1_Mariusz_1 10.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Stoję przed wyborem okien w promocji zimowej i mam następujący dylemat, które okna wybrać. Dostałem wycenę na okna jezierskiego elita termo oraz od lokalnego producenta na Veka softline 82 MD. Lokalny producent jest tylko o 200 PLN tańszy od jezierskiego ale okna robi solidne i na profilu 7 komorowym. Okna jezierskiego to elita thermo robione są na profilu 5 komorowym. Oba okna wyceniane były z pakietem 3 szybowym, niestety jezierski w wycenie nie podaje współczynnika U dla każdego okna tylko U szyby na poziomie U=0,5 i nie mogę porównać okien. Okna lokalnego producenta są z pakietem szybowym U=0,6.Za jezierskim przemawia marka, ale lokalny producent też ma też dobrą opinie dodatkowo ma własną ekipę monterską i wszelkie reklamacje kierowane będą pod jeden adres. Obie firmy mają dobrych monterów i dobrą opinię na rynku, więc tak naprawdę wybór sprowadza się do porównania urody i U okna. Za jezierskim może również przemawiać możliwość wykonania zgrzewów na tzw. nitkę oraz ciepła ramka w standardzie. 1. Moje pytanie do was czy okna 7 komorowe są znacząco lepsze od okien 5 komorowych? 2. Profil Softline z tego co wiem jest produkowany od 2012 więc można powiedzieć, że jest to nowość, ale może ktoś się podzieli opinią dotyczącą tego profilu. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez 1_Mariusz_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.01.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Najlepiej jest porównywać przenikalność całego okna,szkoda ze sprzedawca jezierskiego ci takiej nie podał .Wiem że są okna które mają 7 komór a przenikalność jest słabsza niż innych 5 komorowych.Nawet jak się zdecydujesz na veke zainwestuj w ciepłą ramkę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.01.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam No to dość ciekawy dylemat wybrać dobre czy dobre Moja opinia - skoro obie oferty spełnią Twoje oczekiwania - wspieraj lokalny rynek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 10.01.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 ale veka 82mm to trochę inny system niz elita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts