ellaco 14.01.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Staram się jak mogę utworzyć miejsce, gdzie, mam nadzieję, będą komentarze do naszych poczynań Wszelkie uwagi proszę tu zgłaszać, otwarci jesteśmy nawet na krytykę Byle była konstruktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 14.01.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 http://forum.muratordom.pl/entry.php?123478-Salomea-eli-marcina-i-meli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 26.02.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) ... Edytowane 19 Maja 2014 przez ella&co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 12.03.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Asiu az, oto drzwi, które dziś mi wpadły w oko: http://www.stolbud.pl/drzwi-wewnetrzne/drzwi-fornirowane/marco-fornir.html Model C.1.1.Proste z przeszkleniami chcemy na poddasze, żeby doświetlić klatkę schodową. Na dół pewnie jakieś równie proste pełne, ewentualnie z małą szybką. A Ty masz coś na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 14.03.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ella, bardzo mi sie podobaja drzwi, ladne. Rowniez szukam prostych pelnych drzwi, lub z malym przeszkleniem. Drzwi ktore przypadly mi do gustu wygladem sa "Vasco", model "Braga line" wzor 1 lub 2 do lazienki, i "Madera line" wzor 1,2. http://www.drzwivasco.pl/Kolekcja-drzwi-Madera-Line.aspx http://www.drzwivasco.pl/Kolekcja-drzwi-Braga-Line.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 14.03.2013 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Fajne:) A szczególnie fajna cena:) Te z mojego linka też z płyty, tyle, że fornirowanej i cena z ościeżnicą ponad 1600! Biorąc pod uwagę, że potrzebujemy ich 9 sztuk, to trochę dużo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 14.03.2013 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Asia, jak kolorystycznie dobierasz te drzwi? Do podłóg? Do okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 14.03.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Wlasnie cena tez mi odpowiada Bedziemy mieli 11szt, dlatego postanowilam ze moga byc tansze, chociaz nie ukrywam ze wolalabym drewniane. Co do koloru to mialam straszny dylemat, poniewaz okna mamy orzech, podlogi bez...no i wlasnie jakie drzwi, tu bylo pytanie. Po kilku dniach ogladania aranzacji, szukania i czytania, postanowilam ze drzwi beda biale jak rowniez listwy przypodlogowe. Nic mam nadzieje ze bedzie jasno i pieknie Edytowane 14 Marca 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 15.03.2013 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Pewnie, że będzie pięknie. Białe drzwi i listwy wyglądają uroczo. Mnie tylko odstrasza szorowanie tych listew. No, chyba, że będą idealnie gładkie i podczas mycia podłóg bród nie będzie się ich czepiał. Bo takie drewniane, nieidealnie gładkie to ja widziałam. I niestety nie był to fajny widok, a udręka dla właścicielki:( Chociaż na tym forum wiele osób takie listwy ma (chyba nawet są tacy, co mają je z gładkiego MDF'u) i na zdjęciach wyglądają w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 15.03.2013 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Mi bardzo odpowiada ta kolorystyka:http://cdn5.mowimyjak.smcloud.net/t/photos/thumbnails/7511/jak_zaolejowac_blat_kuchenny_z_662x240_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg. Tylko jak taki blat, drzwi i podłoga w pokoju dziennym będzie się komponować z orzechowymi oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 15.03.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 No i czy uda nam się dobrać wszystkie te materiały w zbliżonej przynajmniej kolorystyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 16.03.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Rowniez bardzo podoba mi sie taka kolorystyka i podobnie bede miala. Biala kuchnia z blatem pod kolor podlogi ella, zobacz na moja podloge i orzechowe okno, mysle ze nie wyglada to zle. Edytowane 16 Marca 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 16.03.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Tutaj zdjecie osoby z forum, mam nadzieje ze mi wybaczy. Blaty pod kolor podlogi. Zwroc uwage ze parapety rowniez sa w kolorze blatu. Ja uwazam ze wyglada to ladnie ! Na zdjeciu nr.2, ciemne okno i jasna podloga. Edytowane 16 Marca 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.03.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dzięki za zdjęcia. Rzeczywiście, ciemne okna nie są aż tak kłopotliwe a aranżacji. Nawet kilka odcieni drewna w jednym pomieszczeniu nie wygląda tak źle:) Ale wtedy trzeba neutralne meble, co nie jest problemem, bo białe mi się podobają. Poza tym teraz mamy w większości omu ciemne meble i przeklinam je, bo ciągle ścieram kurz, a i tak czysto jest przez jeden dzień Już sobie obiecałam, że mimo, że ciemne schody i ciemne podłogi bardzo mi się podobają, to w nowym domku raczej będą jasne. Meble też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.03.2013 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Twoje płytki są śliczne! I w ogóle już macie bliżej niż dalej! Super! Do tej pory myślałam o jasnym gresie, ale powiem CI, że tak mi się Twoja podłoga podoba, że zaczynam zmieniać koncepcję W pokoju dziennym też będziecie mieli płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 16.03.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dzięki za zdjęcia. Rzeczywiście, ciemne okna nie są aż tak kłopotliwe a aranżacji. Nawet kilka odcieni drewna w jednym pomieszczeniu nie wygląda tak źle:) Ale wtedy trzeba neutralne meble, co nie jest problemem, bo białe mi się podobają. Poza tym teraz mamy w większości omu ciemne meble i przeklinam je, bo ciągle ścieram kurz, a i tak czysto jest przez jeden dzień Już sobie obiecałam, że mimo, że ciemne schody i ciemne podłogi bardzo mi się podobają, to w nowym domku raczej będą jasne. Meble też No wlasnie, my tez mamy ciemne meble, ciemne drzwi i z tym kurzem to koszmar ! W nowym domku chcemy uzyskac jasne, przestronne pomieszczenia. W salonie mysle o bialych meblach z dodatkiem czarnego i zeby nie bylo za smutno, to jakies cieple dodatki... no nic, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 16.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Twoje płytki są śliczne! I w ogóle już macie bliżej niż dalej! Super! Do tej pory myślałam o jasnym gresie, ale powiem CI, że tak mi się Twoja podłoga podoba, że zaczynam zmieniać koncepcję W pokoju dziennym też będziecie mieli płytki? Dziekuje, mi rowniez sie podoba, pomimo tego ze nie widzialam jej jeszcze na zywo. Na poczatku tez myslalam o jasnym gresie, jest rowniez ladny ! Jednak gdy zobaczylam jak jasna fuga wyglada po jakims czasie, to zrezygnowalam. Plytki bedziemy mieli na calym poddaszu i caly dol. Ze wzgledu na ogrzewanie podlogowe w calym domu, moj maz nie chcial sie zgodzic na nic innego. Edytowane 16 Marca 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.03.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Trochę się obawiam efektu zimnej podłogi w okresie niegrzewczym, chociaż Mąż właśnie stwierdził, że i tak chodzę po domu w kapciach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.03.2013 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dziekuje, mi rowniez sie podoba, pomimo tego ze nie widzialam jej jeszcze na zywo. Na poczatku tez myslalam o jasnym gresie, jest rowniez ladny ! Jednak gdy zobaczylam jak jasna fuga wyglada po jakims czasie, to zrezygnowalam. Plytki bedziemy mieli na calym poddaszu i caly dol. Ze wzgledu na ogrzewanie podlogowe w calym domu, moj maz nie chcial sie zgodzic na nic innego. Czy to znaczy, że w ogóle nie macie kaloryferów? Jeśli tak, to jak taka instalacja wychodzi, jeśli chodzi o koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 16.03.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Kaloryferow nie mamy, tylko podlogowke. Czytalismy troche na ten temat zanim podjelismy decyzje i pytalismy posiadaczy. Znajomi ktorzy maja w calym domu, bardzo sobie chwala. Sa rozne opinie na temat ogrzewania podlogowego, mysle ze to troche jak z automatyczna skrzynia biegow i manualna. Wiekszosc krytykuje automatyczna skrzynie biegow, a jak raz sprobuje to nie chce zadnej innej. Jednak kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, my jak na razie jestesmy zadowoleni. W okresie niegrzewczym, mysle ze i na panelach rowniez byloby zimno w stopy, chodzac boso. Zawsze mozna wlaczyc na minimalna temperature i bedzie wtedy ok, lub zalozyc kapcie. Jezeli chodzi o koszty to u nas wyszlo okolo 14 tys. 200m2 podlogi, w tym styropian, rurki, 2 rozdzielacze, zawory+kotlownia 15 tys. Edytowane 16 Marca 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts