Qura 16.04.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Braliście kredyt? Czy o wszystkim bank was poinformował? Czy niczym nie zaskoczył w czasie spłaty? A może jest coś w praktykach banku, z czym trudno się pogodzić? A może planujecie zaciągnąć kredyt, wtedy na pewno te informacje się wam przydadzą. A oto pierwsze sprawy: chyba wszystkie banki stosują widełki kursowe, o których bardzo rzadko ktoś wspomina, a które stanowią dodatkową prowizję; no i bank udzielając kredytu powinien zarabiać na prowizji i oprocentowaniu; a nie na wymianie walut jak jakiś konik; PBK PBH: brak opłaty za wcześniejszą spłatę ... nieprawda, bo za każdym razem trzeba zrobić aneks do umowy który kosztuje 150 zł; GE Mieszkaniowy: brak prowizji od udzielenia kredytu ... ale zamiast tego ma obowiązkowe (w pierwszym roku) ubezpieczenie od utraty pracy w wysokości 2%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.04.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Reiffeisen sprawdzenie zdolnosci kredytowej 2 dni a naprawdę to chyba 22 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry1 18.04.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 PKO BP rozpatrzenie wniosku w ciagu 10 dni roboczych. I to sie zgadza, wyrobili sie w terminie. Tylko nikt mnie nie uprzedził, że bede czekał aż dostaną informacje o wpisie do KW. Umowę podpisałem 29.03. Z odsetkami też trzeba sie targować. Mimo że mam już umowę to ciagle czekam. Uważam ,że to jest nieuczciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 18.04.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 PKO BP rozpatrzenie wniosku w ciagu 10 dni roboczych. I to sie zgadza, wyrobili sie w terminie. Tylko nikt mnie nie uprzedził, że bede czekał aż dostaną informacje o wpisie do KW. Umowę podpisałem 29.03. Z odsetkami też trzeba sie targować. Mimo że mam już umowę to ciagle czekam. Uważam ,że to jest nieuczciwe. Też brałem w PKO BP i z tego co pamiętam to można nie czekać na wpis, ale wtedy trzeba opłacić ubezpieczenie do czasu uzyskania wpisu. Ja czekałem bo w moim przypadku trwało to ok. półtora tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 18.04.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Też mam kredyt z PKO BP. Potwierdzam, że nie trzeba czekać na wpis (w moim przypadku trwa to już 4 miesiące). Wystarczy ubezpieczyć kredyt (bank to załatwia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.04.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 My też mamy w PKO BP....i rzeczoznawca wsadził nas na minę z jednym...my chcieliśmy się uwiarygodnić i okazaliśmy jej wszystkie FV na dokonane wcześniej zakupy z przeznaczeniem na budowę (wiadomo, wszystko przed podwyżkami...) no i rzeczoznawca je uznał...tyle tylko, że o te faktóry bank obcią kwotę kredytu! Więc jeśli macie kwotę zaangażowania powyżej 20% (takie jest minimum) to nie wychylajcie się tak jak my...jeśli macie i tak zdolność kredytową (pewnie macie) to na to i tak nie ma żadnego znaczenia a oni zrobią wam wtedy to co i nam właśnie zrobili...A na te powyższe zakupy zrobiliśmy dzięki również pożyczką od znajomych no i skąd im oddać?? Z kredytu co?? NIE!! bo przecież o to go nam odcieli! Więc uważajcie na ten "detal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts