tergus 15.04.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 W składzie budowlanym proponują mi do pionowej izolacji ścian fundamentu preparat VISBIT EKO. Czy ktoś z Was pracował tym środkiem ? Jakie są Wasze opinie? A może cos innego - sprawdzonego?Dodam, że potem chcę ocieplić fundament 10 cm steropianem FS20 frezowanym i zabezpieczyć folią kubełkową. Dom bez piwnicy, grunt stabilny, raczej suchy.Sprawa pilna, więc proszę o szybką podpowiedź.Z góry dziękuję.Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk 15.04.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Ja też planuję zabezpieczyć fundament przed wilgocią.Chcę kupić materiały z IncoVeritasu lub innej firmy (zależnie co będzie w sklepie).Z tym że najpierw wyrównam ściany fundamentu,później ją zagruntuję,potem nałożę folię (zwykłą,czarną) a na to nakleję styropian i zasypię ziemią.Aha,zapomniałem dodać że po odkopaniu fundamentów spód wysypię żwirem w miarę grubym bo ziemię mam gliniastą więc z wsiąkaniem wody jest duuuży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tergus 15.04.2004 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Czy aby na pewno folia pod styropian, chyba powinna być z wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk 16.04.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Możliwe ze masz rację iż folia powinna być na styropianie ale zobaczę w praktyce jak to wyjdzie i najwyżej dam podwójnie na i pod styropian.Później zasypię ziemią a naokoło wysypię żwirem lub zrobię wylewkę ze spadkiem jakieś 3 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts