Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Suporeks + kołki rozporowe Co zastosować

xqwzts

Recommended Posts

Witam.

Mam problem, ponieważ nie wiem jakie kołki zastosować aby wszystko działało i nie stanowiło dla mnie zagrożenia.

Sprawa wygląda tak.

muszę przywiesić na ścianie taki oto drążek.

drazekdoscianyduzy1.jpg

6 otworów ϕ8, ściana z suporeksu, tynk klasyczny i ja uwieszający się na tym ustrojstwie czyli jakieś dodatkowe 90 kg do utrzymania.

Jako ze suporeks jest miękki boje się zastosować obojętnie jakie kołki bo obawiam sie ze zostaną pod moim ciężarem wyrwane ze ściany.

czy są jakieś skuteczne metody mocowania w suporeksie? przewiercenie ściany na wylot odpada.

Witam.

Mam problem, ponieważ nie wiem jakie kołki zastosować aby wszystko działało i nie stanowiło dla mnie zagrożenia.

Sprawa wygląda tak.

muszę przywiesić na ścianie taki oto drążek.

[ATTACH=CONFIG]160896[/ATTACH]

6 otworów ϕ8, ściana z suporeksu, tynk klasyczny i ja uwieszający się na tym ustrojstwie czyli jakieś dodatkowe 90 kg do utrzymania.

Jako ze suporeks jest miękki boje się zastosować obojętnie jakie kołki bo obawiam sie ze zostaną pod moim ciężarem wyrwane ze ściany.

czy są jakieś skuteczne metody mocowania w suporeksie? przewiercenie ściany na wylot odpada.

Widzę e to do ćwiczeń czyli obciążenia dynamiczne to jedynie odwierty na wylot i kupić pręt gwintowany z drugiej strony ściany podkładki z blachy lub płaskowniki nakrętki .

Mam nadzieję że to nie ścianka działowa z suporeksu 6 cm :)