jaro4 14.01.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jak w temacie wynegocjowałem dobrą cenę na mega-max z kozłowic z tym że materiał musiałby poczekać w hurtowni do wiosny. Zastanawiam się czy tak zrobić tzn. zapłacić teraz i odebrać na wiosnę. Hurtownia jest już długo na rynku. Czy ktoś z was tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 14.01.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jak w temacie wynegocjowałem dobrą cenę na mega-max z kozłowic z tym że materiał musiałby poczekać w hurtowni do wiosny. Zastanawiam się czy tak zrobić tzn. zapłacić teraz i odebrać na wiosnę. Hurtownia jest już długo na rynku. Czy ktoś z was tak zrobił. Ja tak robiłem - kupowałem w lutym stal oraz porotherm, nie było problemu, żeby przywieźli wszystko (nawet lepiej wyszło, bo mogli materiał na poddasze rozładować już na wyładowany strop. Ale jakichś specjalnych oszczędności bym się nie spodziewał. Sprawdź poza tym jak policzą ci za transport, jak ew. za składowanie (u mnie miałem umowę składu z nimi, 3 m-ce gratis a potem teoretycznie 50 zł/m-c, ale chyba nawet nie czepili się o jakieś lekkie spóźnienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 14.01.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Oni nawet nie muszą tego trzymać u siebie. Większość producentów pozwala na wykupowanie i towar może leżeć na składzie fabrycznym do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 14.01.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja tak robiłem - kupowałem w lutym stal oraz porotherm, nie było problemu, żeby przywieźli wszystko (nawet lepiej wyszło, bo mogli materiał na poddasze rozładować już na wyładowany strop. Ale jakichś specjalnych oszczędności bym się nie spodziewał. Sprawdź poza tym jak policzą ci za transport, jak ew. za składowanie (u mnie miałem umowę składu z nimi, 3 m-ce gratis a potem teoretycznie 50 zł/m-c, ale chyba nawet nie czepili się o jakieś lekkie spóźnienie) Cena bardzo atrakcyjna z transportem a za składowanie nic nie liczą, hurtownia parę kilometrów ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 14.01.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 ja tak robiłem ale hurtownia zaprzyjaźniona i nie miałem wątpliwości że nie oszukają.Materiał (yTONG) leżał od lutego do czerwca na składzie więc widziałem, że na mnie czeka:-)Możesz ewentualnie podpisać jakąś umowę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavik 14.01.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Również tak zrobiłem. W grudniu wpłaciłem kasę na BK Solbet, w marcu przywieźli świeżutkie, prosto od producenta. Sporo taniej i bez dodatkowych kosztów transportu czy przechowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsurm 15.01.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ludzie prosicie się o problemy. Na tym wszystkim korzysta tylko i wyłącznie sprzedawca bo ma szybciej pieniądze. A wy tylko ponosicie niepotrzebne ryzyko. Jak hurtownia ogłosi upadłość to stajecie u syndyka w kolejce i co najgorsze jesteście na końcu tej kolejki między innymi za zusami, urzędami skarbowymi, bankami etc. A w dzisiejszych czasach o upadłość to naprawdę nie trudno. Zastanówcie się, jaką macie z tego korzyść - chyba tylko taką, że nie musicie płacić za konto w banku, żeby te pieniądze tam trzymać. Bo nie uwierzę we wzrost ceny materiałów budowlanych w najbliższym roku, prędzej będzie spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavik 15.01.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (...)Zastanówcie się, jaką macie z tego korzyść - chyba tylko taką, że nie musicie płacić za konto w banku, żeby te pieniądze tam trzymać. Bo nie uwierzę we wzrost ceny materiałów budowlanych w najbliższym roku, prędzej będzie spadek. Jak będzie w tym roku - nie wiem. Wiem natomiast, że gdy dokupowałem pustaki, to cena była już wyższa o (jak dobrze pamiętam) 60 lub 80gr. Przy 1200szt daje to nie małą kwotę, na lokacie na pewno bym tyle nie zyskał. Dla mnie rachunek był prosty. Co do ryzyka - moim zdaniem minimalne, bo hurtownia w której brałem ma bardzo dobrą pozycję na lokalnym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts