OjStary 15.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Kłania sie nisko forumowy nowicjuszInteresuje mnie problem "kaczych schodów"Niewiele jest wpisów na ten temat Wiem,że takie schody nie są zbyt popularne ale może ktoś je ma i powie jak sie sprawują ....Myślę o kaczych schodach na rzadko używany strych (tzw.graciarnia) . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 16.01.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Kiedyś w jakimś pensjonacie w górach korzystałam z takich schodów. Są bardzo niewygodne, na początku musiałam pomagać sobie rękoma, później się trochę przyzwyczaiłam. Jednak na pewno będą bardziej wygodne niż drabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 16.01.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Kłania sie nisko forumowy nowicjusz Interesuje mnie problem "kaczych schodów" Niewiele jest wpisów na ten temat Wiem,że takie schody nie są zbyt popularne ale może ktoś je ma i powie jak sie sprawują .... Myślę o kaczych schodach na rzadko używany strych (tzw.graciarnia). Jedyna wada takich schodków to trzeba się wpasować z odpowiednią nogą na stopień zaczynając wchodzić lub schodzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OjStary 16.01.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Czyli od biedy da się z takimi schodami żyć - o to mi chodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAT1719510984 21.01.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 jeżeli to ma być tylko graciarnia, to szkoda zabierać sobie miejsca na takie schody, nie dość, że są one niewygodne, to przez otwór w stropie ucieka ciepło. Schody i tak będą pewnie używane sporadycznie. Lepiej jest już zamontować schody składane, takie zwykłe z klapką, które można kupić w castoramie. otwierasz kiedy chcesz coś wnieść, a tak to tylko kurz zbierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OjStary 22.01.2013 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 przez otwór w stropie ucieka ciepło. Myślałem o schodach zamykanych ocieplaną klapą A co do niewygody i kurzu - pewnie masz rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 23.01.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Myślałem o schodach zamykanych ocieplaną klapą A co do niewygody i kurzu - pewnie masz rację . To w takim razie pomyliłeś schody. Schody kacze to takie: http://img844.imageshack.us/img844/844/beztytuuuwf.png Uploaded with ImageShack.us Są zainstalowane na stałe. Schody zamykane klapą są bardzo popularne, więc twoje pytanie wydaje się bardzo dziwne. Jeśli coś mogę doradzić: wybierz największe schody jakie Ci się zmieszczą. Moje mają 70x140 i wcale nie są zbyt duże. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez BigPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OjStary 23.01.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 W jednym z projektów są kacze schody z ocieplanym wyłazem. Moim zdaniem i schody składane i kacze są bardzo niewygodne Ale bardziej niewygodne są składane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 23.01.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]163983[/ATTACH] W jednym z projektów są kacze schody z ocieplanym wyłazem. Moim zdaniem i schody składane i kacze są bardzo niewygodne Ale bardziej niewygodne są składane Ten rysunek mówi o "schodach kaczych metalowo-drewnianych", które są zamontowane na stałe (czyli takich jak na zdjęciu) i o klapie nad nimi ocieplonej - czyli o takich drzwiach poziomych nad schodami w stropie. Schody składane to inna inszość. Co do wygody chodzenia to masz rację. Na kacze musi być miejsce w korytarzu pod strychem. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez BigPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 23.01.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Kiedys miałam przyjemnośc chodzić po takich schodach. Początki są trudne i dziwne ale po kilkunatu wejściach-zejsciach człowiek się przystosowuje i łapie odpwowiedni rytm, więc da sie z tym żyć. Jednak jak te schody maja prowadzić do graciarni lub strychu z której będziesz korzystał sporadycznie, 1-2 razy w miesiącu to ja bym też sugerowała schody skłądane z klapą. Zajmuja mniej miejsca, mniej ciepła ucieka. I przychylam że jesli tylko można to powinno się wybrać mozliwie dużą klape (otwór) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts