bartek158 11.01.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 WitamNiedawno otynkowano mi ściany tynkiem cementowo wapiennym. W zaiązku z tym iż podejrzewam ,że będe miał ponad normę poziom wilgotności pomyślałem ,że może puki ściany są nie zagruntowane położyć jakiś środek który by w stworzył warunki niekorzystne dla ewentualnego grzyba.Z tego co czytałem to sporo osób skutecznie walczy z grzybem stosując rózne środki np. zawierajace chlor. Wadą tego roziwązania jest to ,że działa powierzchniowo. W sytuacji gdy ściany nie są jeszcze zagruntowane użyty preparat by ładnie się wchłonął i spenetrował tynk.Czy są jakieś środki do tego celu przeznaczone ? Czy taki sposób będzie skuteczny ? Wiem ,że najlepszym sposobem jest skuteczna wentyalcja ale to osobna sprawa czemu nie mogę liczyć na to ,że będzie ona wystarczajaco skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175182-czym-potraktowa%C4%87-jeszcze-nie-malowane-tynki-aby-je-zabezpieczy%C4%87-przed-grzybem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts