przemek4net 12.01.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witamdosyc spory (szeroko "rozstawione" sciany) domek jedn.musze ustalic cene (robocizna, materialy po mojej stronie) z wykonawca za murowanie domu z silikatow jakis (24cm) na zaprawe klejowaMowimy o pierwszej kondygnacji bez stropu - za jakies tydzien wg accuweather ma byc plusowo za dnia wiec na zimowe zaprawy klejowe mozna murowac... jak prognozy sie nie zmienia (zalezy mi na czasie)Pozniej dojdzie strop itp ale nie mam teraz glowy do umowienia sie na calosc/zostawie to na wiosne (jest troche rzeczy typu "jak to bedzie wykonane" niejasne wykonawczo) Jak to sie liczy od m2 murowania muru?Jak sie liczy takie rzeczy jak nadproza, slupy zelbetowe (mam takie cos zaprojektowane wychodzace z fundamentow do wienca)... nawet nie wiem czy nie zostawia sie slupow do zalania dopiero ze stropem?Wykonawca jest kierownikiem budowy wiec tak naprawde nie mam partnera do omowienia ceny-) i tak to z innym "zewnetrznym" oblatanym budowlancem weryfikowac bede)Mowimy o cenie "na morde", wycena bez ogladania projektu wiem, ze jest troche z sufitu ale chce miec jakies wstepne rozeznaniePozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 12.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuhoskar 21.01.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam ja bede budowal dom od podstaw i mam cene ustalona od calosci zadne metry mnie nie interesuja .tyle ze budowa jest rozbita na etapy lawy fundamenty,mury wylewki chudziaki potem strop,sciany szczytowe i kolankowe z wiencem,potem scianki dzialowe i kominy.a firme mam naprawde dobra 28 lat unas na rynku i wlasciciel jest tez kierownikem budowy ale dobrze doradza i podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr.WS 22.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dobrze powiedział heine84, błędem jest mieć KB i wykonawce w jednej osobie. Robią co chcą i ładnie podpowiadają oczywiście na swoją korzyść. Co do pytań przemek4net dopowiem tle ,że słupy zalewa się prze stropem.Do fuhoskar: Ile za postawienie domku? (robocizne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts