sham4n 07.03.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Na razie ostatni etap przygotowań I jak to zwykle bywa im bliżej, tym mniej wiem Na pewno będzie thermomur 25cm, a do tego 10cm styro (może 12 ) czyli razem min. 20cm na ścianach. Płyta fundamentowa na 16cm XPS (mój KB mówi, że więcej się nie opłaca, czyżby? ). Na dach (deskowany) coraz bardziej skłaniam się do pianki PUR otwarto-komórkowej (18cm między krokwie + 2-4cm pod) - szczelność!!! Na 99% będzie pompa ciepła gruntowa - być może coś polskiego Oprócz tego 100% podłogówki bezpośrednio na płycie + anhydryt 6-7cm -> Do tego wariantu bardzo namawia mnie mój KB i chyba dam się namówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitles 27.04.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Witaj sham4n. Jak prace na budowie, napiszesz coś więcej jak się skończyło? Bo zakładam że już mieszkasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts