fredi07 03.02.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Zleć podłogę, powiedz parkieciarzowi co chcesz i reszta to jego broszka. Jak wszystko jego to i za wszystko odpowiada. Fachowcy typu ,,pan Józek" co to mu wszystko kup i przywieź w ostatecznym rozrachunku drogo wychodzą Jak spieprzą to nawet nie ma co liczyć, że coś się odzyska.Jaka marka taka wypłacalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 04.02.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Odpowiadając na temat postu. Kiedy szlifować? Jak parkiet osiągnie eksploatacyjne wartości wilgotności. Ostatnio zostałem otoczony. Umówiłem się z klientką a była ona mamusia i siostra.Na początku stycznia mam kłaść parkiet bo ona na koniec miesiąca musi się wprowadzić. Mówię smarkuli, że parkiet nie patrzy na jej oczekiwania i jak będzie mroźny styczeń i wymrozi wodę z powietrza to marne szanse.A ona dalej swoje.Matka ją w końcu przystopowała. -Jakby Pan chciał tylko zarobić ty by Ci tego nie mówił. Ale robota wypadła.I OK. Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 04.02.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Witam, wszystko jest uzależnione on: -najważniejsze jaki klej był zastosowany 1-składnikowy czy 2-składnikowy -jaka jest temperatura otoczenia i wilgotność powietrza -jaki jest to parkiet jaką ma długość Najlepiej poczekać ze szlifowaniem ok 2-3 tygodnie , proszę pamiętać że jeśli jest już zamontowana podłoga to koniecznie w pomieszczeniach musi być odpowiednia: temperatura 17-21 st. C wilgotność powietrza 45-60 % jeśli te wymogi będą spełnione to po 2 tygodniach spokojnie można szlifować i nakładać lakier-olej Parkietworld.eu ty to Świata i Europy nie zawojujesz. A długość to nie przy parkiecie jest najważniejsza.Same bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.02.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam, wszystko jest uzależnione on: -najważniejsze jaki klej był zastosowany 1-składnikowy czy 2-składnikowy -jaka jest temperatura otoczenia i wilgotność powietrza -jaki jest to parkiet jaką ma długość Najlepiej poczekać ze szlifowaniem ok 2-3 tygodnie , proszę pamiętać że jeśli jest już zamontowana podłoga to koniecznie w pomieszczeniach musi być odpowiednia: temperatura 17-21 st. C wilgotność powietrza 45-60 % jeśli te wymogi będą spełnione to po 2 tygodniach spokojnie można szlifować i nakładać lakier-olej a dlaczego po dwóch tygodniach chcesz dopiero szlifować jeżeli masz idealne warunki. Cyklinujesz po utwardzeniu się kleju lub pełnym zwiazaniu. Chyba, że jest to u ciebie tak jak z długością desek. Gdybyś napisał o co chodzi z tymi długościami, byłoby ciekawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 05.02.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jarek już to pisałem gdzieś tu na forum. Sam u siebie w swoim domu zaliczyłem wtopę. W zeszłą zimę zarzuciłem sypialnie na górze parkietem. Wzór trzy po trzy (Duch jak zobaczył to pytał jak to wyprowadzam a to zwykły iberiks tylko niesymetryczny) Ale wracając do rzeczy Klepka dąb pestka 300x50x22, klej poliuretanowo epoksydowy. Mroziło na dworze (polu dla krakowiaków). Część leżała ze 3 tygodnie i żonę ganiałem na ten parkiet z mokrym mopem.Kolejny pokój zarzuciłem ze dwa dni przed szlifem. Obie tafle były za suche ale jak -20 za oknem i 25-30%wilgotności w domu to sobie mogłem czekać. I zarezykowałem , parkiet wąski, gruby, klej elastyczny może się uda. Nie udało się. Wiosną połódkował na krawędziach. Tak jak mierzę parkiety te od lat w eksploatacji to nie mają 10% a 12-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts