Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nikola potrzebuje pomocy...

Recommended Posts

Było tak: w 2004 r. Forumowicze przeprowadzili pierwszą aukcję, której celem była zbiórka na implant słuchowy dla Nikoli z Puław. Udało się - Forumowicze pod wodzą maksia doprowadzili sprawę do szczęśliwego finału.

Co było potem? Nikola wróciła do świata słyszących, zaczęła się wspaniale rozwijać i została mistrzynią sportu. Trafiła nawet na plakaty!

nikola.jpg

31 grudnia 2012 r. wybuchł pożar w mieszkaniu, w którym mieszkała Nikola, jej dwoje starszego rodzeństwa i rodzice. Nikomu nic się nie stało, ale ogień strawił wszystko. Nikola nie ma gdzie mieszkać. Rodzina dostała pokoik w budynku socjalnym, wskazanym przez władze miasta.

Kochani, znów jesteśmy potrzebni. Mieszkańcy Puław pospieszyli z pomocą rzeczową. My możemy pomóc, zbierając pieniądze na wynajem mieszkania przez rodzinę Nikoli. Na przydział mieszkania socjalnego muszą poczekać. Teraz gnieżdżą się w pokoju, synowie pani Joanny śpią na podłodze. Za 500-600 zł miesięcznie mogą wynająć w Puławach mieszkanie.

Pieniądze można wpłacać na specjalne subkonto puławskiego Stowarzyszenia „Przeszłość – Przyszłości”.

Nr konta:

BGŻ Puławy 91 2030 0045 1110 0000 0255 1410

Stowarzyszenie „Przeszłość – Przyszłości”

ul. Skowieszyńska 32

Puławy

Tytułem: Z Forum Muratora - na wynajem.

A tutaj list od Mamy Nikoli:

Moja ukochana córeczka Nikola ma już troszkę więcej niż 4 latka. Choć nie ukrywam, że wciąż jest moim pupilem i rozpieszczam ją jak mogę. Dzięki całej armii wspaniałych ludzi, dziś śmiało mogę powiedzieć, że WYGRALIŚMY i pokonaliśmy niepełnosprawność i wszystkie związane z nią utrudnienia! Nikola ma normalne dzieciństwo, prawidłowo się rozwija, a ponadto ma niesamowite osiągnięcia w sporcie. Razem z braćmi (myślę, że to ich zasługa) gra w piłkę nożną. Brała udział w wielu turniejach ogólnopolskich, ma wiele wyróżnień za najlepszą piłkarkę, króla strzelców, medali, pucharów. Poza tym od trzech lat córka trenuje taekwondo. Brała udział w wielu zawodach (cztery razy w międzynarodowych).

Ma mnóstwo złotych krążków-medali.

Cóż można chcieć od życia, skoro ma się tak ,,cudowne dziecko"? Otóż w dniu 31 grudnia 2012r. w wyniku pożaru spłonęło doszczętnie nasze mieszkanie, a wraz z nim dobytek naszego życia. Straciliśmy dach nad głową, pożar pochłonął wszystko. Nasze życie diametralnie się zmieniło. Obecnie przebywamy w Centrum Interwencji Kryzysowej w Puławach (w jednym maleńkim pokoiku).

Dlatego zmuszona jestem prosić o pomoc. Wierzę, że możemy zacząć normalnie żyć, bo siła, jaką macie jest WIELKA.

Serdecznie pozdrawiam!

Joanna Żybura

Pomysły, jak pomóc "naszej" Nikoli mile widziane...

Pozwoliłam sobie przekopiować.

Pieniądze można wpłacać na konto:

Blankiet wpłat do pobrania

----usunięte-----

Od Redakcji: Prosimy o zgodę, by nie było tej listy potrzeb - z racji tego, że już nie jest aktualna. Dziękujemy niezawodnej DPS

Kochani, lista potrzeb materialnych jest nieaktualna (wiadomość bezpośrednio od pani Joanny, mamy Nikoli). Dostali te dobra od lokalnej społeczności. Stąd po analizie sytuacji decyzja, by na forum zbierać na opłacenie wynajmu.

Konto już aktualne.

Wysłałam i mam nadzieję, że dopisek "... na wynajem" pomoże dotrzeć pieniądzom do tej właśnie rodziny.

Oby jak najszybciej udało się im pozbierać i na nowo zorganizować codzienną egzystencję.

Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli juz na ten apel i wpłacili pieniądze. Proszę przekażcie dalej.

Cieszynianko - na pewno trafi na konto tej rodziny. Ten dopisek potrzebny, bo zbieranie na konkretny cel jest bardziej mobilizujące.

Rozmawiałam z Panią Joanną i Ona najbardziej w tej chwili marzy o znalezieniu własnego kąta. W Ośrodku wiadomo warunki są bardzo trudne dla nich, cztery osoby w małym pokoiku. Są na liście którym w pierwszej kolejności ma zostać przydzielone mieszkanie tylko nie wiadomo kiedy, może to być miesiąc, 3 miesiące a może nawet rok. Dlatego nasza decyzja zbiórki na wynajem mieszkania.

Świat jest mały może ktoś ma, wie o mieszkaniu do wynajęcia w Puławach za jakąś niewielką cenę

Pozwoliłam sobie przekopiować.

Pieniądze można wpłacać na konto:

Blankiet wpłat do pobrania

----usunięte-----

Od Redakcji: Prosimy o zgodę, by nie było tej listy potrzeb - z racji tego, że już nie jest aktualna. Dziękujemy niezawodnej DPS

Kurde, Redakcja to jednak czujna jest... ;)