Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

obnizenie sufitu magazyn, hala produkcyjna

Recommended Posts

w jaki sposob obnizyc sufit? z tytulu tego ze byl to hangar na samoloty jest tam bardzo wysoko jakim materialem najlepiej byloby go obnizyc zachowujac przy tym parametry izolacji ciepla i najlepiej doplywu dziennego swiatla. kubatura magazyny 7000 chce przynajmiej o polowe ja zmiejszyc. prosze o pilne porady

O czym Ty piszesz i do czego porównujesz? Sprawdź ciężar rusztu krzyżowego z płytą i dodaj nawet 1kg wełny/m2 powierzchni i wtedy strasz ludzi. Częstym problemem w tym przypadku nie jest sam ciężar systemu co jego właściwe zamocowanie do konstrukcji, która tam na pewno występuje. Porównanie do śniegu, który spowodował pośrednio katastrofę, jest wg mnie niewłaściwe, chociaż dyskusja bez poznania szczegółów może krążyć nawet wokół technologii z Nasa. Edytowane przez compi

juz taki wariant przypuszczalem wczesniej, z tym ze zamiast plyt, kasetony, koszt wyszedl mi ok 60-70 tys troche sporo... nie ma jakiegos tworzywa ktore izoluje i najlepiej jest przezroczyste poniewaz okna hangaru sa bardzo wysoko i gdybym je zabudowal stracilbym swiatlo dzienne

Jeśli chcesz przy tym kasetonie zejść z ceny to zamiast oryginalnego wypełnienia, wrzuć przyciętą płytę 9mm w stelaż. Możesz ją nawet wcześniej pomalować na biało, będzie jaśniej. 9mm bo czasem tańsza od tej 12,5mm. Tak czy inaczej wstępny ruszt raczej wykonasz. Przy dużych wysokościach to podstawa. Najcieńszy poliwęglan pozwoli doświetlić Ci halę. Z czasem się pewnie zakurzy i będzie sprzątanko.