domanki 29.01.2013 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A! A! Jutro mają przyjść drzwi do lokalu! Dokładnie te same, które przychodzą ze 2 razy w tygodniu od 4. stycznia.Tym razem wierzę, że przyjdą.A wtedy zrobię im zdjęcie - bo to święto w rodzinie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.01.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Odmieniam się MSU, Pomysł z naszywaniem obrusa na kołdrę bardzo mi się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 30.01.2013 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 drzwiów nie mawentylacji do salonu kąpielowego ni ma Jadę fugę kupić, żeby dowiedzieć się, że z pewnością jej w sklepie nie ma. Czy ja mówiłam, że chcę wybudować sobie jeszcze domek?Pijana byłam, z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Cześć Domanki chyba w zły moment trafiłam, ale jakaś fuga to na pewno będzie. Cieszę się, że zajrzałam jak są tylko 4 strony bo pewnie za parę dni to 40 stuknie Co prawda nie podzielam miłości do części martwych zwierząt (nawet głowa jelenia z klocków lego na ścianie mnie zniesmacza ) ale już zielnik jak najbardziej mi się podoba. No i dałaś mi do myślenia tą cebulą na indukcyjnej, że o podgrzewaniu drutów do dziurek nie wspomnę. Cebulę przeżyję, ale druty to był mój rodzinny patent, którym bardzo zaimponowałam mojemu M a jak teraz ja to przekażę córkom ? A panów od wykończeniówki trzeba mocno przydusić, ja przez moją ekipę nie mam okien ani drzwi wstawionych, i zaliczam zimowy przestój Więc rozumiem twój ból. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 W zasadzie wszystko można brzydko nazwać, części martwych zwierząt;), ba na ścianie będę miała zdjęcia martwych członków rodziny;). Nasz język mówi dużo o nas samych:sick: Jak tam będzie święto w rodzinie:p Ja na moją wsiową sypialnie mówię w stylu folk;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jeśli uraziłam - przepraszam. Ale ostatnio co otwieram jakieś strony wnętrzarskie, to natykam się na głowy zwierząt na ścianach (nawet jeśli sztuczne) albo skóry na podłodze, albo super dizajnerskie krzesła wyścielone futrem Więc niewinne pióra w połączeniu z opowieścią o skubaniu ptactwa przy drodze - tak mi się skojarzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 30.01.2013 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 cronin hahhaah - ależ doskonale Cię rozumiem w kontekście części martwych zwierząt A skórzane sofy na każdym kroku? No dobra, to teraz będzie ekshibicjonizm - nie jadam zwierząt, nie używam niczego z nich Ale skubanie zwłok aż tak mnie nie przeraża Te dziurki to myślę, że można nad świeczką tego się przynajmniej trzymam. Poza tym zamierzam trzymać mojego primusa turystycznego wraz z buteleczkami gazu, bo przecież jak mi prąd wyłączą, to leżę i kwiczę- ani piec gazowy nie będzie działał, ani herbaty nie zrobię. Udusiłaś ekipę za drzwi i okna? Kurczę... A wylewki masz? Pewnie nie, co ja się głupio pytam Bo to tyyyyyle schnie... A o czym to ja miałam? Ano miałam bardzo pracowity dzień Odstawiłam małą do przedszkola, wróciłam do domku na kawę, wpadła koleżanka i szalenie miło spędziłyśmy przedpołudnie. Potem długo się zbierałam w sobie, żeby po te fugi pojechać. Chciałam kupić epoksydowe. Oczywiście, że miałam rację- nie ma. Ale za to pani przekonała mnie, że epoksydowe są bez sensu, zwłaszcza, że 4 razy droższe. To kupiłam zwykłe elastyczne. Tym sposobem 'zarobiłam' 100 zł Fachowcy ucieszyli się z tych fug, bo o niebo łatwiej się kładą Do tego dołożyłam sobie oświetlenie nad obrazkami - to będzie jedyne niefukcjonalne w tej chacie. Panowie skończyli kłaść wszystkie płytki. Teraz fugują, skończą pewnie w poniedziałek. Drzwi mają przyjść w piątek (hahaha) - i zamierzam wymusić porządny rabat- taki, żeby na zrobienie połowy tarasu wystarczył.o! I pomaszerowałam do sklepu agd po wycenę całego zestawu sprzętów. Jak mogę staram się lokalny rynek wspierać, a co! Pan wycenił całkiem nieźle, jak mi jeszcze na wszystkim zejdzie 300 zł i przywiezie i wniesie do chaty za free- będę w pełni usatysfakcjonowana. Ano i przeniosłam się do klasy mocno economy - tzn cięcia budżetowe na całego - czyyyyli sprzęt wybrałam tańszy i już. Być może zamiast pralki kupię tarę. Tak to jest jak się przyszalało na początku. Bo prawda jest taka, że nie stać mnie na to, co kupiłam do własnego mieszkania. Stara i głupia. I na parę rzeczy się powściekałam - takich zrobionych bezmyślnie. Korytarz, gdzie jest całe sterowanie wszechświata- od ogrzewania, od alarmu, rozdzielnia prądu czy jak to się nazywa. I tak po lewej alarm, po prawej szafa z prądem, niżej - tak, że trzeba się schylać- programator ogrzewania, dalej gniazdko. No cholera ani nie ma gdzie lusterka powiesić ani szafki na buty. Co za bezmyślność :/ Miejsca na szafę z prądem i programator pokazaywałam sama z tym, że programator zaznaczyłam na wysokości szafy :/ Ale ten alarm już kompletnie mi psuje koncepcję, z tym paskudnym niebieskim wyświetlaczem. Fuj. Wcale nie jestem nerwowa, wcale nie jestem nerwowa. Pffff No to dziękuję za odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 30.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja w Twojej sytuacji to bym już od kilku dobrych tygodni cierpiała na bezsenność Teraz mam (tylko) drobne problemy w pracy i od kilku nocy przewracam się z boku na bok i zastanawiam się nad ludzką głupotą i wyzyskiem słabszej jednostki Też staram się nie być nerwowa... myśleć pozytywnie... może pójdę w Twoje ślady i zrobię sobie wagary?... nie, nie jestem aż taką ryzykantką Trzymam kciuki za piątkową dostawę drzwi (A Ty potrzymaj za udany, opóźniony, Dzień Babci i Dziadka w szkole u mojej najmłodszej pociechy) Ps. Dziękuję za miłe powitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 To po pierwsze: Pytasz się MSU jak się do niej gada a sama sobie wymysliłaś słabo odmienialny nick. Bo ja myslę o Tobie Domanka i tak tez chciałabym Ci mówić, mogę? ps. chyba że ma on (nick) jakieś drugie dno i nalezy się zwracać jak w tytule? Po drugie: O Ty naiwna. Już Ci tłumaczę o co chodzi z tym epitetem. Jeżeli ty czekasz aż drzwi do Ciebie przyjdą to co się dziwisz że ich nie ma? Toż to tylko drzwi, musi ktoś je przywieźć. Ot i rozwiązałam problem. Na piatek zamów im transport i sprawa załatwiona. I wiesz co, faktycznie się dziś przepracowałas - może sie połóż? ps. pomysł na wiejską sypialnię przedni:) ps. gratuluję niefunkcjonalnego światła ps. a w korytarzu też mam wiiiiielka białą tablicę z kablami, białą skrzynkę alarmowa i to świecące g... a to jedyna ściana , która mogłaby być pusta i fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 30.01.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Rocia życzę Ci by drobne problemy w pracy stał się zerowymi. Z tymi wagarami to widzisz, ja mam własną firmę, w ferie praktycznie nie mam pracy (bo pracuję z dzieciakami), zatem to takie półwagary tylko I kciuki za dziadkowy szoł! Lukarna zamówić transport mówisz... I jeszcze płacić za wożenie pustki? Dobra, teraz trzymajcie kciuki za to, żeby drzwi w piątek nie dojechały. Mój developer powiedział, że jak nie dojadą to mam je za darmo A to oznacza prawie 2000 zł do przodu hahahaha Jakbym wiedziała, że będzie tyle tych świecących badziewi to bym im szafę wybudowała czy coś. Pytasz się MSU jak się do niej gada a sama sobie wymysliłaś słabo odmienialny nick. Bo ja myslę o Tobie Domanka i tak tez chciałabym Ci mówić, mogę? ps. chyba że ma on (nick) jakieś drugie dno i nalezy się zwracać jak w tytule? ojjjoooojjj no bo wiesz, to nie tak łatwo sobie nick znaleźć noooooo.Zwłaszcza, że usiłuję tu być inkognito haha Mówże do mnie jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.01.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Co prawda nie podzielam miłości do części martwych zwierząt (nawet głowa jelenia z klocków lego na ścianie mnie zniesmacza ) ale już zielnik jak najbardziej mi się podoba. Ale może zostać? bo to prezent był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 31.01.2013 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 masz głowę jelenia z lego ) ? mega! Dobrrra. Dziś nic nie ruszyło, za to byłam u koleżanki, której budowa właściwie się skończyła - dopieszcza. Ależ cudnie. Cały dzień wzdychałam U mnie zastój. Jutro mają fugować, drzwi montować, a stolarz ma przywieźć szafy, żeby leżakowały tu i czekały na montaż. Zatem jutro powinno się dziać, a jak będzie...? Hmmm W poniedziałek ruszę zamówić agd chyba, żeby potem znów się nie zdziwić, że zamawiałam a tu nie ma w miesiąc się powinni jednak wyrobić, nie? Czym pomalować meble na biało? Mam parę drobiazgów do maznięcia - typu stolik i krzesełka małej. Normalną akrylową do ścian i potem lakierem? czy jak? W poniedziałek też zamierzam załatwić drzewo-wieszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 01.02.