mordimer_m 10.01.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam. O kominach nie wiem nic, proszę więc o wyrozumiałość. Podpowiedział mi ktoś, że ZAMIAST na dachu robić wyłaz i schodki dla kominiarza, mogę zrobić otwór do czyszczenia komina na poddaszu. Czy jest to dobre rozwiązanie? Czy kominiarzowi faktycznie to wystarczy i nie będzie już musiał wchodzić na dach? No i czy podczas takiego czyszczenia komina nie będzie się robił bajzel (sadza itp) na poddaszu? Dom parterowy z nieużytkowym poddaszem (graciarnia). Komin jest z cegły, bez wkładu. Na tylnej ścianie komina znajduje się mały otwór do czyszczenia. Do tego komina podłączony będzie kominek na drewno, który używany ma być głównie dla stworzenia miłego nastroju, ewentualnie do dogrzania w naprawdę zimne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.01.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Rozwiązanie dopuszczalne. Bajzel też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordimer_m 12.01.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A może ma ktoś doświadczenia z użytkowaniem lub czyszczeniem tego typu instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 13.01.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nie czyszczę tak komina choć też mam taką możliwość. Prościej i szybciej jest czyscić z góry. Z tej szczotki zawsze sadza spadnie przy wyjmowaniu z kanału spalinowego a więc bajzel tez bedzie na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordimer_m 13.01.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 zorrk dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts