slonko 31.01.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Oczywiście to pokój córki, ona ma się tam czuć dobrze, nie Mama czy my - doradczynie z Muratora - więc jak córka bardzo lubi fioletowy, to nie można jej zmuszać do szarości. oczywiscie, nikt do niczego nie zmusza to sa rady, sugestie, widziane naszymi oczyma ale przeciez moze usiadzie z corka, przejrza razem propozycje i kto wie, moze corce sie spodoba ktorys z pomyslow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 31.01.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) oczywiscie, nikt do niczego nie zmusza to sa rady, sugestie, widziane naszymi oczyma ale przeciez moze usiadzie z corka, przejrza razem propozycje i kto wie, moze corce sie spodoba ktorys z pomyslow Pewnie, że usiadła z córcią i razem dumały Piu dzięki za podpowiedź z tablicą magnetyczną - pomysł łyknięty i w pełni zaakceptowany , znalazł też swoje odzwierciedlenie w wizualkach. Ilona Agata - na narożniku na pewno znajdzie się miejsce jeszcze na mniejsze podusie i tak też zrobimy Dzięki Wam :) powstały kolejne wersje. Trochę to zabrało czasu , ale oto one: wersja bez tapety, z paskami tapety, z całą ścianką z tapetą Gdyby tapeta miałaby się znaleźć jednak po przeciwnej stronie , to mniej więcej wyglądałoby to tak: Olgusieniunieczka, masz rację całkowitą - tapeta na ścianie z grzejnikiem wygląda fatalnie - więc nawet nie wklejam tej wizualki. Wkleję za to inną ... I co Wy na to ? Wypowiecie się jeszcze? Która wersja na tak, która na nie, a może jeszcze inna propozycja? Aaa , jeśli chodzi o zasłonki, to zastanawiam się czy jednak nie byłyby lepsze białe czy ecru? Buziaczki dla Was:hug: Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Beasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 01.02.2013 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 halooo, jest tu kto? już nikt nie odwiedza wątku Piu, co się dzieje? Czytam o przykrej sprawie i oczom nie wierzę. Nie znikaj czasem z forum, jesteś tu niezastąpiona!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.02.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Nie ma ludzi niezastąpionych A co do tych przygód, to kiepska sprawa, bo założenie nowego IP i konta dla trolla to pestka Dobrze chociaż, że są już w polskim prawie paragrafy na stalking i podszywanie się oraz nękanie w necie kwalifikuje się pod prawo karne. Wracając do tematu - mnie się podobają obie wersje - z tapetą na tle szafy i z tapetą za biurkiem. Może wymierz, ile potrzebowałabyś rolek w obu wersjach, licząc się ze stratami na dopasowanie wzoru i zobaczymy, która wersja będzie bardziej ekonomiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 03.02.2013 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dzięki Piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alinne 04.02.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Córcia zrezygnowała z "demonicznej" tapety na rzecz tej drugiej [ATTACH=CONFIG]166323[/ATTACH] Hm, ogólnie mi się podoba, poza kolorem podłogi, jak dla mnie fajniejsza byłaby jaśniejsza, żeby pokój wyglądał weselej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagDomus 15.02.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Powiem Ci Beasza, że jestem pod wrażniem tych twoich wizualizacji. Niby prosta rzecz ale wiadomo o co chodzi. Moim skromnym zdaniem ten regał expedit fajnie by wyglądał gdyby stał odwrócony - wtedy jak wchodzisz to nie widać co jest na półkach a i łatwiej będzie korzystać dziewczynie jak będzie chciała po jakąś książkę sięgnąć. Nad biurkiem może taki pasek 20 cm (powiedzmy 3 rzędy tych kulek) żeby wystawały i pociągnąć w dół, żeby się ściana nie brudziła od obuwia. nad biurkiem lepsza by była taka tablica jak sugeruje piu. No i na ściany nie dawaj tej szarości bo będzie ponuro. kremowy też się świetnie komponuje z fioletem. no i coś by tam przydało się z kontrastem poszaleć. Może białą zasłona z jakimś delikatnym zielonkawym motywem i zielone akcenty w pokoju..doniczka, ramka od obrazu. nuda z samym fioletem. Co do upodobań nastolatek, ja też miałam zmieniające się upodobania kolorystyczne, którym dawałam upust na frontach szafek. Oryginalne (jeszcze z prl) miały białe "szkielety" a fronty czerwone. Później czerwony jako nastolatka własnie przemalowam na taki pudrowy róż. W fazie buntu na frontach zagościła zgniła zieleń a następnie błekitny. hehe. Ostatecznie porobiłam takie białe smugi na tym b łękicie a uchwyty metalowe wymieniłam na rafię. Teraz moja córka jescze mała jest. Ściany są białe z fajnymi naklejkami a póki co na kanapę daliśmy wielką płachtę zielonego groszkowego polaru. meble są na razie takie jak były w tym pokoju wcześniej - jasna brzoza z BRW, nie pamiętam jak się nazywały. Ale jak Wiki podrośnie to chcemy coś zmienić tak żeby miała dostęp bardziej do szfek itd. http://www.sandow.com.pl/produkty/meble-mlodziezowe/mario-11-net.html takie mi się coś podoba. Strasznie mi siuę podoba w ogóle ten limonkowy kolor. Dorzuciłabym kilka motywów fioletowych właśnie..ale kto wie co JEJ się bedzie podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 17.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Pewnie, że usiadła z córcią i razem dumały Piu dzięki za podpowiedź z tablicą magnetyczną - pomysł łyknięty i w pełni zaakceptowany , znalazł też swoje odzwierciedlenie w wizualkach. Ilona Agata - na narożniku na pewno znajdzie się miejsce jeszcze na mniejsze podusie i tak też zrobimy Dzięki Wam :) powstały kolejne wersje. Trochę to zabrało czasu , ale oto one: wersja bez tapety, z paskami tapety, z całą ścianką z tapetą [ATTACH=CONFIG]166572[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166573[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166574[/ATTACH] Gdyby tapeta miałaby się znaleźć jednak po przeciwnej stronie , to mniej więcej wyglądałoby to tak: [ATTACH=CONFIG]166576[/ATTACH] Olgusieniunieczka, masz rację całkowitą - tapeta na ścianie z grzejnikiem wygląda fatalnie - więc nawet nie wklejam tej wizualki. Wkleję za to inną ... [ATTACH=CONFIG]166579[/ATTACH] I co Wy na to ? Wypowiecie się jeszcze? Która wersja na tak, która na nie, a może jeszcze inna propozycja? Aaa , jeśli chodzi o zasłonki, to zastanawiam się czy jednak nie byłyby lepsze białe czy ecru? Buziaczki dla Was:hug: A nie rozważałaś zasłonek w zielieni limonkowej? Ja mam fiolety i biel w sypialni i dodatek takiej zieleni wyglada np na tle fioletowej narzuty na łóżko obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 18.02.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 MagDomus, Miśka 76 dziękuję za odzew - już się stało, ściana jest wytapetowana , no i zagościł jednak kolor jasny szary na ścianach. Córce się podoba, jak dla mnie rzeczywiście mogłoby być jaśniej, no ale zobaczymy jak wstawimy białe meble i rzucimy dodatki. Gdyby było coś nie tak zawsze można przemalować Dzięki za radę z odwróceniem regału - na pewno spróbuję takiego ułożenia. Myślałam o limonkowych dodatkach , ale te właśnie dorzucimy na samym końcu. Na pewno nie chcemy, żeby pokój był ponury i mam nadzieję, że uda się nam osiągnąć zamierzony efekt. Jeszcze jedno pytanie.. czy seria Aspelund z Ikea (chodzi głównie o szafę i komodę) pasowała by do tego stylu? Bo coś mi się wydaje, że jej forma kłóci się trochę z formą regału Expedit. Czy jeśli regał Expedit to proste biurko i najprostsza szafa Pax? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper789 03.07.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 (edytowane) Z propozycją zakupu nowych mebli wyskoczyła moja córka. Miałem mieszane uczucia….. kiedy pokazała mi meble [spam] byłem zachwycony! Dobra jakość, dobra cena.. Czego chcieć więcej? Edytowane 3 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts