robsonrb 15.01.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 witam, wczoraj piec przestał grzać wodę - wyświetlił się komunikat F.13 - dzisiaj był serwisant z vaillanta i stwierdził, że prawdopodobnie uszkodzony jest zasobnik (czujnik grzania wody po wyjęciu jest mokry); koszt wymiany to 5 tys (czyli połowa nowego kotła) aż nogi mi się ugieły - piec ma raptem 3 lata był na bieżąco serwisowany, czy jest to możliwe aby coś takiego stało się po trzech latach?Czy faktycznie jest to aż taki koszt, a może jest możliwość naprawienia tego zasobnika? - może ktoś poratuje mnie informacjami co można zrobić aby zminimalizować koszty (ewentualne namiary na dobrego specjalistę z okolic legionowa na priv mail [email protected])z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 15.01.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 witam, wczoraj piec przestał grzać wodę - wyświetlił się komunikat F.13 - dzisiaj był serwisant z vaillanta i stwierdził, że prawdopodobnie uszkodzony jest zasobnik (czujnik grzania wody po wyjęciu jest mokry); koszt wymiany to 5 tys (czyli połowa nowego kotła) aż nogi mi się ugieły - piec ma raptem 3 lata był na bieżąco serwisowany, czy jest to możliwe aby coś takiego stało się po trzech latach? Czy faktycznie jest to aż taki koszt, a może jest możliwość naprawienia tego zasobnika? - może ktoś poratuje mnie informacjami co można zrobić aby zminimalizować koszty (ewentualne namiary na dobrego specjalistę z okolic legionowa na priv mail [email protected]) z góry dziękuję prawdopodobnie" - a jeśli to nie zasobnik, wymienisz i co dalej?..posiadam też ecocompacta - grzeje 3 sezon - na razie bez zastrzeżeń; a jaką masz twardość wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsonrb 16.01.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 przed przyłączeniem była sprawdzana twardość wody - ale już nie pamiętam jakie były wartości a jedynie że gość z vaillanta który całość podłączał powiedział że woda jest ok : ); właśnie tego się boję że wymienię coś za 5 tys a to może nie to, albo że za pół roku sytuacja się powtórzy bo podstawowy problem leży gdzie indziej; czy można "dostać się " do tego zasobnika samemu i sprawdzić co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts