Redakcja 12.01.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Było tak: w 2004 r. Forumowicze przeprowadzili pierwszą aukcję, której celem była zbiórka na implant słuchowy dla Nikoli z Puław. Udało się - Forumowicze pod wodzą maksia doprowadzili sprawę do szczęśliwego finału. Co było potem? Nikola wróciła do świata słyszących, zaczęła się wspaniale rozwijać i została mistrzynią sportu. Trafiła nawet na plakaty! 31 grudnia 2012 r. wybuchł pożar w mieszkaniu, w którym mieszkała Nikola, jej dwoje starszego rodzeństwa i rodzice. Nikomu nic się nie stało, ale ogień strawił wszystko. Nikola nie ma gdzie mieszkać. Rodzina dostała pokoik w budynku socjalnym, wskazanym przez władze miasta. Kochani, znów jesteśmy potrzebni. Mieszkańcy Puław pospieszyli z pomocą rzeczową. My możemy pomóc, zbierając pieniądze na wynajem mieszkania przez rodzinę Nikoli. Na przydział mieszkania socjalnego muszą poczekać. Teraz gnieżdżą się w pokoju, synowie pani Joanny śpią na podłodze. Za 500-600 zł miesięcznie mogą wynająć w Puławach mieszkanie. Pieniądze można wpłacać na specjalne subkonto puławskiego Stowarzyszenia „Przeszłość – Przyszłości”. Nr konta: BGŻ Puławy 91 2030 0045 1110 0000 0255 1410 Stowarzyszenie „Przeszłość – Przyszłości” ul. Skowieszyńska 32 Puławy Tytułem: Z Forum Muratora - na wynajem. A tutaj list od Mamy Nikoli: Moja ukochana córeczka Nikola ma już troszkę więcej niż 4 latka. Choć nie ukrywam, że wciąż jest moim pupilem i rozpieszczam ją jak mogę. Dzięki całej armii wspaniałych ludzi, dziś śmiało mogę powiedzieć, że WYGRALIŚMY i pokonaliśmy niepełnosprawność i wszystkie związane z nią utrudnienia! Nikola ma normalne dzieciństwo, prawidłowo się rozwija, a ponadto ma niesamowite osiągnięcia w sporcie. Razem z braćmi (myślę, że to ich zasługa) gra w piłkę nożną. Brała udział w wielu turniejach ogólnopolskich, ma wiele wyróżnień za najlepszą piłkarkę, króla strzelców, medali, pucharów. Poza tym od trzech lat córka trenuje taekwondo. Brała udział w wielu zawodach (cztery razy w międzynarodowych). Ma mnóstwo złotych krążków-medali. Cóż można chcieć od życia, skoro ma się tak ,,cudowne dziecko"? Otóż w dniu 31 grudnia 2012r. w wyniku pożaru spłonęło doszczętnie nasze mieszkanie, a wraz z nim dobytek naszego życia. Straciliśmy dach nad głową, pożar pochłonął wszystko. Nasze życie diametralnie się zmieniło. Obecnie przebywamy w Centrum Interwencji Kryzysowej w Puławach (w jednym maleńkim pokoiku). Dlatego zmuszona jestem prosić o pomoc. Wierzę, że możemy zacząć normalnie żyć, bo siła, jaką macie jest WIELKA. Serdecznie pozdrawiam! Joanna Żybura ________________________ Pomysły, jak pomóc "naszej" Nikoli mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 14.01.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Historia o Nikoli na Forum MURATORA:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?26181-Nikola-dobre-wiadomo-cihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?25744-Licytacja-dla-Nikolihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?27428-II-Licytacja-dla-Nikolihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?28212-Przychodzi-do-Nikoli-%C5%9Aw-Miko%C5%82aj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 14.01.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dobrze, że jest konto... Do roboty Dobrzy Ludzie, ślemy ile możemy... Rodzinko Nikoli trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Trzymajcie się Kochani wierzę, że dobrzy ludzie Wam pomogą...ludziska, powtórzę za carverem - ślijmy proszę, grosik do grosika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Cholera jasna! Znów pożar. Lecę wysłać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 PILNE!!! Numer rachunku jest nieprawidłowy, brakuje jednej cyfry, chyba na końcu!!! Prosimy o jak najszybszą korektę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Na stronie stowarzyszenia jest prawidłowy nr konta i więcej informacji i potrzebnej pomocy: http://www.przeszloscprzyszlosci.pl/aktualnosci/item/122-pomoc-rodzinie-poszkodowanej-w-po%C5%BCarze-mieszkania-w-pu%C5%82awach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 14.01.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ze strony stowarzyszenia: http://i2.fmix.pl/fmi589/9b37d6390001327050f3f1c7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pozwoliłam sobie przekopiować. Pieniądze można wpłacać na konto: BGŻ Puławy 91 2030 0045 1110 0000 0255 1410 Blankiet wpłat do pobrania ----usunięte-----Od Redakcji: Prosimy o zgodę, by nie było tej listy potrzeb - z racji tego, że już nie jest aktualna. Dziękujemy niezawodnej DPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 14.01.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Co za tragedia.. znów pożar...ile moge pomogę i jaRodzinie życzę szybkiego powrotu do szczęśliwego życia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 14.01.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Może ustalmy listę potrzeb, jak w przypadku Nelli, żeby rodzina nie została zasypana stosem powtarzających się sprzętów? Na ochotnika mogę aktualizować tę listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 14.01.2013 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Kochani, lista potrzeb materialnych jest nieaktualna (wiadomość bezpośrednio od pani Joanny, mamy Nikoli). Dostali te dobra od lokalnej społeczności. Stąd po analizie sytuacji decyzja, by na forum zbierać na opłacenie wynajmu. Konto już aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.01.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wysłałam i mam nadzieję, że dopisek "... na wynajem" pomoże dotrzeć pieniądzom do tej właśnie rodziny.Oby jak najszybciej udało się im pozbierać i na nowo zorganizować codzienną egzystencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.01.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wysłałam i mam nadzieję, że dopisek "... na wynajem" pomoże dotrzeć pieniądzom do tej właśnie rodziny. Oby jak najszybciej udało się im pozbierać i na nowo zorganizować codzienną egzystencję. Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli juz na ten apel i wpłacili pieniądze. Proszę przekażcie dalej. Cieszynianko - na pewno trafi na konto tej rodziny. Ten dopisek potrzebny, bo zbieranie na konkretny cel jest bardziej mobilizujące. Rozmawiałam z Panią Joanną i Ona najbardziej w tej chwili marzy o znalezieniu własnego kąta. W Ośrodku wiadomo warunki są bardzo trudne dla nich, cztery osoby w małym pokoiku. Są na liście którym w pierwszej kolejności ma zostać przydzielone mieszkanie tylko nie wiadomo kiedy, może to być miesiąc, 3 miesiące a może nawet rok. Dlatego nasza decyzja zbiórki na wynajem mieszkania. Świat jest mały może ktoś ma, wie o mieszkaniu do wynajęcia w Puławach za jakąś niewielką cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.01.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 500 na czynsz, ale...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210342-Fundacja-albo-Stowarzyszenie-Pomagaj%C4%85cych-Forumowicz%C3%B3w-dobry-pomys%C5%82&p=5738760&viewfull=1#post5738760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pozwoliłam sobie przekopiować. Pieniądze można wpłacać na konto: BGŻ Puławy 91 2030 0045 1110 0000 0255 1410 Blankiet wpłat do pobrania ----usunięte----- Od Redakcji: Prosimy o zgodę, by nie było tej listy potrzeb - z racji tego, że już nie jest aktualna. Dziękujemy niezawodnej DPS Kurde, Redakcja to jednak czujna jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.01.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Matko jedyna.. Straszna tragedia.I my dorzucimy cos od siebie. Mam nadzieję, że rodzinie uda sie uzbierać pieniądze na wynajem, zeby po tej traumie mogli dojśc do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.01.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 I ode mnie poszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 15.01.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 I ode mnie również .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.01.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Oczywiście też się dorzucam. Ślę też uściski dla całej rodzinki w tym trudnym czasie. Oby jak najszybciej przenieśli się do własnego M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts