Anula73 16.04.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Witam, Chcialabym zapytac Szanownych Grupowiczow jakie kompakty WC macie w domach i jak Wam sie spisuja. Chodzi mi przede wszystkim o niebrudzenie sie scianki tylnej. Niestety zbyt pozno sie zorientowalam ze miski lejowe podwieszane maja zupelnie inne wyprofilowanie niz kompakty tej samej serii tego samego producenta. Kompakty wydaje mi sie ze maja bardziej pochyla scianke, przez co sie po prostu brudza. A podwieszone maja zdecydowanie pionowa. Nie znalazlam wsrod kompaktow takich z naprawde pionowa i sie tym niepokoje. Obecnie uzywam taki co ma pochyla i efekt po kazdym "dluzszym posiedzeniu" jest po prostu koszmarem. No i jeszcze po przedniej sciance nie zawsze splywa woda. Moze ktos z Was moze polecic jakis kompakt ktory sie dobrze splukuje ? Kupilam do jednej lazienki kompakt Panda Idol do drugiej nosze sie z zamiarem kupic kompakt Roca Victoria. Czy ktos moze uzywa takich kompaktow i ma przykre doswiadczenia ? Bede wdzieczna za informacje, Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 16.04.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Witam. Mamy Roca Victoria. Drugi też taki kupię. Ścianki w ogóle się nie brudzą. Czasami tylko część podwodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 16.04.2004 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 ArtMedia, Utwierdziles mnie w decyzji. Upewnie sie na 100% jeszcze tylko pytajac czy Twoja Roca Victoria to kompakt czy miska podwieszana ? Jesli kompakt to z odplywem poziomym czy ponowym ? DziekujeAnula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 16.04.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Przepraszam, chyba nie doczytałem, upss. Mamy podwieszaną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 16.04.2004 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 No wlasnie i w tym sęk. U mnie w pracy jest podwieszana i jest rewelacja. Ale co do stojacej mam jednak watpliwosci. Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 16.04.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Witam, Chcialabym zapytac Szanownych Grupowiczow jakie kompakty WC macie w domach i jak Wam sie spisuja. Chodzi mi przede wszystkim o niebrudzenie sie scianki tylnej. Niestety zbyt pozno sie zorientowalam ze miski lejowe podwieszane maja zupelnie inne wyprofilowanie niz kompakty tej samej serii tego samego producenta. Kompakty wydaje mi sie ze maja bardziej pochyla scianke, przez co sie po prostu brudza. A podwieszone maja zdecydowanie pionowa. Nie znalazlam wsrod kompaktow takich z naprawde pionowa i sie tym niepokoje. Obecnie uzywam taki co ma pochyla i efekt po kazdym "dluzszym posiedzeniu" jest po prostu koszmarem. No i jeszcze po przedniej sciance nie zawsze splywa woda. Moze ktos z Was moze polecic jakis kompakt ktory sie dobrze splukuje ? Kupilam do jednej lazienki kompakt Panda Idol do drugiej nosze sie z zamiarem kupic kompakt Roca Victoria. Czy ktos moze uzywa takich kompaktow i ma przykre doswiadczenia ? Bede wdzieczna za informacje, Anula Ja chcialbym zwrocic uwage na inny aspekt tego naukowego zagadnienia a mianowicie jak tylna scianka jest plaska to plumska i chlapie nasza szlachetna czesc ciala. Dlatego szukalem takiego ksztaltu kampaktu gdzie nie plumska a wyczyscic to moge. Nie moglbym wytrzymac napiecia nerwowego: chlapnie czy nie chlapnie a przeciez podczas tego posiedzenia mozna tyle problemow zyciowych rozwiazac. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.04.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Ja przepraszam, że tak nie na temat, ale po przeczytaniu tej- stojącej na bardzo wysokim poziomie- dysckusji, nie mogę się nie uśmiechać szeroko Nawet stricte budowlane i wyposażeniowe dyskusje mogą być zabawne i mocno rozweselić A nawiązując do tematu- obecnie mam w domu kompakt ale w budowanym będą już miski podwieszane. Przez Was dziś będę zaglądać do ich wnętrz i próbować sobie wyobrazić czy tam coś zachlupie czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 16.04.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Ja chcialbym zwrocic uwage na inny aspekt tego naukowego zagadnienia a mianowicie jak tylna scianka jest plaska to plumska i chlapie nasza szlachetna czesc ciala. Dlatego szukalem takiego ksztaltu kampaktu gdzie nie plumska a wyczyscic to moge. Nie moglbym wytrzymac napiecia nerwowego: chlapnie czy nie chlapnie a przeciez podczas tego posiedzenia mozna tyle problemow zyciowych rozwiazac. Karol N. Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 18.04.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Ja chcialbym zwrocic uwage na inny aspekt tego naukowego zagadnienia a mianowicie jak tylna scianka jest plaska to plumska i chlapie nasza szlachetna czesc ciala. Dlatego szukalem takiego ksztaltu kampaktu gdzie nie plumska a wyczyscic to moge. Nie moglbym wytrzymac napiecia nerwowego: chlapnie czy nie chlapnie a przeciez podczas tego posiedzenia mozna tyle problemow zyciowych rozwiazac. Karol N. Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. Sprawdze empirycznie a jakze! Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 19.04.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Dziś przyjeżdża do mnie facet z Cersanitu na regulację bo mam 2 kompaty stojące jeden eco2000, a drugi president i oba nie spłukują dokładnie ścianek i czasami trzeba wiadrem wspomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelu 19.04.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ja mam i to, i to. Oczywiście micha podwieszana jest bardziej podatna na samooczyszczanie przy spłukiwaniu, chociaż wszystko przy rozpasanej konsumpcji zdarzyć się może. W tego typu sławojkach zbiornik wody umieszczany jest wyżej, tak więc energia potencjalna wody, udanie zamieniona potem w kinetyczną, jest zdecydowanie wyższa, niż w kompakcie. Z kompaktem mam jednak zdecydowanie gorzej. Mam taki, którego teraz już chyba się nie produkuje. Nie z pochyła ścianką, ale wręcz z półką, na której wcześnmiejsze posiłki można dokładnie obejrzeć, czy też pobrać do badania. Z tym to dopiero kłopot wielopłaszczyznowy, o którym przez szcunek dla forumowiczów pisać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.04.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. Jeden warunek: trzeba działać z rozwagą i "skupić się" raz, a dobrze. Przy poprawce plumsknie z pewnością, bo papier będzie już pod wodą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 19.04.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. Jeden warunek: trzeba działać z rozwagą i "skupić się" raz, a dobrze. Przy poprawce plumsknie z pewnością, bo papier będzie już pod wodą! Rozwaga oczywiście jest dobrą rzeczą. Ale na tym forum takich nie ma, budowanie nie jest rozważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 20.04.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. ...robię tak od lat. to naprawdę działa! polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek K. 20.04.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Powiem krótko: To chlapanie po ... uważam za skandal! Jak to ma sie do higieny ?? Ale oczywiście owczy pęd producentów do nowoczesności robi swoje. Chlapie ?? I co z tego, skoro tak dobrze spłukuje !!! Może wyolbrzymiam problem, ale powiedzcie, czy mamy jakis wybór ?? Widzieliście sedes niechlapiący ?? Na marginesie: spróbuję patent z papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 20.04.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Gdy kupowaliśmy pierwszą muszlę podwieszaną ( to była zupełna nowość) wzięliśmy jakąś czeską. Wyglądało to pięknie ale się nie spłukiwało!!! ani większą ilością wody ( można to było ustawić) ani oczywiście nie dało się zaoszczędzić, żeby spłukiwać mniejszą ilością wody. To był koszmar, nie raz szło w ruch wiaderko...Zmęczeni tym problemem wymieniliśmy wc na muszlę z Koła, ale nie pamiętam jaką. Problem zniknął, do dziś nie wiemy o co chodziło, pewnie kształt leja, najbardziej baliśmy się, że zawsze tak będzie, bo nie sposób sprawdzić spłukiwanie w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy1719499215 21.04.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 ...bo nie sposób sprawdzić spłukiwanie w sklepie. . Powinniśmy wymóc w sklepie możliwość empirycznego sprawdzenia różnych muszli przed zakupem jak sobie radzą z tym problemem i to zarówno z "rzadszym" (omywanie całości muszli) jak i "twardszym" (siła strumienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 21.04.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. ...robię tak od lat. to naprawdę działa! polecam ...a co robicie kiedy nie ma czasu na zabawę z papierem? W pośpiechu wrzucacie całą rolkę? W Rzeszowie w BOZie jest wystawione kilka muszli i można każdą z nich przetestować, przynajmniej to jak się spłukuje, bo brudzenie przy innych kupujących to chyba nie bardzo, chyba że... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 21.04.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 ...a co robicie kiedy nie ma czasu na zabawę z papierem? W pośpiechu wrzucacie całą rolkę? ... nie ma możliwości aby tego czsu zabrakło. to trwa sekunde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_a 21.04.2004 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 jprzedworski pawel_l napisał: Co do plumskania to mój patent: kawałek papieru toaletowego "rzucony" na wodę. Daję copywrite. Jeden warunek: trzeba działać z rozwagą i "skupić się" raz, a dobrze. Przy poprawce plumsknie z pewnością, bo papier będzie już pod wodą! Ale na na tym papierku co pod woda tez juz miejsce bedzie zajete...wiec nie ma tego zlego,bo "stapasz po suchym gruncie" Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts