JK2010 12.01.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Fachowiec od wylewki podłogowej zaproponował mi, żeby do wylewki betonowej dodać włókna syntetyczne oraz w wylewce zatopić siatkę metalową. Podłoga ma być wtedy stabilniejsza. Warstwy podłogi mają wyglądać tak: chudziak, styropian 15cm, ogrzewanie podłogowe, wylewka 7cm. Czy siatka i włókna mają sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.01.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 powinno wystarczyć jedno z nich, oba mają to same zadanie: działają pzreciwskurczowo, widać fachowiec niezbyt pewny swojej roboty skoro się tak zabezpiecza, moim zdaniem do poprawnie wykonanego jastrychu o poprawnym składzie wystarczą poprawne włókna w poprawnej ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.01.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No bez jaj, albo jedno albo drugie. Poza tym wylewka na podłogówce to nie zwykły jastrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 12.01.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja dałem siatkę 1x2 m o oczkach 10 cm, dawaną na zakład ok. 10-15 cm. Jak dajesz jedno to raczej nie drugie. Wg. mnie siatka jest lepsza bo mocniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 12.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 W moim domu 250m2 wylewek z MixKreta na parterze i poddaszu. Nigdzie nie była dawana siatka metalowa. Do wody w Beczce sypali włókna i wlewali plastyfikator. Następnie tego miksu dodawali do mieszalnika. Pompa podała do domu i to równali. Gdy to robili to.... byłem spocony - Dziś tą robotę oceniam jako jedną z najlepiej wykonanych na mojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 31.01.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 W moim domu 250m2 wylewek z MixKreta na parterze i poddaszu. Nigdzie nie była dawana siatka metalowa. Do wody w Beczce sypali włókna i wlewali plastyfikator. Następnie tego miksu dodawali do mieszalnika. Pompa podała do domu i to równali. Gdy to robili to.... byłem spocony - Dziś tą robotę oceniam jako jedną z najlepiej wykonanych na mojej budowie. No właśnie, plastyfikator ważna rzecz, oby nie został pominięty przy tej walce ze zbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 31.01.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Przy 7cm bez sensu jest inwestować w siatkę. Wystarczy plastyfikator i włókna. Ja mam wszystko co można było dać, ale tylko 4-5cm jastrychu. Nic nie pękło, przynajmniej nie widać tego na płytkach : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.02.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 U nas była i siatka i plastyfikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.02.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 było zamiast siatki skrzynke dobrego wina kupić se. Nie kombinujcie i nie przesadzajcie gdzie nie trzeba - stosujcie się do zaleceń producentów systemu ogrzewania, nie ważne czy to Rehau, Wavin, Purmo, Kisan, Kan, Perfexim czy inny diabeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 11.02.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A ja mam pytanie o stosunek grubość wylewki do grubości styropianu? Tzn jeśli styro + wylewka = 15 cm parter, oraz 10cm na poddaszu (wylewki z siatką stalową) jaka powinna być grubość wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A ja mam pytanie o stosunek grubość wylewki do grubości styropianu? Tzn jeśli styro + wylewka = 15 cm parter, oraz 10cm na poddaszu (wylewki z siatką stalową) jaka powinna być grubość wylewki? 15cm na parter to za mało, samego styro 15cm ok, do tego 7-8cm wylewki jeśli z podłogówką i już jakoś tam można mieszkać, na górze ze 4cm styro (w mniejszej warstwie moze być ciężko z instalacjami) i tyle samo wylewki, a jeśli bez podłogówki to z 6 cm, nie szukałbym tu na chama jakiś stosunków grubościowych, logika, matematyka, praktyka i zalecenia projektantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 12.02.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Wszystko bez podłogówki więc jak to +/- powinno wyglądać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts