Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Synowcowej Salomei

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedź:) Jestem coraz bliżej podjęcia decyzji o podłogówce i płytkach na całym dole. Póki co mieliśmy mieć podłogówkę tylko tam, gdzie płytki, poza tym kaloryfery Purmo. Instalacja w miedzi, piec Defro na eko-groszek i całość (bez styropianu) wyceniona na 36 tyś! Wychodzi na to, żw podłogówka będzie nieco tańsza. I wtedy starczyłoby akurat na jakieś fajne płytki:) Np. takie, jak u Was;)

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A wracając do drzwi, to jeszcze zastanawiamy się, czy nie kupić surowych drewnianych drzwi i ich po prostu nie zaolejować (koszt bez ościeżnicy około 400 zł). Zawsze można je będzie odczyścić i odnowić, a z tymi z płyty to różnie bywa. Z naszym szczęściem to pewnie trafią nam się takie egzemplarze, że po 3 latach będą do wymiany;) No i jeszcze muszę wziąć pod uwagę czynnik niszczycielski mojego dziecka, a w przyszłości (mam nadzieję) dzieci;) Chyba musimy wybrać coś naprawdę mocnego;)

Dzięki za odpowiedź:) Jestem coraz bliżej podjęcia decyzji o podłogówce i płytkach na całym dole. Póki co mieliśmy mieć podłogówkę tylko tam, gdzie płytki, poza tym kaloryfery Purmo. Instalacja w miedzi, piec Defro na eko-groszek i całość (bez styropianu) wyceniona na 36 tyś! Wychodzi na to, żw podłogówka będzie nieco tańsza. I wtedy starczyłoby akurat na jakieś fajne płytki:) Np. takie, jak u Was;)

To rzeczywiscie spore koszty.

Tak myslalam, ze wyjdzie nam troche taniej, pomimo ze wzielismy drozszego ale sprawdzonego wykonawce.

W sumie to nie ma co sie dziwic, porzadne kaloryfery jak i instalacja w miedzi musi kosztowac swoje.

My mamy ogrzewanie gazowe, piec firmy De Dietrich z zasobnikiem c.w.u biwalentnym 300 l.

A wracając do drzwi, to jeszcze zastanawiamy się, czy nie kupić surowych drewnianych drzwi i ich po prostu nie zaolejować (koszt bez ościeżnicy około 400 zł). Zawsze można je będzie odczyścić i odnowić, a z tymi z płyty to różnie bywa. Z naszym szczęściem to pewnie trafią nam się takie egzemplarze, że po 3 latach będą do wymiany;) No i jeszcze muszę wziąć pod uwagę czynnik niszczycielski mojego dziecka, a w przyszłości (mam nadzieję) dzieci;) Chyba musimy wybrać coś naprawdę mocnego;)

Tez ogladalam surowe drewniane drzwi, jest nawet jedna firma niedaleko nas.

Ja obawiam sie ze jak zaczne sama malowac na bialo, to nie wyjdzie mi to ladnie i rowno, znajac mnie :D

Jednak, drewniane to drewniane, wiec wybiore sie chyba jeszcże raz i popytam jakie bylyby koszty.:)

ella, a orientujesz sie ile kosztowalyby oscieznice ?

Edytowane przez Asia az

No właśnie nie wiem. Ale jak tylko będę wiedziała, to dam znać. Myślę, że nie masz co się obawiać malowania na biało. Ostatnio oglądałam na forum drzwi przemalowane z koloru "ciemno drewnianego", poszukam linka i jak mi się uda znaleźć, to zamieszczę. Tamte wyglądały super profesjonalnie, a malowała je Inwestorka:)

• 2 weeks później...

Asia, niestety nie znalazłam zdjęcia tych drzwi malowanych z ciemnych na białe:( Jeśli mi jeszcze kiedyś wpadną w oko, to od razu je skopiuję. Wiem natomiast, że sosnowa, regulowana ościeżnica kosztuje od 200 do 250 zł w zależności od grubości muru. Pewnie cenę ta można negocjować w zależności od ilości zamawianych drzwi i ościeżnic. A jeszcze tańsze są stałe ościeżnice (około 150 zł), ale te nie wyglądają za fajnie, przynajmniej dla mnie.

Można też poszukać na allegro i naleźć tanie drzwi z ościeżnicami, np: http://allegro.pl/zestaw-drzwi-seczne-kornik-oscieznica-opaska-i3124686764.html. No wiele jest możliwości, więc tylko zostało decydować;)

No i jeszcze jedno: przez Ciebie i te Wasze cudne płytki pół niedzieli spędziłam w marketach budowlanych i znalazłam takie coś: http://www.myway-paradyz.com/kolekcje/noce_by_my_way/naturale.

Boskie, tylko cena powalająca: około 130 zł metr. Oczywiście już znalazłam na allegro tańsze z tej serii, ale mniejsze i pewnie na coś takiego się zdecydujemy. Pod warunkiem, że ta cholerna zima odpuści i będziemy mogli dalej działać na budowie;)

Asia, niestety nie znalazłam zdjęcia tych drzwi malowanych z ciemnych na białe:( Jeśli mi jeszcze kiedyś wpadną w oko, to od razu je skopiuję. Wiem natomiast, że sosnowa, regulowana ościeżnica kosztuje od 200 do 250 zł w zależności od grubości muru. Pewnie cenę ta można negocjować w zależności od ilości zamawianych drzwi i ościeżnic. A jeszcze tańsze są stałe ościeżnice (około 150 zł), ale te nie wyglądają za fajnie, przynajmniej dla mnie.

Można też poszukać na allegro i naleźć tanie drzwi z ościeżnicami, np: http://allegro.pl/zestaw-drzwi-seczne-kornik-oscieznica-opaska-i3124686764.html. No wiele jest możliwości, więc tylko zostało decydować;)

Nic nie szkodzi, a za ceny oscieznic dziekuje.

Po swietach wybiore sie na sklepy i wtedy zobacze co i jak :)

No i jeszcze jedno: przez Ciebie i te Wasze cudne płytki pół niedzieli spędziłam w marketach budowlanych i znalazłam takie coś: http://www.myway-paradyz.com/kolekcje/noce_by_my_way/naturale.

Boskie, tylko cena powalająca: około 130 zł metr. Oczywiście już znalazłam na allegro tańsze z tej serii, ale mniejsze i pewnie na coś takiego się zdecydujemy. Pod warunkiem, że ta cholerna zima odpuści i będziemy mogli dalej działać na budowie;)

Bardzo mi milo, ze niedziela sie udala i widze ze nie zmarnowana, poniewaz plytki juz prawie wybrane :)

Paradyz Noce Naturale sa piekne, tylko te ceny... wrrr.

Musze je kupic za pare dni, poniewaz plytkarz chce juz zaczynac lazienke w ktorej takie cuda sie pojawia.:wiggle:

Moj maz sie smieje, ze zaraz caly dom wyplytkuje w drewnopodobnych cudach, na szczescie mezowi tez sie podobaja.:)

Edytowane przez Asia az

No bo te płytki bardzo urokliwe są:) Jakoś wcześniej o nich nie myślałam, ale okazuje się, że są warte uwagi. No i można mieć "drewnianą" podłogę w kuchni bez obaw o jej konserwację:)

A drewno to element ponadczasowy, zawsze modny i nie opatrzy się tak szybko, jak np. zielone, czy pomarańczowe kafelki;)

No bo te płytki bardzo urokliwe są:) Jakoś wcześniej o nich nie myślałam, ale okazuje się, że są warte uwagi. No i można mieć "drewnianą" podłogę w kuchni bez obaw o jej konserwację:)

A drewno to element ponadczasowy, zawsze modny i nie opatrzy się tak szybko, jak np. zielone, czy pomarańczowe kafelki;)

Ok, jak cos znajde to dam znac.

Planuje w dolnej lazience zrobic podloge i zabudowe pod geberit w Noce Naturale, reszte scian w bialej plytce do wysokosci okolo 1,5m i przy prysznicu do wysokosci prysznica.

Zastanawialam sie tez zeby zrobic tylko w miejscu prysznica i umywalki biala plytke, ale chyba wybiore pierwsza wersje :)

Ela, a Ty jakie masz pomysly co do dolnej lazienki ?

Podobne. Z tym, że geberit raczej z białych płytek, natomiast pod prysznicem jako tło Noce ułożone w poziome pasy (takie na około 50 cm). Podłoga też Noce, przy lustrze i umywalce białe płytki, tylko "rama" lustra albo z tych wąskich Noce (to chyba listwy przypodłogowe) lub z mozaiki Noce. Może przez Święta uda mi się zrobić jakąś wizualizację, bo teraz to przedwielkanocny młyn, a jeszcze naszą Amelkę jakiś wirus dopadł, więc komputer to tylko z doskoku:(

Górna łazienka, to póki co jedna wielka niewiadoma. Miliony inspiracji, zero decyzji. Ale płytki to u nas mąż raczej zimową porą będzie męczył. Teraz tylko musimy podjąć decyzje gdzie co będzie, co na podłodze, bo wylewki trzeba robić, a tu podobno grubość podłoża ma znaczenie.

Podobne. Z tym, że geberit raczej z białych płytek, natomiast pod prysznicem jako tło Noce ułożone w poziome pasy (takie na około 50 cm). Podłoga też Noce, przy lustrze i umywalce białe płytki, tylko "rama" lustra albo z tych wąskich Noce (to chyba listwy przypodłogowe) lub z mozaiki Noce. Może przez Święta uda mi się zrobić jakąś wizualizację, bo teraz to przedwielkanocny młyn, a jeszcze naszą Amelkę jakiś wirus dopadł, więc komputer to tylko z doskoku:(

Przy prysznicu tez ladnie wygladaja, widzialam gdzies taka wizualizacje, tylko zastanawiam sie, czy nie bedzie na nich widac kazda krople.

Nic, musze wszystko przemyslec i zmierzyc bedac na miejscu budowy.

Swieta, Swieta i pracy pelno, wiec juz nie zawracam glowy. :) Ja rowniez z doskoku, bo zaraz zmykamy na samolot i lecimy swietowac do rodzinki. :wiggle:

Duzo zdrowka zycze dla Amelki.:bye:

Edytowane przez Asia az

Asia, dzięki:) Dziś znowu wylądowaliśmy z naszą Melą u lekarki. Dyżur miała jakaś głupia baba, która stwierdziła, że nasze dziecko ma zapalenie gardła, bo pije Bobo-Fruty! No i jeszcze mamy jej dawać tylko słodzoną herbatę, żadnej wody. Normalnie cyrk, chyba byliśmy w jakiejś ukrytej kamerze. Święta więc pod znakiem kaszlu i gorączki:(

Ale co tam, co nas nie zabije...

Zdrówka i wesołego jajka :)

http://i3.photobucket.com/albums/y86/Rozsa/EASTER/Easter/IMG_1915.jpg

Asia, dzięki:) Dziś znowu wylądowaliśmy z naszą Melą u lekarki. Dyżur miała jakaś głupia baba, która stwierdziła, że nasze dziecko ma zapalenie gardła, bo pije Bobo-Fruty! No i jeszcze mamy jej dawać tylko słodzoną herbatę, żadnej wody. Normalnie cyrk, chyba byliśmy w jakiejś ukrytej kamerze. Święta więc pod znakiem kaszlu i gorączki:(

Ale co tam, co nas nie zabije...

Zdrówka i wesołego jajka :)

http://i3.photobucket.com/albums/y86/Rozsa/EASTER/Easter/IMG_1915.jpg

ella, u nas tak samo.

W czwartek przylecielismy i bylo wszystko ok, natomiast dzisiaj moj Kubus dostal jakas dziwna wysypke nie wiadomo z jakiej przyczyny. :(

Pojawily sie czerwone, opuchniete plamki na twarzy, zatkany ńos, powiekszone migdaly...no i oczywiscie dostal antybiotyk.

Dziekuje za zyczenia :)

Zdrowych i Wesolych Swiat rowniez zyczymy !!!