Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też czekam na fotki. W oczekiwaniu dzielę się doświadczeniami, ...raczej wspominkami.

Adam , teraz jest łatwiej. Masz Wikipedię.

j ..mój mruczek to mi się na ramionach mieścił.... a jak takie zechcą się przytulić???? ...

Ciężko z tym, ale goście ambitnie próbowali, a raczej próbowały.

ca1.JPG

Co do rasy , to raczej niepowtarzalna. Żona poszła kupić na bazar sukienkę, wróciła do domu z kotem. KOTEM, nie kotką. Bo kiedy pytała sprzedającą, Rosjankę, czy to kot, to ta na nią spojrzała jak na wariatkę i powiedziała - Nu tak, koszka!. Nie sobaka.

Takie czasy były. Rosjanka to niekoniecznie była Rosjanka, bo po upadku ZSRR zaczęło się tam dzielić ludzi na narodowości, a wszystkie długowłose koty to były wtedy PERSY.

Tak się u nas zjawił Pirat, którego bały się okoliczne psy. Urodził, z ojca NN, Kelvina, tego z fotki.

Kelvin, wrócił do nas jako emeryt. Jego miotowa siostra , miała zwyczaj łażenia po kałużach, ale tylko po kolana, żeby brzucha nie zamoczyć.

Adam, jeżeli masz syberyjczyka, to oczekuj niespodzianek.

Tez mam syberyjczyka.

Wasiek w wieku 8 miesiecy wazy 5 kg, jego tatuś waży 11 kg. Koty te dorastaja do takiej wagi ( samce ) w wieku okolo 3 lat. Zyją okolo 15-20 lat.

Ale wstaw juz te zdjęcia kota i nie wprowadzaj atmosfery oczekiwania na cyrkowe TADAM..

Może kot zeżarł aparat (z Adamem przy okazji....)i dlatego nie ma zdjęć...

Grzyb z aparatem, takich samych jest mnóstwo. Gorzej z Adamem taki (aparat) jest tylko jeden, jedyny na tym świecie ;)

Zapowiedziałem Sępowi starszemu, że mu nogi powyrywam, jak mi tego aparatu jutro nie dostarczy!

Teraz wiem czemu to maleństwo rośnie jak na drożdżach!

Poczytałem o tych stworach.

Chyba mi się jakiś wzorzec trafił...

Pędzelki na uszkach ma jak u rysia.

Podoba mi się to.

Pokazałem Sępowi.

Spadł z krzesła jak poczytał Wiki...

:lol:

Adam M.

Zapowiedziałem Sępowi starszemu, że mu nogi powyrywam, jak mi tego aparatu jutro nie dostarczy!

:lol:

Adam M.

Wygląda na to, że starszy Sęp został pozbawiony odnóży :rolleyes: