Gość 05.06.2002 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 No właśnie. jestem bardzo ciekawa ile biorą ekipy.Pochwalcie się , jak tanio udało Wam się wybudować jakiś etap. Interesuja mnie wszystkie etapy, zarowno oddzielnie prowadzone jak i łącznie. Podajcie też region w ktorym budujecie. Wiem, ze na cene takich robot wpływają rżóne sprawy, wiec wspomnijcie o nich. Czekam i rączką macham z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 05.06.2002 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Za stan surowy otwarty domu D-21, plus więźba, bez blachy ekipa wzięła 18 000 zł (oczywiście tylko robocizna, b rachunku). Było to 2 lata temu w okolicy Tarnowa). Znajomy położył blachę za 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 06.06.2002 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Trochę nieszczęśliwe pytanie, bo mimo podawania nazw projektówdomów głównym kryterium porównań jest cena. Mało kto zadaje sobie trud porównania wielkości, stopnia skomplikowania i czasochłonności realizacji poszczególnych projektów. Może zdarzyć się sytuacja, że ktoś czytając o stawkach rzędu 15-25 tysięcy za stan surowy (jaki ??), gdy ekipa "zaśpiewa" np. 35 tys za dom piętrowy z masą łuków, balkoników, schodków, z kombinowanymi fundamentami, piwnicą itd itp będzie ciężko zszokowany całkiem konkretną ofertą solidnej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2002 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Szkoda, ze nie doczytałeś do konca mojego pytania. poprosiłam o podanie okolicznosci majace wplyw na cene. Naprawde, spojrze na projekt plus dodatkowe informacje i wszystko bedzie dla mnie jasne.Bede umiala wyrobić sobie zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 06.06.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Opalko, nasz projekt jak wiesz to mały dworek Archetonu. Ekipa wzięła w zeszłym roku (Warszawa) 20 000 za całość w tym cokół i kominy klinkierowe, dach przykryty papą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 06.06.2002 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 To może sprecyzuję parę spraw...Nasz dom jest częściowo podpiwniczony, ściany zewnętrzne trójwarstwowe, BK 24cm+ 11 cm wełny + BK 12 cm. W środku zrobiliśmy niewielkie zmiany. Zmieniliśmy miejsce łazienki na dole (do pom. gosp.), powiększyliśmy pokój o łazienkę. Zrezygnowaliśmy ze spiżarni na parterze (jest piwnica). Salon jest połączony z holem (tu wyszedł duży podciąg) i kuchnią, oddzielony od niej częściowo ścianką (od komina do ściany zewnętrznej). To tyle zmian mogących mieć wpływ na cenę robocizny. Oczywiście wcześniej były zmiany w projekcie, ale to chyba nie jest przedmiotem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 06.06.2002 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 26 tys za D12a pokryty blacha. Tyle dalem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 11.06.2002 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Maj 2002 r -15zł/m2 sciany fundamentowej z bloczków betonowych z orapowaniem jednej strony (zewnetrznej) pod izolacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 12.06.2002 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 chyba czegoś tu nie rozumiem, proszę oświećcie mnie. Anula za całość, tzn.dach też Ci kładli razem z więźbą? Całość dla mnie tzn. od fundamentów po dach, czy tak? czy się mylę? Bo jeśli się nie mylę to te 20 000 to bardzo mało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 12.06.2002 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 to chyba przebiję w tym momencie Was wszystkich, dom z użytkowum poddaszem 150m2 + garaż bez piwnic, ekipa zatrudniona do budowy mojego domu weźmie 9tyś bez rachunku, zakres ich robót zrobienie ław, fundamenty, sciany parteru nośne + działowe, wylanie chudziaka, 3-4 pustaki na stropie, postawienie więźby + odeskowanie + papa, Taki ceny jednak nie szokują w tej okolicy nikogo(skraj Borów Tucholskich). Kierownik budowy właściwie nie ma zastrzeżeń - kazał jedynie podnieść minimalnie zbrojenie na stropie. Budują od 29 kwietnia, dzisiaj zalewają strop. Na budowie porządek, nie widziałem nawet jednej butli od piwa (może się dobrze maskują ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 12.06.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Ławy i piwnica dla domku ok 150m2 pow. użytkowej -4,5tys. , stan surowy otwarty ok 8,5 tys. , więźba i pokrycie dachu dachówką -8 tys.Stan surowy nie obejmuje ścian działowych na poddaszu użytkowym. Te chcą murować za dodatkową opłatą. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Zachar dnia 2002-06-12 11:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 12.06.2002 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 W podanej cenie miesciły sie nastepujące rzeczy: ławy, ściany fundamentowe,sciany nośne i działowe parteru i poddasza, kominy, więżba, deskowanie dachu i papa, wylewki betonowe na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 12.06.2002 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 to w takim razie przepłaciłam!!!Za wylanie ław-3000zł,fundamenty z bloczków+ stan surowy,( bez wylanej podłogi na gruncie), łącznie ze ściankami działowymi+strop +schody+filary-15000złwięźba+położenie dachu z dachówki cementowej,ok.230m,koperta-6000złdom jest o powierzchni netto 186m, użytkowa 140,kubatura 767m, ściany z silikatów.miasto Wrocławi ja myślałam, że tanio wybudowałam!!! [ Ta Wiadomość była edytowana przez: beata dnia 2002-06-13 09:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 12.06.2002 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 SAKUSZ caego budujesz ściany zewnętrzne?Wiem, że cena nie zawsze jest odzwierciedleniem umiejetności ekipy budowlanej(widziałem to nie raz na własne oczy).Czy widziałeś gdzieś inne domy zbudowane przez tę ekipę?Czy rozmawiałeś z właścicielami tych domów?Zadaję takie pytania, bo w domku najważniejsze są fundamenty i dach(to moje skromne zdanie).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 12.06.2002 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 SAKUSJeszcze jedno pytanko.Po co pakowałeś się w odeskowanie(nie lepsza folia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 13.06.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 winston zdaję sobie sprawę,że niska cena nie zawsze idzie z umiejętnosciami ale oglądałem domy wykonane przez zatrudnioną ekipę zarówno te ukończone jak i w budowie. Także opinie wcześniejszych inwestorów skłoniły mnie do tego aby ich zatrudnić. Również uważnie przyglądam się ich pracy przy moim placu budowy co do zbrojenia, trzymania pionów i poziomów. Cieszę się, że mojemu kierownikowi budowy jest po drodze do domu przez moje śmieci jest tam częstym gościem. Mój dom ma ściany trójwarstwowe z BK 24+9styropian+12. A co do deskowania to ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła /wczoraj zalewali strop/. Co do ceny ich prac też mnie ona zaskoczyła. Najpierw gdy pytani poprzednicy mówili o cenie, po raz drugi gdy sam szef ekipy mnie poinformował po obejrzeniu projektu o warunkach finansowych. Myślę o wzięciu ich do dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Mam ekipe, ktora podjela sie wybudowania stanu surowego otwartego-fundamenty (wszystko, łacznie w wykopami),sciany, sciany wew., strop,schody,dach pokryty papa (bez wylewek) za 14 tys zl.Dom ok.130 m2 plus garaz ok.20 m2, jedna lukarna, wykusz, bez balkonow.I co Wy na to? wydaje mi sie ze to ok.A widzialam ich robote i sa naprawde ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts