monikazhr 10.01.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam Was wszystkich, tutaj proszę o komentarze i porady, uwagi i Wasze zdanie. Wszystkie wypowiedzi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 10.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witaj Monika Niezłe wyzwanie przed Wami, oj będzie się działo Doświadczenia nie mam żadnego więc nie pomogę ale dopingować będę mocno bo fajny domek do przerobienia. Macie już jakieś plany jak Wasz dom ma wyglądać? A specjalistką z własnego doświadczenie, od odnawiania starych domów jest malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 11.01.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witaj Krokusia, mój pierwszy gościu. Oj jest to wyzwanie, tym bardziej dla kogoś zielonego w temacie budowy, mającego ograniczone środki finansowe i jeszcze wiele innych czynników wpłynie na to, że może to troszkę potrwać. Plany mam nadzieję, że zrobimy niedługo. Na razie dzięki Kwitko trafiłam na świetnego projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.01.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Myślałam że jako najbliższa sąsiadka przywitam się pierwsza, no niestety nie zdążyłam więc witam się jako druga. Oczywiście czytaczką będę wierną i może nawet podglądaczką budowy na żywo. Wyzwanie przed Wami rzeczywiście ogromne! Życzę powodzenia i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 11.01.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Kwitko witaj jako druga Oczywiście jak tylko coś ruszymy, to na pewno będziesz jako prawa ręka naszego kierownika budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.01.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wpadam z rewizytą Poczytałam dziennik i..... z dobrego serca radzę, nim jakikolwiek projektant obejrzy dom,zaproś najpierw rzetelnego konstruktora , lub rzeczoznawcę budowlanego. Niech solidnie sprawdzi fundament, izolacje poziomą i pionową (jeśli w ogóle jest) i stan ścian i stropów. Bo - czego oczywiście nie życzę,zrobicie piękny projekt.....którego nie da się zrealizować z powodu prozaicznego -złej jakości spoin, albo zbyt słabych fundamentów. Po drugie , rozważcie też czy nie korzystniej będzie "wyrównać" teren i zbudować dom marzeń, czy pozornie oszczędzając zostawiając to co jest, dostosowywać się do obecnych murów i fundamentów. Bo obecnie.....szału nie ma, ocalicie pewnie tylko ściany zewnętrzne....a koszt nowych to naprawdę niewiele w porównaniu z całą inwestycją. Krokusiu, gdybym była specjalistką,to bym już mieszkała . Ja specjalistką od wtop jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.01.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Poczytałam , pooglądałam.. izolacja Malcia pozioma to chyba jest bo coś czarne jest i smoła polała fundament.. może nie jest źle zrobione... ale dach i więźba do wymiany całkowitej itd.. Noo konstruktor by się przydał.. oj przydał... Jeszcze jak czas nie goni, a zabawki można przenieść do dziadków pokoi to siadaj tu przed kompem i czytaj dziewczyno.. czytaj choćby i rok... potem podejmijcie decyzje co zrobić za taką czy inną kasę... Gdybym jeszcze raz budowała to bym tak zrobiła.. a nie projekt i budowa i dopiero forum... Będę zaglądać i trzymać kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 15.01.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Dzięki dziewczyny za rewizytę i dzięki za sprowadzenie do parteru - bo chyba za bardzo się rozmarzyłam. No dom w stanie jak widać, jeśli mówicie, że nie jest źle, to może i nie jest. Dach absolutnie do wymiany, w planach mała dobudowa w stronę podwórka (tu gdzie są drzwi). No na razie mnie oświeciłyście i zamawiam wizytę konstruktora jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.01.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witaj Moniko! Z tym spychaczem to wczoraj trochę żartowałam, ale w latach 70 materiały były jakie były. Więcej mądrych rzeczy niż koleżanki nie powiem, ale taki remont to mozolna praca, a efekty początkowo mało widoczne. Jedyne co dodam, że jeśli zdecydujecie się na remont, to pokłady cierpliwości są potrzebne. Duże pokłady. Dla mnie za rozbiórką i budowaniem od nowa przemawiałby nie tylko stan techniczny, ale również brak sentymentów. Nie mieszkał tam nikt, nie ma wspomnień z odwiedzania dziadków, szalonych zabaw w czasie dzieciństwa itp. Zabytkowych elementów też raczej brak. Jeśli cegła dobra, to można ją wykorzystać na coś w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 15.01.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Też dokładnie bym przemyślał decyzję o" wyrównaniu terenu"(może to brutalne) .Ja osobiście na 100% bym nie remontował z takiego stanu (oczywiście jest to moje osobiste zdanie)ale oczywiście życzę rozsądnych decyzji i Powodzenia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Kamyk,jak Ty czasem mądrze prawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 15.01.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) ... Edytowane 8 Lutego 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Monia, u mnie też był konstruktor,z tym,że dom był mocno podpicowany i wiele wad ukrytych posiadał...koniecznie zróbcie odkrywki fundamentu i scian. Mówisz, że ściana 40, co jest między cegłami, pustka ?? To wszystko jest bardzo istotne , a nie jest trudne do relaizacji. Powodzenia I jakąkolwiek decyzje podejmiecie -bedę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Poznałaś moc forum 4900 to za taki zakres usług cena całkiem przyzwoita Ale poczekajmy co pan F powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 15.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Szkoda kasy na konstruktora;)za to to już spych będziesz miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 15.01.2013 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) .... Edytowane 8 Lutego 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 15.01.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) ... Edytowane 8 Lutego 2013 przez monikazhr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Szkoda kasy na konstruktora;)za to to już spych będziesz miała wychodzi,że nie tylko czasami dobrze prawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.01.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A ja Ci w dzienniku bazgrałam, zaraz pousuwam. Wiesz że nigdy nie patrzyłam na Pana F w ten sposób, może dlatego że jest mężem mojej koleżanki i nie wypadało To pisz w czwartek co uradziliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.01.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 [mode = kuszenie]Właśnie mi się przypomniało, że za 3300 to ja miałam bloczki na całe fundamenty [/mode] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts