gandw 16.01.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam! Pytanie pewnie dla wielu śmieszne, ale wolę zapytać zanim zrobię szkody. Dajmy na to taki kranik: Nie ma na nim miejsca na zwykły płaski klucz, więc jak i czym go chwycić żeby dokręcić a nie porysować / objechać chromu? Myślałem żeby go chwycić przez drewienka kluczem francuskim, ale może macie lepsze sposoby. Pozdrawiam i dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.01.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 duży wkrętak do otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 17.01.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 oczywiście klucz paskowy działa to tak jak klucz łańcuchowy ale jest wykonany taki professional z skóry i aluminium a w każdym markecie budowlanym kupisz wersje z tworzywa sztucznego http://www.narzedzia.pl/boa-klucz-paskowy-baby-max-sr-100-mm,26045.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 17.01.2013 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dzięki za cenne rady! Korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie, nie będę zakładał nowego tematu. Jeśli do kranika przykręcam wężyk przyłączeniowy to dawać na gwint uszczelniacz typu pakuły czy nić teflonowa? Wydaje mi się że nie trzeba, bo uszczelnienie połączenia nie zachodzi na gwincie, tylko w tym wypadku na uszczelce gumowej a połączenie gwintowe tylko ją dociska, no ale wolę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 17.01.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Nic nie trzeba dawać , a jak będziesz dokręcał to z wyczuciem , nie za mocno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 19.01.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Jak jest gumowa uszczelka to nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) duży wkrętak do otworu. Ja używam imbusa O takim rozmiarze, żeby z jak najmniejszym luzem wchodził w dziurę. A armaturę z niklowanymi nakrętkami chwytam normalnie "szwedem", tylko że przez kawał filcu. @kajman - nie znałem takiego klucza, dzięki za podpowiedź, kupię sobie przy najbliższej okazji. Ale, kurcze, one chyba nie są zbyt popularne, bo szczerze mówiąc nie widziałem takiego klucza jeszcze, a w sklepach narzędziowych to ja się zwykle zachowuję jak blądynka (ą!) w salonie obuwniczym, więc co leży na półkach moich ulubionych sklepów, to raczej mam orientację J. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts