kloncd 13.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam. W kwietniu będe miał remont generalny mieszkania z dużej płyty. Chciałem zaprosić 3 ekipy remontowe które mają dokonać wyceny. Proszę powiedzieć mi na co zwrócić uwagę przy zadawaniu pytań o remont (o jakie technologie zapytać). Wiem że zawsze w blokach jest problem z sufitami czy lepiej położyć siatkę na podwieszany sufit czy kleje spoinowe a może coś innego. Nie za bardzo znam się na remontach dlatego liczę na Wasza pomoc o co zapytać fachmanów (jak będą robić) żeby później się nie rozczarować z efektu lub trwałości. Remont dotyczy całego mieszkania od elektryki po malowanie wszystko włącznie z wyrywaniem drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam. W kwietniu będe miał remont generalny mieszkania z dużej płyty. Chciałem zaprosić 3 ekipy remontowe które mają dokonać wyceny. Proszę powiedzieć mi na co zwrócić uwagę przy zadawaniu pytań o remont (o jakie technologie zapytać). Wiem że zawsze w blokach jest problem z sufitami czy lepiej położyć siatkę na podwieszany sufit czy kleje spoinowe a może coś innego. Nie za bardzo znam się na remontach dlatego liczę na Wasza pomoc o co zapytać fachmanów (jak będą robić) żeby później się nie rozczarować z efektu lub trwałości. Remont dotyczy całego mieszkania od elektryki po malowanie wszystko włącznie z wyrywaniem drzwi Witam. Sam robiłem sufity podwieszane w blokach z wielkiej płyty i nic nie pękało. Na ściany dawałem siatkę, jeśli ściany mają być całe szpachlowane to dałbym wszędzie siatkę a nie tylko w miejscach gdzie widać pęknięcia na łączeniu płyt, bo to nie wielki koszt. No chyba że będą nowe tynki. Jeśli chodzi o ekipę to proszę ceną się nie kierować, najlepiej popytać gdzie robili wcześniej, jeśli będą robić dobrze to bez żadnego problemu podadzą namiary na swoich byłych "pracodawców". Jeśli chodzi o spoinowanie płyt to nawet w blokach z płyty jeśli będzie to dobrze wykonane, wykonane prawidłowo ze sztuką budowlaną, tj. dobrze zrobiony stelaż, zaspoinowane Unifflotem czy też Vario i taśma nic nie będzie pękać. Zapraszam do przeczytania forum, może to Ty będziesz uczył Fachmanów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126520-Spoinowanie-szpachlowanie-GK-kompendium Zdrówko T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarbakin 20.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ja osobiście polecam system sufitów napinanych. Montażyści zazwyczaj uwijają się w jeden dzień. A co najważniejsze produkt jest trwały, wytrzymały, nie pęka, nie wymaga szpachlowania, szlifowania i malowania, co za tym idzie: montaż odbywa się bez kurzu oraz potrzeby wynoszenia mebli. Do raz dobrze założonego sufitu już się nie wraca na jakiekolwiek poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fonio 29.05.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ja osobiście polecam system sufitów napinanych. Montażyści zazwyczaj uwijają się w jeden dzień. A co najważniejsze produkt jest trwały, wytrzymały, nie pęka, nie wymaga szpachlowania, szlifowania i malowania, co za tym idzie: montaż odbywa się bez kurzu oraz potrzeby wynoszenia mebli. Do raz dobrze założonego sufitu już się nie wraca na jakiekolwiek poprawki.[ATTACH=CONFIG]171897[/ATTACH] super sprawa, kto u Ciebie montował? Mój znajomy ma zamontowany taki sufit w salonie. DPS mu to robił. Problem był taki ze mu szybko zalało mieszkanie zaraz po tym. Finał historii byl taki ze sufit sie tylko napełnił jak balon:D Ekipa to naprawiła w pare godzin, bo wystarczyło wypiąć kawałek i wylac wode. Niestety ale karton gipsy tracą w takim teście mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts