Brass 15.01.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam Mam pytanko: jak wygląda wymiana szyb w oknie dachowym VELUX-a? Mam aktualnie okna z szybą 73 a potrzebuje zainstalować szyby dżwiękochłonne min 40 dB, czy wymiana jest trudna, czy warto szukać innego sposobu niż serwis VELUX-a? Wiecie może jaka jest grubość pakietu szyby 73 dla okna w rozmiarze S08? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.01.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Warto korzystać z serwisu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 27.10.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Witam Mam pytanko: jak wygląda wymiana szyb w oknie dachowym VELUX-a? Mam aktualnie okna z szybą 73 a potrzebuje zainstalować szyby dżwiękochłonne min 40 dB, czy wymiana jest trudna, czy warto szukać innego sposobu niż serwis VELUX-a? Wiecie może jaka jest grubość pakietu szyby 73 dla okna w rozmiarze S08? Witaj Brass, żeby osiągnąć ten parametr, niestety nie da się tego zrobić wymieniając samą szybę. Okna o takich parametrach wyposażone są, oprócz szyby zespolonej, w dodatkową taflę szkła, instalowaną od zewnątrz. Jeśli chcesz osiągnąć taki parametr musisz wymienić całe okno. Pozdrawiam Paweł, Konsultant Velux Edytowane 27 Października 2014 przez Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stafnowskie 30.10.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A może modernizacja? http://www.ker3mr.pl - czasami można jak się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 30.10.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Proponuje najpierw sprawdzić obecność uszczelki obwiedniowej w oknach.Jest tu kluczowy element akustyki okna.VELUX ma dziwny zwyczaj, że nie daje tych uszczelek w "standardzie" w tańszych modelach swoich okien dachowych.(przynajmniej tak było jeszcze kilka lat temu) Uszczelki oczywiście można potem dokupić i zainstalować samemu, ale trzeba o tym wiedzieć. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 05.11.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witaj Brass,napisałeś że okno dachowe posiada wkład szybowy 3073 który występował w oknach GGL. Okna te są fabrycznie wyposażone w uszczelkę obwiedniową. Czy brałeś pod uwagę zakup rolety zewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts