xqwzts 13.01.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam. Mam problem, ponieważ nie wiem jakie kołki zastosować aby wszystko działało i nie stanowiło dla mnie zagrożenia. Sprawa wygląda tak. muszę przywiesić na ścianie taki oto drążek. 6 otworów ϕ8, ściana z suporeksu, tynk klasyczny i ja uwieszający się na tym ustrojstwie czyli jakieś dodatkowe 90 kg do utrzymania. Jako ze suporeks jest miękki boje się zastosować obojętnie jakie kołki bo obawiam sie ze zostaną pod moim ciężarem wyrwane ze ściany. czy są jakieś skuteczne metody mocowania w suporeksie? przewiercenie ściany na wylot odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xqwzts 16.01.2013 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 nikt nic nie wymyśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 16.01.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Może wwierć się w wieniec albo nadproże, jak masz taką możliwość, np nad drzwiami garażowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 16.01.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Masz z tego co widzę 6 otworów na kołki (jakby się postarać to z dwa po bokach bym jeszcze dowiercił. Wszystko wpakować na kotwy wchodzące na 80-90% grubości ściany, moim zdaniem w zupełności wystarczy. Nie demonizujmy suporeksu, przecież to nie biszkopt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 16.01.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam. Mam problem, ponieważ nie wiem jakie kołki zastosować aby wszystko działało i nie stanowiło dla mnie zagrożenia. Sprawa wygląda tak. muszę przywiesić na ścianie taki oto drążek. [ATTACH=CONFIG]160896[/ATTACH] 6 otworów ϕ8, ściana z suporeksu, tynk klasyczny i ja uwieszający się na tym ustrojstwie czyli jakieś dodatkowe 90 kg do utrzymania. Jako ze suporeks jest miękki boje się zastosować obojętnie jakie kołki bo obawiam sie ze zostaną pod moim ciężarem wyrwane ze ściany. czy są jakieś skuteczne metody mocowania w suporeksie? przewiercenie ściany na wylot odpada. Widzę e to do ćwiczeń czyli obciążenia dynamiczne to jedynie odwierty na wylot i kupić pręt gwintowany z drugiej strony ściany podkładki z blachy lub płaskowniki nakrętki . Mam nadzieję że to nie ścianka działowa z suporeksu 6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts