Tamdaramda 20.01.2013 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Tutaj jest analiza cieplno-wilgotnościowa kilkunastu rodzajów ciepłych ścian: jak widać, dla większości konstrukcji kondensacja występuje, co wcale ich nie eliminuje z rozważań PS. tak właściwie, to występują warunki do potencjalnej kondensacji zdaje się.... Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Tamdaramda refleksja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 21.01.2013 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 stelaż/ruszt drewniany przyda się żeby np. zamocować elewację lub skrzynki rolet okiennych, natomiast styro ryflowany to tylko podkład pod tynk i tutaj ryflowanie to drenaż dla wody z ewentualnych zacieków przez nieszczelności przy oknach, czy drzwiach. Zamiast styro ryflowanego może też być szczelina wentylacyjna i jakieś płyty elewacyjne. Nie wiem tylko, jak ten styro ryflowany zamocować - kołkami do rusztu, czy na klej, czy jedno i drugie ja zrobiłem szczelinę czyli stelaż z odpadu płyt mfp i do nich kleiłem na klej ten z tytana w newralgicznych miejscach wzmacniając spinkami z blachy stalowej trzyma bez zarzytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamdaramda 23.01.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 sprawa się odrobinę komplikuje.... znalazłem poradnik dla metody lekkiej suchej, w którym jest napisane, że pakowanie styro między ruszt jest niezalecane, ponieważ z czasem powstają szczeliny na styku drewna i styro... zatem może jednak wełna? podobno między listwami rusztu może się trzymać bez mocowania. na to membrana paroprzepuszczalna, ruszt dystansowy i warstwa elewacyjne. Oczywiście wełna z tych twardszych, o dobrych parametrach. Bardzo ładnie maleje wtedy paroprzepuszczalność poszczególnych warstw na zewnątrz.... Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owezyrek 19.03.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Moja ściana,jeszcze nie postawiona. Edytowane 21 Marca 2013 przez owezyrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Od środka folia paro przepuszczalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 20.03.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Od środka folia paro przepuszczalna ? No własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owezyrek 20.03.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Oczywiście jest błąd w opisie. Folia paroizolacyjna natomiast paroprzepuszczalna na osb4.Jak wspomniałem ściana w projekcie.Domek stoi 60 metrów od dużej rzeki narażony na wilgoć z oparów i mgieł. Będzie to remont,a właściwie zmiana z letniaka na domek całoroczny z ogrzewaniem kominkowym.Ze starego zostaje tylko dach i szkielet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts