sulej44 10.01.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, Jestem na etapie planowania remontu, a w zasadzie wykończenia nowego mieszkania. Planuję przenieść kuchnię do wnęki w salonie, ale mam problem z odprowadzeniem wody - komin w którym idzie rura jest tylko w środkowej części mieszkania, i musiał bym prowadzić rurę z nowej kuchni przez salon i przedpokój do tego miejsca. Odpływ jest w szachcie na wysokości około 20cm. Czy problemem jest jego obniżenie? i czy jest to zgodne z przepisami? potrzebuję na to jakąś zgodę?Rozumiem że rurę prowadzę w bruździe w podłodze (odległość to około 3m tak więc 6-8cm głębokości powinno wystarczyć biorąc pod uwagę że 1m to 1% spadku )Wentylację oczywiście prowadzę z oryginalnej instalacji po suficie (zabudowana) do nowej kuchni Proszę o pomoc czy jest to do zrobienia, i czy jest to zgodne z prawem - ingerencja w szach i przyłącze Za błędy w nazewnictwie z góry przepraszam Pozdrawiam Edytowane 10 Stycznia 2013 przez sulej44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulej44 15.01.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Bardzo proszę o jakąś odpowiedź ponieważ developer powiedział że nie można takiej przeróbki zrobić a wiem że na innych osiedlach niema z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts