - i tam będę trzymać różne pierdoły, ale póki co jest jak jest.

Korytarz też niedomalowany, szafka na buty nie wisi jeszcze i tak dalej i tak dalej.

No ale wieszak jest :)

Zachwyca mnie kolor tych tulipanów- z bierdonki za 6 zł. Cudne

http://imageshack.us/a/img837/2552/img9829f.jpg

http://imageshack.us/a/img593/8522/img9833ca.jpg

http://imageshack.us/a/img401/3488/img9836t.jpg

http://imageshack.us/a/img715/9202/img9839e.jpg

http://imageshack.us/a/img12/4811/img9840n.jpg

Wieszak super, o wiele bardziej mi się podoba jak ta modna tapeta w brzózki :)

Ciekawe czy listki puści :)

A co to za kafle szare?

Lampy bardzo klimatyczne wieczorem prawda?

a do drzwi mam sentyment bo miałam takie tylko w kolorze drzewnianym , a że ciemne były to i kurz był bardzo widoczny, na białych nie ma tego problemu.

Tulipanki słodziutkie :)

Lampy wielbię całą sobą, w ogóle fajnie będzie jak już skonczę... jeśli skończę :)

Tyle roboty przede mną, najbardziej mnie wkurza pokrycie sofy. I ze stołem bym coś zrobiła. Już nawet wiem co :D

Szara podłoga to Nowa Gala Signum.

Brzoza - nie da się zaimpregnować drzewa w korze. Ona biedna nawet nie wyschła dobrze.

Te drzwi pasiaste na zdjęciu to łazienkowe są, bo żeby objąć brzozę musiała do łazienki wleźć.

Skrzynki nie będzie wiklinowej, póki co mam tam narzędzia.

Ehhh ehhhh chciałabym już zobaczyć chociaż jedno pomieszczenie skończone...