pawel-driver 14.01.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam wszystkich proszę o pomoc!!!Mój problem polega na tym iż chciałbym teraz przed tynkami zrobić instalacje CO, a żeby to zrobić musze przynajmniej mieć otynkowaną kotłownie i tu moje pierwsze pytanie czy jest jakiś sposób na otynkowanie małej kotłowni (2,5m/ 2m) zimą(tynk cem-wap) czy musiałbym bardzo dogrzewać taką kotłownie, a może jakaś chemia do zaprawy?Drugie pytanie dotyczy ościeżnic, będę montował drewniane i tu moje pytanie: czy moge zamontować je przed tynkami, wtedy tynkarze odpowiednio by je wyprawili?Proszę o wypowiedzenie się wszystkich znających takie tematy. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 14.01.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 przy takich mrozach wydaje mi się że lepiej za tynki się nie brać, no chyba że dogrzejesz jakąś kozą. co do ościeżnic to szkoda roboty, mogą się uszkodzić, pobrudzić. Np jeżeli ościeżnice regulowane to po malowaniu się dopiero zakłada. Najlepiej robić wszystko w odpowiedniej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veliside88 15.01.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Moi rodzice kilka lat temu otynkowali w czasie mrozów i ściany wyszły całkiem znośnie, jednak sufity tragedia. Odradzam ten pomysł.Widziałem też jak czasem ludzie otynkowali późno, tynki dobrze nie wyschły a przymrozki się zaczęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.01.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Plus pięć przynajmniej trzeba trzymać.Co do ościeżnic to zależy tylko i wyłącznie od tynkarzy.Nie oprawiłam wszystkich przed tynkami bo mnie panowie od drzwi nastraszyli zniszczeniami,a teraz żałuję bo te które były nie zostały nawet draśnięte,a do reszty znowu muszę zapraszać tynkarzy na poprawki....Regulowane oczywiście montuje się po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-driver 15.01.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Panowie a co myslicie o tych dodatkach do zapraw zimowych?Jeśli bym zdecydował sie na dogrzewanie tą kozą to przez ile dni bym musiałbym grzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 15.01.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Teoretycznie 1mm/ 24 h. TEORETYCZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wątek dotyczy nie tynkowania całego domu tylko kotłowni o powierzchni 5 metrów kwadratowych. Tak że nie jest to pomieszczenie specjalnie eksponowane tudzież nawet jak się tynki spieprzy to nie będzie taka wielka szkoda. Oczywiście że możesz kotłownię potynkować (cały dom to raczej proponuję poczekać do wiosny) wcześniej wypada to pomieszczenie nagrzać przez parę dni kozą żeby ściany przynajmniej miały temperaturę powyżej zera stopni Celsjusza... i te 20 metrów kwadratowych tynku - naprzód !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts