Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Synowcowej Salomei

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Asiu az, oto drzwi, które dziś mi wpadły w oko: http://www.stolbud.pl/drzwi-wewnetrzne/drzwi-fornirowane/marco-fornir.html Model C.1.1.

Proste z przeszkleniami chcemy na poddasze, żeby doświetlić klatkę schodową. Na dół pewnie jakieś równie proste pełne, ewentualnie z małą szybką. A Ty masz coś na oku?

ella, bardzo mi sie podobaja drzwi, ladne.:)

Rowniez szukam prostych pelnych drzwi, lub z malym przeszkleniem.

Drzwi ktore przypadly mi do gustu wygladem sa "Vasco", model "Braga line" wzor 1 lub 2 do lazienki, i "Madera line" wzor 1,2.

http://www.drzwivasco.pl/Kolekcja-drzwi-Madera-Line.aspx

http://www.drzwivasco.pl/Kolekcja-drzwi-Braga-Line.aspx

Wlasnie cena tez mi odpowiada :)

Bedziemy mieli 11szt, dlatego postanowilam ze moga byc tansze, chociaz nie ukrywam ze wolalabym drewniane.:(

Co do koloru to mialam straszny dylemat, poniewaz okna mamy orzech, podlogi bez...no i wlasnie jakie drzwi, tu bylo pytanie.

Po kilku dniach ogladania aranzacji, szukania i czytania, postanowilam ze drzwi beda biale jak rowniez listwy przypodlogowe.

Nic mam nadzieje ze bedzie jasno i pieknie ;)

Edytowane przez Asia az

Pewnie, że będzie pięknie. Białe drzwi i listwy wyglądają uroczo. Mnie tylko odstrasza szorowanie tych listew. No, chyba, że będą idealnie gładkie i podczas mycia podłóg bród nie będzie się ich czepiał. Bo takie drewniane, nieidealnie gładkie to ja widziałam. I niestety nie był to fajny widok, a udręka dla właścicielki:( Chociaż na tym forum wiele osób takie listwy ma (chyba nawet są tacy, co mają je z gładkiego MDF'u) i na zdjęciach wyglądają w porządku.

Dzięki za zdjęcia. Rzeczywiście, ciemne okna nie są aż tak kłopotliwe a aranżacji. Nawet kilka odcieni drewna w jednym pomieszczeniu nie wygląda tak źle:)

Ale wtedy trzeba neutralne meble, co nie jest problemem, bo białe mi się podobają. Poza tym teraz mamy w większości omu ciemne meble i przeklinam je, bo ciągle ścieram kurz, a i tak czysto jest przez jeden dzień:( Już sobie obiecałam, że mimo, że ciemne schody i ciemne podłogi bardzo mi się podobają, to w nowym domku raczej będą jasne. Meble też:)

Dzięki za zdjęcia. Rzeczywiście, ciemne okna nie są aż tak kłopotliwe a aranżacji. Nawet kilka odcieni drewna w jednym pomieszczeniu nie wygląda tak źle:)

Ale wtedy trzeba neutralne meble, co nie jest problemem, bo białe mi się podobają. Poza tym teraz mamy w większości omu ciemne meble i przeklinam je, bo ciągle ścieram kurz, a i tak czysto jest przez jeden dzień:( Już sobie obiecałam, że mimo, że ciemne schody i ciemne podłogi bardzo mi się podobają, to w nowym domku raczej będą jasne. Meble też:)

No wlasnie, my tez mamy ciemne meble, ciemne drzwi i z tym kurzem to koszmar ! :)

W nowym domku chcemy uzyskac jasne, przestronne pomieszczenia.

W salonie mysle o bialych meblach z dodatkiem czarnego i zeby nie bylo za smutno, to jakies cieple dodatki... no nic, zobaczymy. :)

Twoje płytki są śliczne! I w ogóle już macie bliżej niż dalej! Super! Do tej pory myślałam o jasnym gresie, ale powiem CI, że tak mi się Twoja podłoga podoba, że zaczynam zmieniać koncepcję;)

W pokoju dziennym też będziecie mieli płytki?

Dziekuje, mi rowniez sie podoba, pomimo tego ze nie widzialam jej jeszcze na zywo.

Na poczatku tez myslalam o jasnym gresie, jest rowniez ladny !

Jednak gdy zobaczylam jak jasna fuga wyglada po jakims czasie, to zrezygnowalam.

Plytki bedziemy mieli na calym poddaszu i caly dol. Ze wzgledu na ogrzewanie podlogowe w calym domu, moj maz nie chcial sie zgodzic na nic innego.:)

Edytowane przez Asia az

Dziekuje, mi rowniez sie podoba, pomimo tego ze nie widzialam jej jeszcze na zywo.

Na poczatku tez myslalam o jasnym gresie, jest rowniez ladny !

Jednak gdy zobaczylam jak jasna fuga wyglada po jakims czasie, to zrezygnowalam.

Plytki bedziemy mieli na calym poddaszu i caly dol. Ze wzgledu na ogrzewanie podlogowe w calym domu, moj maz nie chcial sie zgodzic na nic innego.:)

Czy to znaczy, że w ogóle nie macie kaloryferów? Jeśli tak, to jak taka instalacja wychodzi, jeśli chodzi o koszty?

Kaloryferow nie mamy, tylko podlogowke.

Czytalismy troche na ten temat zanim podjelismy decyzje i pytalismy posiadaczy. Znajomi ktorzy maja w calym domu, bardzo sobie chwala.

Sa rozne opinie na temat ogrzewania podlogowego, mysle ze to troche jak z automatyczna skrzynia biegow i manualna.

Wiekszosc krytykuje automatyczna skrzynie biegow, a jak raz sprobuje to nie chce zadnej innej. :)

Jednak kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, my jak na razie jestesmy zadowoleni.

W okresie niegrzewczym, mysle ze i na panelach rowniez byloby zimno w stopy, chodzac boso.

Zawsze mozna wlaczyc na minimalna temperature i bedzie wtedy ok, lub zalozyc kapcie.;)

Jezeli chodzi o koszty to u nas wyszlo okolo 14 tys. 200m2 podlogi, w tym styropian, rurki, 2 rozdzielacze, zawory+kotlownia 15 tys.

Edytowane przez Asia az