jezior85 17.01.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam,Chciałbym skonsultować z Wami mój pomysł na wykonanie izolacji ścian, podłóg i poddasza. W całym budynku planuję ogrzewanie podłogowe. Domek to HEKTOR z DOMENAPROJEKT.PL.Oto moje założenia:Styropian:0. Fundament -> 1x12cm.1. Garaż i kotłownia -> 2x5cm (EPS200).2. Parter w części mieszkalnej -> 2x5cm + 1x10cm (EPS100/150) - jaka kolejność ułożenia?3. Poddasze -> 1x5cm (EPS100/150).5. Elewacja -> 1x20cm (grafit) - lepiej z fazą czy bez niej? Będę układać sam. Wełna mineralna:1. Poddasze (skosy i sufit) -> 1x15cm (między krokwie) + 1x10cm (pod krokwie). Założenie jest takie aby wszystkie izolacje były w lambdzie poniżej 0,04. 1. Pytanie teraz do Was jak ułożyć w kolejności styro na podłodze w parterze w części mieszkalnej (2x5cm + 1x10cm)? Czy zacząć od 5, potem 10 i znowu 5, a na to rurki czy jakoś inaczej? Czy w ogóle bawić się w te warstwy czy lepiej zamówić 2x10cm? W piątce chyba łatwiej będzie ukryć elektrykę i rury wody?2. Jakiej firmy proponujecie te izolacje - w necie sporo tego, na forum też jest sporo wątków i chyba już za dużo mi się w głowie miesza - podajcie proszę najlepszą firmę i jej godnego tańszego zamiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezior85 22.01.2013 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Pewnie zadałem zbyt wiele pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts