mymon 14.01.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam!Mam takie pytanie. Na działce znajduje się budynek. Pierwszy zamiar był remont tego budynku.Po kalkulacji wyszło że taniej będzie wybudować nowy. Na budynku jest skrzynka z licznikiem.Jak to załatwić z ZE aby przenieśli ZK na granice działki? Z jakim Kosztem może się to wiązać?Dodam że na mojej działce stoi ostatni słup energetyczny z całej lini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufo22222 15.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 najlepiej idź do oddziału energetyki w swoim mieście i zapytaj mi na forum powiedzieli inne koszty niż ci co pracują w energetyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 19.01.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Tanio nie bedzie, praktycznie tyle to bedzie cie kosztowac co nowy przylacz, zapytaj w ZE tam ci zrobia wycene, bo jak bedziesz to robil to i tak musisz do nich isc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 20.01.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Musisz iść do Energetyki po wydanie warunków technicznych czyli de facto wydanie zgody na wykonanie.Natomiast robocizna, materiały i załatwienie ekipy leżą w gestii klienta. Energetyka jedynie to odbierze po wszystkim.To jest przeniesienie przyłącza na życzenie klienta, Energetyka wystawi tylko warunki i nic poza tym. Najtaniej i najszybciej wyjdzie przeniesienie licznika na słup, wtedy obędzie się bez formalności.Jeśli skrzynka licznikowa ma być wkopana w ziemię to bez projektu ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 20.01.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Ja jak robilem przylacz do domu to wszystko mi robil ZE, oni maja swoich podwykonawcow oglaszaja przetargi itd, w ZE zapalcilem 2600 i nic mnie nie obchodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
energetyk74 25.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Wszystko wykonuje w tym przypadku ZE po kosztach rzeczywistych. Koszty okresli propozycja umowy. Tak jest w RWE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A w starym Vattenfallu akurat na odwrót, wszystko w gestii klienta.Energetyka jedynie przyjeżdżała, odbierała i podpinała licznik.Co kraj to obyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts