simonsaid 22.04.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 hej przejrzałem caly dziennik super sie juz prezentuje domek, zadzroszcze etapu a jednoczesnie wspołczuje bo jak pomysle o tych dylematach odnosnie wykonczenia to juz sie boje, ale mam nadzieje, że u mnie jak u Was również żona wykaże sie w tej kwestii fajne zmiany wprowadziliscie szczególnie z szerokoscią domu mi sie podoba ,ale z taką działką... u nas niestety to ona nasz ograniczała do tego stopnia, że musieliśmy wyciąć pasek 15 cm z garażu mam pytanie odniesnie pieca bp rownież zamierzam ogrzewać ekogroszkiem i widziałem że u Was będzie to Defro a możesz napisac jakiej mocy i jak duży zasobnik ? i czy macie jakiś plan na wode poza sezonem grzewczym czy zamierzacie normalnie caly czas korzystac z pieca bo ja sam jeszcze bije sie z myślami i chetnie podpatrze rożne rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 28.04.2013 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam Cię Simonsaid! Też budujecie Salomeę? Nie mamy jeszcze konkretnego pieca wybranego, więc co do zasobnika, to nie pomogę. Piec ma mieć 15kW. Stawiamy na porządne ocieplenie (20 cm styro na podłogę, 15 cm o dobrym współczynniku (chyba 0,032) na ściany). Okna też mamy zamówione "ciepłe", więc powinno wystarczyć. Poza tym będzie wentylacja mechaniczna i kominek, więc nie ma sensu przewymiarowywać pieca. Latem też zamierzamy grzać wodę eko-groszkiem. Nauczeni doświadczeniem naszych przyjaciół liczymy, że tak jak u nich nie będą to duże koszty. Zastanawialiśmy się nad pompą ciepła do grzania wody, ale jej cena i dodatkowo opłaty za energię jakie przy niej trzeba zapłacić przekonały nas, żeby jej nie instalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 28.04.2013 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Asia, dopiero dziś zobaczyłam Twój wpis:( Pewnie już wyjechaliście z Polski i pewnie już Kubuś zdrowy:) Za chwilę pędzę do Twojego dziennika. Przegrałam walkę z wizualizacją łazienki:( To, co stworzyłam ma się nijak do tego, co mam nadzieję będzie. Może spróbuję po prostu narysować, jak coś wyjdzie, to zaprezentuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 28.04.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Czesc Elu, pobytu w Polsce juz nie pamietam, ale tyle rzeczy zalatwilam, ze jestem bardzo zadowolona Do lazienki dolnej tez nie bylam przekonana, ale musialam juz plytki zamowic i po prostu zamowilam, a co wyjdzie to sie okaze. Na podloge i prysznic zakupilam Noce Naturale, reszta bedzie w bialych duzych plytkach na polysk do wysokosci 140cm. Z drzwi wybralam jednak " Vasco" bo z tymi drewnianymi u nas to nie bardzo wyszlo Widze ze prace u Was ruszyly, bardzo mi sie podoba wykusz, zawsże taki chcialam posiadac. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 28.04.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Pewnie będzie super! Jaki rozmiar Noce kupiliście? Kiedy rusza praca z tą Nocową łazienką? Szybciutko podejrzałam Twój dziennik, fajna wizualizacja kuchni, O takiej kolorystyce myślałam:) A z wykuszem to u nas było tak, że szukaliśmy projektu bez niego;) Ale jak znaleźliśmy Salomeę, to postanowiliśmy, że jednak zostanie. No i jest;) Będzie gdzie storczyki ustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 28.04.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 A i zapomniałam napisać o kabinie 80/80. Bardzo fajna. I cena też ok. A chcecie taką z powłoką anti-calc? Ja jak trochę poczytałam, to już nie wiem, czy ona taka niezbędna... A i jeszcze dawałam do wyceny kabinę 80/100 do różnych firm. Cena wahała się od 2300 do 3000, z montażem i podobno z tą powłoką właśnie. A z nowości, to jeszcze odpływ liniowy kupiliśmy, jednak tak jak u Was, o 10 cm krótszy niż szerokość kabiny. Mimo zaleceń producenta, żeby było tyle, co kabina. Pytałam na forum specjalistów-płytkarzy i odpowiedź była taka, jak pisałaś Pozdrawiam daleką zagranicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 29.04.2013 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Pewnie będzie super! Jaki rozmiar Noce kupiliście? Kiedy rusza praca z tą Nocową łazienką? Szybciutko podejrzałam Twój dziennik, fajna wizualizacja kuchni, O takiej kolorystyce myślałam:) A z wykuszem to u nas było tak, że szukaliśmy projektu bez niego;) Ale jak znaleźliśmy Salomeę, to postanowiliśmy, że jednak zostanie. No i jest;) Będzie gdzie storczyki ustawiać Noce kupilismy rozmiar 9,8x59,8 Vivida paradyz (biale) rozmiar 30x60 Lazienki zaczniemy dopiero gdzies za miesiac. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia az 29.04.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) A i zapomniałam napisać o kabinie 80/80. Bardzo fajna. I cena też ok. A chcecie taką z powłoką anti-calc? Ja jak trochę poczytałam, to już nie wiem, czy ona taka niezbędna... A i jeszcze dawałam do wyceny kabinę 80/100 do różnych firm. Cena wahała się od 2300 do 3000, z montażem i podobno z tą powłoką właśnie. A z nowości, to jeszcze odpływ liniowy kupiliśmy, jednak tak jak u Was, o 10 cm krótszy niż szerokość kabiny. Mimo zaleceń producenta, żeby było tyle, co kabina. Pytałam na forum specjalistów-płytkarzy i odpowiedź była taka, jak pisałaś Pozdrawiam daleką zagranicę Ela, z odplywami liniowymi juz wiem chyba o co chodzi. Odplywy liniowy 80cm ma jeszcze rant wokol, u nas z jednej i drugiej strony po 3cm, wiec odplyw z rantem ma w sumie 86cm, dlatego pewnie odplyw powinien byc 10cm krotszy od kabiny. My wzielismy jednak kabiny mniejsze + listwe 2cm poszerzajaca profil prysznicowy. Z jednej strony plytki beda kladzione na styk na rancie, z drugiej beda plytki na scianie z klejem okolo 1,5cm, wiec rantu zostanie okolo1,5cm. Montujac listwe poszerzajaca profil wyjdziemy na styk, tak przynajmniej zapewnia mnie wykonawca i mam nadzieje ze sie nie myli. Trzeba rowniez zwrocic uwage czy kabina 80x80 na pewno tyle ma, poniewaz niektore firmy maja przedzial regulacji np. od 74cm do 78cm i potem okazuje sie, ze nie pasuje. Kupilismy rowniez kabine na gore 90/100, wyszla nas okolo 2200zl bez montazu( po rabacie.) Polecono nam kabiny z firmy "Radaway" z powloka Easy Clean, listwa poszerzajaca profil 2 lub 4cm, uszczelka od spodu drzwi. Drzwi z mozliwoscia otwierania do srodka i na zewnatrz. Ela zobacz sobie na ich strone, wybor maja duzy i mysle ze ceny tez do przezycia. Nasze kabiny, to "Eos KDJ" i "Eos KDS" Mam nadzieje ze zrozumialas cos z tego mojego bazgrania. Zycze powodzenia w podejmowaniu decyzji. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Asia az Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemet 30.04.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Bardzo dobrym rozwiązaniem jest zastosowanie odpływów liniowych firmy Kesmet Transport Gratis , 2 lata gwarancji , wysoka jakość wykonania http://www.kratkisciekowe.pl/modele-odplywow-3d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonsaid 08.05.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dzieki za odpowiedz, sam również biję się z myślami o pompie ciepła, ale pewnie poczakowo zdam sie na ekogroch i jak bedzie ok to tak zostanie. a ja buduje Karmelite wiec podobny projekt, Salomeę też bardzo chcieliśmy, ale tam musielibyśmy jeszcze więcej dom zwężyć wiec zrezygnowaliśmy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 12.05.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Każdy musi znaleźć pasującą formę ogrzewania/grzania wody itd. Ale sama wielokrotnie pytałam o te dwie sprawy forumowiczów i znajomych i co człek, to opinia:( Pożyjemy, zobaczymy:) Kiedy my kupowaliśmy Salomeę, to Karmelity jeszcze nie było;) Może i Wasza działka jest wąska, ale za to rzut beretem do Bałtyku:))) Zazdroszczę i wspominam pyszną herbatkę w słupskiej herbaciarni! Podglądałam Wasz blog, praca wre:) Ten etap jest fajny, bo szybko widać efekty. A u nas też cały czas coś jest robione, ale to już nie jest takie spektakularne:( No, może oprócz okien i bramy, ale o tym jak będzie więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.07.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Idąc tropem wątku naszych księżniczek zaszedłem aż tutaj. Czy dobrze trafiłem? Na pewno tak . Jednym tchem wciągnołem dziennik. Zapowiada się śliczny domeczek, ba to już jest śliczny domeczek. Najbardziej spodobały mnie się drzwi wejściowe, są super. no i już ogród częściowo urządzony . Maki to moje ulubione kwiaty. Tylko żeby nie było, podobają mnie się kwiaty nie owoce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 15.07.2013 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dobrze trafiłeś Drzwi to projekt autorski mojego Męża, więc proszę nie ściągać wzoru;) Ogród piękny, wiem;) Nie wstydź się powiedzieć, że interesuje Cię coś więcej z tych makówek;) Przecież makowce są przepyszne:) Buziaki dla Księżniczek:) I dla Krzysia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.07.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 No i mnie złapałaś. Rzeczywiście, makowiec to moje drugie ulubione ciasto. Pierwsze miejsce jest dożywotnio zaklepane dla serniczków Szacunek dla męża, naprawdę ładne te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 24.11.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Nadszedł czas zaprojektowania łazienek. Szukam jakiegoś programu, ale kiepsko mi idzie:( Póki co mam kilka inspiracji. Początkowo dolna, a teraz górna łazienka ma być w płytkach Noce Naturale plus jakieś białe. Kilka zdjęć ( z różnych źródeł, forumowe też tu są,mam nadzieję, że nikt się nie obrazi.Jakby co, to zaraz usunę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=226504&d=1385307017 http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=5610&attachmentid=226502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 24.11.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=5610&attachmentid=226502http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=226502&d=1385307001http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=226501&d=1385306988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 24.11.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=226495&d=1385306948http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=226500&d=1385306979http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=226506&d=1385307027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 01.01.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 życzymy Wszystkiego dobrego w Nowym 2014 roku, żeby był lepszy niż ten poprzedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 01.01.2014 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Dziękujemy i wzajemnie:) Oby 2014 nie był gorszy od 2013:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.01.2014 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Wklejam ku pamięci:http://4.bp.blogspot.com/-jRXrSaM6jWE/UYu3-XjVpDI/AAAAAAAABEo/4Vp8uYhO4CY/s1600/lampa_stojaca_1__1.jpg. Niestety nie znam nazwy ani producenta, ale będę szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts