Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój dla nastolatki - co sądzicie o takim zestawieniu

Beasza

Recommended Posts

Oczywiście to pokój córki, ona ma się tam czuć dobrze, nie Mama czy my - doradczynie z Muratora - więc jak córka bardzo lubi fioletowy, to nie można jej zmuszać do szarości.

oczywiscie, nikt do niczego nie zmusza :)

to sa rady, sugestie, widziane naszymi oczyma

ale przeciez moze usiadzie z corka, przejrza razem propozycje i kto wie, moze corce sie spodoba ktorys z pomyslow :)

oczywiscie, nikt do niczego nie zmusza :)

to sa rady, sugestie, widziane naszymi oczyma

ale przeciez moze usiadzie z corka, przejrza razem propozycje i kto wie, moze corce sie spodoba ktorys z pomyslow :)

Pewnie, że usiadła z córcią i razem dumały :)

Piu dzięki za podpowiedź z tablicą magnetyczną - pomysł łyknięty i w pełni zaakceptowany , znalazł też swoje odzwierciedlenie w wizualkach.

Ilona Agata - na narożniku na pewno znajdzie się miejsce jeszcze na mniejsze podusie i tak też zrobimy :)

Dzięki Wam :) :) powstały kolejne wersje. Trochę to zabrało czasu , ale oto one:

wersja bez tapety, z paskami tapety, z całą ścianką z tapetą

hghjgjg.jpgjgjghjkgkjhlkjf.jpgyjtyij.jpg

Gdyby tapeta miałaby się znaleźć jednak po przeciwnej stronie , to mniej więcej wyglądałoby to tak:

jnhjnv.jpg

Olgusieniunieczka, masz rację całkowitą - tapeta na ścianie z grzejnikiem wygląda fatalnie - więc nawet nie wklejam tej wizualki.

Wkleję za to inną ...

htjhtfg.jpg

I co Wy na to ? Wypowiecie się jeszcze? Która wersja na tak, która na nie, a może jeszcze inna propozycja?

Aaa , jeśli chodzi o zasłonki, to zastanawiam się czy jednak nie byłyby lepsze białe czy ecru?

Buziaczki dla Was:hug:

Edytowane przez Beasza

Nie ma ludzi niezastąpionych :yes:

A co do tych przygód, to kiepska sprawa, bo założenie nowego IP i konta dla trolla to pestka :( Dobrze chociaż, że są już w polskim prawie paragrafy na stalking i podszywanie się oraz nękanie w necie kwalifikuje się pod prawo karne.

Wracając do tematu - mnie się podobają obie wersje - z tapetą na tle szafy i z tapetą za biurkiem. Może wymierz, ile potrzebowałabyś rolek w obu wersjach, licząc się ze stratami na dopasowanie wzoru i zobaczymy, która wersja będzie bardziej ekonomiczna.

Córcia zrezygnowała z "demonicznej" tapety na rzecz tej drugiej

[ATTACH=CONFIG]166323[/ATTACH]

Hm, ogólnie mi się podoba, poza kolorem podłogi, jak dla mnie fajniejsza byłaby jaśniejsza, żeby pokój wyglądał weselej. :)

• 2 weeks później...

Powiem Ci Beasza, że jestem pod wrażniem tych twoich wizualizacji. Niby prosta rzecz ale wiadomo o co chodzi. Moim skromnym zdaniem ten regał expedit fajnie by wyglądał gdyby stał odwrócony - wtedy jak wchodzisz to nie widać co jest na półkach a i łatwiej będzie korzystać dziewczynie jak będzie chciała po jakąś książkę sięgnąć. Nad biurkiem może taki pasek 20 cm (powiedzmy 3 rzędy tych kulek) żeby wystawały i pociągnąć w dół, żeby się ściana nie brudziła od obuwia. nad biurkiem lepsza by była taka tablica jak sugeruje piu. No i na ściany nie dawaj tej szarości bo będzie ponuro. kremowy też się świetnie komponuje z fioletem. no i coś by tam przydało się z kontrastem poszaleć. Może białą zasłona z jakimś delikatnym zielonkawym motywem i zielone akcenty w pokoju..doniczka, ramka od obrazu. nuda z samym fioletem.

Co do upodobań nastolatek, ja też miałam zmieniające się upodobania kolorystyczne, którym dawałam upust na frontach szafek. Oryginalne (jeszcze z prl) miały białe "szkielety" a fronty czerwone. Później czerwony jako nastolatka własnie przemalowam na taki pudrowy róż. W fazie buntu na frontach zagościła zgniła zieleń a następnie błekitny. hehe. Ostatecznie porobiłam takie białe smugi na tym b łękicie a uchwyty metalowe wymieniłam na rafię. Teraz moja córka jescze mała jest. Ściany są białe z fajnymi naklejkami a póki co na kanapę daliśmy wielką płachtę zielonego groszkowego polaru. meble są na razie takie jak były w tym pokoju wcześniej - jasna brzoza z BRW, nie pamiętam jak się nazywały. Ale jak Wiki podrośnie to chcemy coś zmienić tak żeby miała dostęp bardziej do szfek itd. http://www.sandow.com.pl/produkty/meble-mlodziezowe/mario-11-net.html takie mi się coś podoba. Strasznie mi siuę podoba w ogóle ten limonkowy kolor. Dorzuciłabym kilka motywów fioletowych właśnie..ale kto wie co JEJ się bedzie podobać.

Pewnie, że usiadła z córcią i razem dumały :)

Piu dzięki za podpowiedź z tablicą magnetyczną - pomysł łyknięty i w pełni zaakceptowany , znalazł też swoje odzwierciedlenie w wizualkach.

Ilona Agata - na narożniku na pewno znajdzie się miejsce jeszcze na mniejsze podusie i tak też zrobimy :)

Dzięki Wam :) :) powstały kolejne wersje. Trochę to zabrało czasu , ale oto one:

wersja bez tapety, z paskami tapety, z całą ścianką z tapetą

[ATTACH=CONFIG]166572[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166573[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166574[/ATTACH]

Gdyby tapeta miałaby się znaleźć jednak po przeciwnej stronie , to mniej więcej wyglądałoby to tak:

[ATTACH=CONFIG]166576[/ATTACH]

Olgusieniunieczka, masz rację całkowitą - tapeta na ścianie z grzejnikiem wygląda fatalnie - więc nawet nie wklejam tej wizualki.

Wkleję za to inną ...

[ATTACH=CONFIG]166579[/ATTACH]

I co Wy na to ? Wypowiecie się jeszcze? Która wersja na tak, która na nie, a może jeszcze inna propozycja?

Aaa , jeśli chodzi o zasłonki, to zastanawiam się czy jednak nie byłyby lepsze białe czy ecru?

Buziaczki dla Was:hug:

A nie rozważałaś zasłonek w zielieni limonkowej? Ja mam fiolety i biel w sypialni i dodatek takiej zieleni wyglada np na tle fioletowej narzuty na łóżko obłędnie :)

MagDomus, Miśka 76 dziękuję za odzew :) - już się stało, ściana jest wytapetowana , no i zagościł jednak kolor jasny szary na ścianach. Córce się podoba, jak dla mnie rzeczywiście mogłoby być jaśniej, no ale zobaczymy jak wstawimy białe meble i rzucimy dodatki. Gdyby było coś nie tak zawsze można przemalować :)

Dzięki za radę z odwróceniem regału - na pewno spróbuję takiego ułożenia.

Myślałam o limonkowych dodatkach , ale te właśnie dorzucimy na samym końcu. Na pewno nie chcemy, żeby pokój był ponury i mam nadzieję, że uda się nam osiągnąć zamierzony efekt.

Jeszcze jedno pytanie.. czy seria Aspelund z Ikea (chodzi głównie o szafę i komodę) pasowała by do tego stylu? Bo coś mi się wydaje, że jej forma kłóci się trochę z formą regału Expedit.

Czy jeśli regał Expedit to proste biurko i najprostsza szafa Pax?

Pozdrawiam :)

• 5 years później...