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No i źle trzymałyście kciuki. Drzwi mi właśnie montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.02.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Czym pomalować meble na biało? Mam parę drobiazgów do maznięcia - typu stolik i krzesełka małej. Normalną akrylową do ścian i potem lakierem? czy jak? Akrylową farbą do drewna i metalu. Może być Dulux, Tikkurila - ja w każdym razie z tych 2 jestem zadowolona Gratuluję postępów na niebudowie. Nie ma co szat rozdzierać o te drzwi, trzeba się cieszyć, że są. Ale ze mnie też chytra baba wychodzi co rusz, więc rozumiem Twój zawód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 01.02.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 hrhrhrhr Drzwi są- ale do poprawy - krzywo zamontowane, a próg wygięty w łuk. Teraz jest domowo. Fajnie Do tego mój stolarz część mebli przywiózł, żeby potem się na raz zabrać z resztą. Znaczy się boki szaf, półki. I szafkę do łazienki. Ależ jest śliczna :D No normalnie mam meble, a nie mam podłóg Osuszacz chodzi nadal, teraz w mojej sypialni. Ma jeszcze 3 tygodnie- mam nadzieję, że zdąży mi to wysuszyć tak jak potrzeba. Poza tym wczoraj panowie do pracy nie przyszli, dziś nie przyszli. A tylko trzeba fugi położyć, oświetlenie w suficie zamontować i tyle. Co za koszmarna ekipa, robi w 10 miejscach na raz czyli nie robi nigdzie. No nic to, cieszę się jednak Za miesiąc będę tam mieszkać Dzięki za farby! Co prawda liczyłam na jakąś mniej śmierdzącą opcję- bo mieszkam w kawalerce i nie mam drzwi do kuchni nawet- ale cóż... bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.02.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Hej, a gdzie zdjęcia drzwi? Miały być! PS. Te farby nie śmierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 01.02.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Nie śmierdzą? eee nuda Zdjęcia drzwi? teraz? gdy straciłam 2 tysiące? phi Jutro tam się z 'mietłą' czy w niedzielę przejadę to zrobię, ale są hmmm stalowe, proste, nieładne. Tzn ja bardzo lubię proste, ale te są proste, że aż boli No i 'mietłe' muszę kupić. I chwalę się- kupiłam za 5 zł stolik na allegro- jest z poliwęglanu i ma być wkopany w żwir w ogródku (podstawa) jako stolik do zabawy/experymentów dla dziecka - inwestycja życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 02.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 potwierdzam farbę - akrylowa do drewna i metalu - jesli wybierzesz Duluxa - weź aksamitna - jest matowa. i nie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 03.02.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 dzięx Dziś z córką i miotłą pojechałyśmy tam. Zabiłam drzwi mojego samochodu i słupek ogrodzenia. To chyba zły znak Oczywiście wina wielkiej góry błota w którą nie chciałam wjechać i na której tak bardzo się skupiłam - z lewej- że w ogóle nie zauważyłam, że ocieram się o piękny klinkierowaty słup z prawej... zdarłam lakier przez całą szerokość drzwi zadnich i jakoś śmiesznie zgięłam blachę. Sprzątanie nie popłaca. Błoto na działce powyżej kostek- zapada się- koszmar. Kałuże stoją. Wolę śnieg. Zamiotłyśmy nieco, może bez warstwy gruzu i brudu szybciej będzie schło, nie? ... o naiwności... Wszyscy wykończeniowcy to syfiarze? Jakieś kości zwierząt się walają, puszki z resztkami pasztetów, fujjj. No ale zafugowane mam z pół łazienki- no demony prędkości... jutro mają być o 8:00... tiaaaaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 04.02.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Zamówiłam AGD I przypadkiem złapałam pod domem szklarza i zamówiłam lustra. Cóż za uroczy zbieg okoliczności. Przydałoby mi się przypadkiem złapać wygrywający kupon totka czy coś w ten deseń. I zamówiłam drzewo sobie- ale o tym będzie znaaaacznie później. I jeszcze jedno- podjęłam męską decyzję w sprawie CZEGOŚ nad kuchennym blatem. Długo biłam się z : -fototapetą -szkłem -farbą -lacobelem Wygrała zwykła tapeta ze kawalątkiem szkła nad płytą. Tapeta bardzo prosta - w poziome pasy biało-jasnoszare. I teraz problem bo znalazłam taką tapetą w pasy poziome, a potrzebuję w pionowe (żeby jeden pas tapety przykleić poziomo). Wiecie coś na ten temat? I chciałabym grubsze pasy niż te http://www.sklepztapetami.pl/tapeta_scienna_as_225115_schoner_wohnen_3-12024i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts