becker 15.01.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam, byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc/porady w poniższej sprawie. Chodzi o działkę na terenie warszawskiej gminy Białołęka. Od paru pokoleń moja rodzina nic z tą działką nie może zrobić gdyż graniczy ona bezpośrednio z planowaną trasą Mostu Północnego. Niestety władze nie spieszą się z przymusowym wywłaszczeniem (które - jak rozumiem - wiązałoby się z jakimś odszkodowaniem). Bylibyśmy skłonni sprzedać ją komukolwiek za przysłowiowe pół ceny - tylko czy ma ona w tej sytuacji jakąkolwiek wartość? Działka ma ok. 2 tys m2, kilkaset metrów od urzędu dzielnicy Białołęka. Co możemy w takiej sytuacji zrobić aby sprzedać działkę? Czy istnieją np. inwestorzy, którzy skupują takie działki aby zarobić na różnicy między ceną sprzedaży a późniejszym odszkodowaniem? To jest jedyny pomysł, który mi przyszedł do głowy... Bardzo proszę o pomoc - udzielę dokładniejszych informacji przez PW jeśli ktoś jest zainteresowany tą sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becker 18.02.2013 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Podbijam, choć z bardzo małą nadzieją na odzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 18.02.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 wartosc ma ogromna - dla miasta napewno. Sprobuj ja wydzierzawic jak sie da. Zasadz warzywa i zrob sobie dzialke rekreacyjna. zrob plac zabaw dla dzieci lub psow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becker 19.02.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dzięki, całkiem dobry pomysł Tylko, że miejsce nie jest zbyt piękne (sąsiedztwo zakładu Polfa), no i mieszkam straszny kawał drogi od tej działki Poza tym wolałbym sprzedać za pół ceny (jakakolwiek by nie była) niż inwestować w nią nawet 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krazzo 24.02.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Są osoby, które skupują ziemie przeznaczoną pod przyszłe inwestycje. Tak było przed budową obwodnicy Lublina. Kilka lat temu, gdy była to jeszcze mglista perspektywa, ktoś kupił sporo ziemi, która została ostatecznie wywłaszczona. Oczywiście chłopi nie dostrzegli interesu i stracili sporo pieniędzy. Ale skoro tobie nie zależy na kasie, a na pozbyciu się działki, ogłoś się, może trafisz i u siebie na takich "inwestorów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becker 25.02.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 krazzo - jak można dotrzeć do takich osób lub firm? Oczywiście ogłoszę się wkrótce, ale może jest jakiś sposób na dotarcie bezpośrednio do zainteresowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krazzo 28.02.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Chciałbym Ci móc powiedzieć, ale nie mam pojęcia niestety. Wiem o tej sytuacji, ponieważ koledze stawiają ekspresówkę tuż obok świeżo wybudowanego domu. Dowiedział się od miejscowych o takiej sytuacji. Ci ludzie sami zgłosili się do właścicieli działek. Dokładnie znali plany przyszłej inwestycji i zdawali sobie sprawę z ujęcia budowy s17/12 w perspektywie budżetowej 2007- 2015. Ogłoś się, przeszukaj fora inwestycyjne. A swoją drogą, wydaje mi się, że most północny już został ukończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becker 02.03.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dziękuję za wszelkie informacje krazzo Sam most został oczywiście ukończony i oddany do użytku, ale w kolejnym etapie trasa Mostu będzie poprowadzona dalej na wschód w kierunki Pragi. Kiedy będą ruszać prace nad następnym etapem, moja działka będzie zapewne jedną z pierwszych w kolejce do wywłaszczenia gdyż leży bardzo blisko ul. Modlińskiej (do której na razie doprowadzono trasę Mostu). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krazzo 04.03.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=126559&page=253 Obserwuj ten wątek. Jeśli ruszy dalej budowa, tutaj na pewno natychmiast będzie o tym informacja i o aktualnym stanie inwestycji. Jak przyjdzie godzina W, będziesz przygotowany. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmerek 03.08.2013 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Mam podobną sytuację,z tym,ze moja działka na najnowszych mapach dostępnych w necie wypada centralnie pod projektowaną TMP,a ja chciałam ją użytkować.Uprzątnąć,ogrodzić,może postawić domek,mieć ogród i wypoczywać.No cóż...Przynajmniej zwolniono mnie z płacenia podatku,bo dawne budynki się rozpadły.Nie jestem w stanie określić,czy obowiązujący mpzp obejmuje tę działkę,a nowy mpzp TMP na odcinku od Modlińskiej w kierunku Pragi jeszcze nie sporządzony, i niestety nikt nie wie, czy i kiedy ujrzy światło dzienne.Masakra.Dopytam w architekturze co mi zatem wolno na tej działce,czego nie wolno,a co muszę...bo podejrzewam,że sytuacja jaka jest przynajmniej przez najbliższe 10 lat się nie zmieni.Mało to pocieszające,niestety.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 03.08.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Kurcze chlopie ja za billboard bralem w roznych okresach od 600-1600zl/mc ,wiec moze o tym pomysl , bo jak masz dobrze usytowana dzialke ,to moze ich wejsc kilka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts