Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOTA mam…I teraz zaczynam się bać…

adam_mk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też czekam na fotki. W oczekiwaniu dzielę się doświadczeniami, ...raczej wspominkami.

Adam , teraz jest łatwiej. Masz Wikipedię.

j ..mój mruczek to mi się na ramionach mieścił.... a jak takie zechcą się przytulić???? ...

Ciężko z tym, ale goście ambitnie próbowali, a raczej próbowały.

ca1.JPG

Co do rasy , to raczej niepowtarzalna. Żona poszła kupić na bazar sukienkę, wróciła do domu z kotem. KOTEM, nie kotką. Bo kiedy pytała sprzedającą, Rosjankę, czy to kot, to ta na nią spojrzała jak na wariatkę i powiedziała - Nu tak, koszka!. Nie sobaka.

Takie czasy były. Rosjanka to niekoniecznie była Rosjanka, bo po upadku ZSRR zaczęło się tam dzielić ludzi na narodowości, a wszystkie długowłose koty to były wtedy PERSY.

Tak się u nas zjawił Pirat, którego bały się okoliczne psy. Urodził, z ojca NN, Kelvina, tego z fotki.

Kelvin, wrócił do nas jako emeryt. Jego miotowa siostra , miała zwyczaj łażenia po kałużach, ale tylko po kolana, żeby brzucha nie zamoczyć.

Adam, jeżeli masz syberyjczyka, to oczekuj niespodzianek.

Zapowiedziałem Sępowi starszemu, że mu nogi powyrywam, jak mi tego aparatu jutro nie dostarczy!

Teraz wiem czemu to maleństwo rośnie jak na drożdżach!

Poczytałem o tych stworach.

Chyba mi się jakiś wzorzec trafił...

Pędzelki na uszkach ma jak u rysia.

Podoba mi się to.

Pokazałem Sępowi.

Spadł z krzesła jak poczytał Wiki...

:lol:

Adam M.