lukasz_ccc 10.01.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cześć Kupuję styropian (najprawdopodobniej Polstyr) i teraz zastanawiam się czy kupić z frezem lub bezRóżnica to 1000zł (13000zł / 12000) Z frezem jest:- szybciej się robi- nie trzeba kleju- równo Bez frezu jest- wolniej- trzeba pianować dookoła - może klawiszować.. Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 10.01.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 1000 zl roznicy? o.O To ile ty tego styropianu kupujesz? Normalna doplata za frez to ok 5zl na m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.01.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cześć Kupuję styropian (najprawdopodobniej Polstyr) i teraz zastanawiam się czy kupić z frezem lub bez Różnica to 1000zł (13000zł / 12000) Z frezem jest: - szybciej się robi ------ jak to szybciej się robi? Chyba wolniej. - nie trzeba kleju -------- jak to nie trzeba kleju? w którym miejscu go nie potrzeba? - równo -------------------- wiesz, mi frez zawsze kojarzy się z docinaniem frezu i tarciem płyt, nie ma idealnych frezów, uwierz lepiej i szybciej bez frezu. Bez frezu jest - wolniej ------------------ szybciej - trzeba pianować dookoła------------------ czy frez czy nie to i tak musisz pianować szczeliny - może klawiszować.. ------------------------ tutaj też bym dyskutował Czy warto? ------------------------- wg. mnie bierz bez frezu, styro 200 mm styka się tak dużą powierzchnią, że nie ma sensu frezować - oczywiście przy założeniu, że dobrze będzie wykonane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 10.01.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 ...Z frezem jest: - szybciej się robi - nie trzeba kleju - równo ... Mam frezowany styropian i: - wymagał piankowania (zależy od dokładności wymiarów płyt); - bez frezu również położysz równo - chodzi tylko o minimalizowanie mostków termicznych; - moja ekipa twierdziła, że z powodu frezu mam więcej odpadów; - czy faktycznie jest szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 10.01.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 ja kładłem 25, takie grubości według mnie lepiej położy się bez frezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ccc 10.01.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Styropianu trochę potrzebuję bo aż 65 m^3 Różnica 1000zł wynika z różnicy w cenie (15zł w firmie na P) oraz tym że muszę kupić jeden metr więcej, bo frez zmniejsza metry kwadratowe... W takim razie będę piankował boki styropianu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ccc 10.01.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Jest jeszcze mały producent Justyr, który cenę ma znowu 5zł mniejszą. Nie należy jednak do zrzeszenia polski styropian... Czy Polstyr jest dużo lepszy od Justyr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 11.01.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 zeby porownac styropiany najlepiej je dotknac i porownac ich wage. Mimo ze moga wygladac tak samo to jeden moze byc duzo lzejszy a z czegos to wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 11.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 u mnie układano 20 cm styropianu grafitowego swisspor-a bez frezu. Wykonawca nie narzekał, a i pianki za dużo nie używał.biorąc pod uwagę, że za m3 zapłacisz pewnie z 200 zł to w tej cenie dostaniesz z 15 puszek pianki - nie sądzę żebyś tyle zużył - patrzę przez swój pryzmat tj u nasz na 30m3 wyszły 2 puszki. z czego duża część wyszła pod skosami pod połacią dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts