bartek158 11.01.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 WitamNiedawno otynkowano mi ściany tynkiem cementowo wapiennym. W zaiązku z tym iż podejrzewam ,że będe miał ponad normę poziom wilgotności pomyślałem ,że może puki ściany są nie zagruntowane położyć jakiś środek który by w stworzył warunki niekorzystne dla ewentualnego grzyba.Z tego co czytałem to sporo osób skutecznie walczy z grzybem stosując rózne środki np. zawierajace chlor. Wadą tego roziwązania jest to ,że działa powierzchniowo. W sytuacji gdy ściany nie są jeszcze zagruntowane użyty preparat by ładnie się wchłonął i spenetrował tynk.Czy są jakieś środki do tego celu przeznaczone ? Czy taki sposób będzie skuteczny ? Wiem ,że najlepszym sposobem jest skuteczna wentyalcja ale to osobna sprawa czemu nie mogę liczyć na to ,że będzie ona wystarczajaco skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts